Stoiximan Super League

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Όλα τα φώτα στη Λεωφόρο

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο σε ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για αμφότερους.

Με ένα πολύ μεγάλο ματς ολοκληρώνεται η 18η αγωνιστική της Super League. Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό (19:30, COSMOTE Sport 1, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, sport-fm.gr) σε ένα πολύ σπουδαίο ντέρμπι που είναι ανοιχτό στα προγνωστικά.

Οι «πράσινοι» θέλουν να αξιοποιήσουν τη δύναμη της έδρας τους, όπου φέτος έχουν την καλύτερη συγκομιδή στο πρωτάθλημα με επτά νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Ταυτόχρονα, με νίκη απόψε θα πατήσουν ακόμη πιο γερά στην πρώτη εξάδα συνεχίζοντας σε θέση φαβορί για έξοδο στην Ευρώπη. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά αγωνιστικά προβλήματα πέραν της απουσίας του τιμωρημένου Σάντσες και αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3. Ο Χουάνκαρ που αποθεραπεύτηκε θα επιστρέψει στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ θέση στο βασικό σχήμα αναμένεται να πάρουν ο Μαουρίσιο και ο Καρλίτος αντί των Αλεξανδρόπουλου και Μακέντα. Στο πλευρό της ομάδας θα είναι 1.000 φίλοι της, βάσει και των περιορισμών που ισχύουν από τα κυβερνητικά μέτρα.

Εκτός αποστολής έμεινε ο ανέτοιμος Χατζηγιοβάνης και ο τραυματίας Βαγιαννίδης. Αναλυτικά: Διούδης, Μπρινιόλι, Ξενόπουλος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηθεοδωρίδης, Λούντκβιστ, Ρουμπέν, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Μαουρίσιο, Βιτάλ.

Ο Ολυμπιακός μετά την απρόσμενη απώλεια απέναντι στον Απόλλωνα στη Ριζούπολη θέλει να επιστρέψει στις νίκες και να υπερασπιστεί τη μεγάλη διαφορά που έχει από τους διώκτες του, με πλησιέστερη την ΑΕΚ που είναι στο -9 και μπορεί να πλησιάσει στο -6 παίζοντας νωρίτερα με τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ (17:15). Οι πρωταθλητές ποντάρουν στη δυναμική που έχουν δείξει εκτός έδρας, όπου έχουν τη μακράν καλύτερη συγκομιδή στο πρωτάθλημα με επτά νίκες και μοναδικό στραβοπάτημα αυτό προ ημερών στη Ριζούπολη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Μπουχαλάκη, ενώ εκτός παραμένουν οι πέντε του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, Α. Καμαρά, Σισέ, Ροντρίγκες, Κούντε και Ονιεκούρου. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεδομένων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σκέφτεται διάφορες επιλογές και μια από αυτές φέρεται να είναι να παίξει με τριάδα στην άμυνα. Στην περίπτωση αυτή, Μανωλάς, Σωκράτης και Μπα θα τη συνθέσουν, με τους Ρέαμπτσιουκ και Λαλά σε ρόλο φουλ μπακ. Ένα άλλο σενάριο είναι να παίξει με δύο φορ, Τικίνιο και Ελ Αραμπί, τραβώντας τον δεύτερο λίγο πιο έξω. Αποστολή οι «ερυθρόλευκοι» δεν ανακοίνωσαν.

Πιθανές συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Κώτσιρας, Ρούμπεν, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Παλάσιος, Καρλίτος.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Λαλά, Μ. Καμαρά, Εμβιλά, Μασούρας, Λόπες (Τικίνιο), Ελ Αραμπί.

Διαιτητής: Ρατσκόφσκι (Πολωνία)
Βοηθοί: Σιέκα, Κούπσικ (Πολωνία)
Τέταρτος: Κουμπαράκης
VAR: Φρανκφόσκι (Πολωνία), Σαμοΐλης)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x