Stoiximan Super League

Παναθηναϊκός: To «θέλω γκολ» του Γιοβάνοβιτς, η ποιότητα του Μαουρίσιο και ο σκόρερ Αϊτόρ (vid)

Δίτερμα και ασκήσεις "3 εναντίον 2" και "ένας εναντίον εντός" περιελάμβανε το απογευματινό πρόγραμμα προπόνησης του Παναθηναϊκού στο Χορστ της Ολλανδίας.

Συνεχίστηκε η σκληρή δουλειά για τον Παναθηναϊκό στο Χορστ της Ολλανδίας, όπου πραγματοποιείται το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Μετά το πρωινό πρόγραμμα που ήταν αφιερωμένο στη φυσική κατάσταση, το απόγευμα η προπόνηση ήταν διαφορετική.

Αποστολή στην Ολλανδία, Διονύσης Δεσύλλας

Αρχικά, οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν σε ασκήσεις «ένας εναντίον ενός» και στη συνέχεια «τρεις εναντίον δυο». Στην πρώτη ο τελευταίος παίκτης που ερχόταν αφού έπαιρνε την μπάλα έπειτα από δυο πάσες και από τον επιθετικό που είχε πλάτη, προσπαθούσε να κερδίσει αμυντικό και τερματοφύλακα. Η οδηγία στους αμυντικούς ήταν να μην πλησιάσουν στο τέρμα και να εξετάζουν την κλίση του σώματος του επιτιθέμενου. Ο Γιοβάνοβιτς μοίραζε «μπράβο» σε επιθετικούς και αμυντικούς όταν έβλεπε αυτό που του άρεσε και ζητούσε ταχύτητα σε σκέψη και εκτέλεση.

«Θέλω γκολ»

Η άσκηση έγινε «3 εναντίον 2». Εκεί, φυσικά, η κατάσταση υπεραριθμίας ήταν πιο περίπλοκη και τον Γιοβάνοβιτς να θέλει overlap από τον ένα παίκτη, κίνηση από τον άλλον στο ένα άκρο και σωστό διάβασμα της φάσης (με εκτέλεση ή πάσα) από αυτόν που κουβαλούσε, απέναντι στους δυο αμυντικούς. Ο Σέρβος αρχικά δεν έβλεπε γκολ, κάτι που τον έκανε να βάλει τις φωνές: «Είστε στην κόντρα επίθεση, 3 εναντίον 2, θέλω γκολ», ήταν κάποια από τα λόγια του προπονητή του «τριφυλλιού».

Όταν κάποια στιγμή έγινε ένα λάθος στο overlap και χάλασε η άσκηση που εκτελούσαν οι ποδοσφαιριστές, ο Γιοβάνοβιτς τη διέκοψε και τόνισε: «Αν θέλετε να κάνετε overlap να το κάνετε σωστά. Ο παίκτης δεν περνάει μπροστά από τον συμπαίκτη του, αλλά από πίσω».

Η συνέχεια, μετά και τις παρατηρήσεις του Σέρβου τεχνικού, ήταν καλύτερη, αφού οι παίκτες... ξεμπούκωσαν, απελευθερώθηκαν, ανέβασαν το ηθικό τους και υπήρξαν φάσεις με αρκετά γκολ.

Δίτερμα με ποιότητα Μαουρίσιο και εκτελεστή Αϊτόρ

Στη συνέχεια, ακολούθησε δίτερμα στα 2/3 του γηπέδου. Η μια ομάδα φορούσε πορτοκαλί και η άλλη πράσινα.

Πορτοκαλί ομάδα: Χριστογεώργος, Σάντσες, Χουάνκαρ, Σερπέζης, Ρόμπι, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος, Αϊτόρ, Νγκμπακοτό, Καρλίτος, Ιωαννίδης (4-4-2)

Πράσινη ομάδα: Διούδης, Βέλεθ, Σιδεράς, Κώτσιρας, Χατζηθεοδωρίδης, Σανκαρέ, Πέρεθ, Μπουζούκης, Βίγια, Σαβιέ, Μακέντα. (4-2-3-1)

Στο διπλό ξεχώρισε η ποιότητα του Μαουρίσιο. Ο Βραζιλιάνος ήταν εξαιρετικός στις περισσότερες φάσεις. Διάβαζε σωστά το παιχνίδι, μοίραζε όπως έπρεπε. Μάλιστα, το μοναδικό γκολ προήλθε από δική του εξαιρετική κάθετη στον Ιωαννίδη, όταν ο τελευταίος από θέση τετ α τετ πλάσαρε, αλλά ο Διούδης απομάκρυνε. Στη συνέχεια της φάσης ο πεισματάρης Αϊτόρ έκλεψε την μπάλα και με ωραίο πλασέ σκόραρε για το 1-0 υπέρ των πορτοκαλί. Σκορ το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος του διτέρματος με το οποίο ολοκληρώθηκε η απογευματινή προπόνηση στο Χορστ.

Αξιολογείται ο Σανκαρέ

Μπορεί να έχει γραφτεί και ειπωθεί ότι ο Γιουνούς Σανκαρέ δεν υπολογίζεται, αλλά ο παίκτης συνεχίζει να αξιολογείται από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σενεγαλέζος χαφ προπονείται κανονικά, ο Σέρβος τεχνικός παρακολουθεί προσεκτικά την κατάστασή του και τα πάντα θα κριθούν στο επόμενο διάστημα. Είναι ξεκάθαρο ότι ο έμπειρος άσος παίρνει μια δεύτερη ευκαιρία από την ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x