Stoiximan Super League

Το ιδανικό πρέσινγκ, τα «ιδιαίτερα» του Γιοβάνοβιτς και ο εξαιρετικός Παλάσιος

Έμφαση στο πρέσινγκ έδωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού. Αποστολή στην Αυστρία: Διονύσης Δεσύλλας.

*Το πρέσινγκ είναι ένα από τα αγαπημένα στοιχεία παιχνιδιού για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Το έχουμε διαπιστώσει, άλλωστε, αυτό στη μέχρι τώρα θητεία του στον Παναθηναϊκό. Ο Σέρβος δούλεψε με τους ποδοσφαιριστές σε αυτό το κομμάτι στη μοναδική σημερινή προπόνηση στο Μπαντ Έρλαχ της Αυστρίας.

*Οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν στις παρακάτω ομάδες:
Ροζ: Χουάνκαρ, Μάκγνουσον, Σιδεράς, Βαγιαννίδης, Ρούμπεν, Κλεϊνχέισλερ, Μπερνάρ, Παλάσιος, Βέρμπιτς, Ιωαννίδης.
Πράσινοι: Μαργκόνο, Μλαντένοβιτς, Φικάι, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Τσόκαϊ, Ζέκα, Τσέριν, Μαντσίνι, Αϊτόρ, Σπόραρ.

Ο Γιοβάνοβιτς ζητούσε συγκεκριμένα πράγματα που είχαν να κάνουν με το σωστό ή σχεδόν τέλειο πρέσινγκ. Ήθελε από τους παίκτες του να κρατούν σωστές αποστάσεις, να κινούνται όπως πρέπει στον χώρο και φυσικά να έχουν το κατάλληλο τάιμινγκ όταν πιέζουν προκειμένου να μπλοκάρουν τον αντίπαλο.

*Αρκετές φορές όταν ο προπονητής έβλεπε αυτά που ήθελε φώναζε "μπράβο". Τα περισσότερα εύσημα πήραν οι Παλάσιος και Αϊτόρ που ήταν σχεδόν τέλειοι στο πρεσάρισμα στον αντίπαλο. Υπήρχαν, βέβαια, και οι παρατηρήσεις όταν κάτι δε γινόταν σωστά. Για παράδειγμα, σε κάποιο σημείο ό Γιοβάνοβιτς είπε στον Σιδερά όταν ο νεαρός αμυντικός πήρε άγαρμπα στον Σπόραρ: «Με νοιάζει να είσαι εκεί και να ελέγχεις το χώρο πίσω σου, δεν θέλω να πέφτεις έτσι πάνω του».

*Σε μια φάση της προπόνησης ο Κώτσιρας έπεσε με δύναμη στον Χουάνκαρ και τον έριξε στο χορτάρι. Αμέσως, ο δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού πήγε να ζητήσει συγγνώμη και ο Γιοβάνοβιτς γελώντας είπε στον Ισπανό αριστερό ακραίο: «Δε σε τρώει κανένας εσένα. Πόση δύναμη έχεις...».

*Μετά την άσκηση που αφορούσε το πρέσινγκ, ακολούθησε δίτερμα. Οι ομάδες έμειναν ίδιες και προστέθηκαν οι τερματοφύλακες, Λοντίγκιν και Μπρινιόλι. Οι ροζ νίκησαν 1-0 με υπέροχο γκολ από τον Παλάσιος.

*Τα... ιδιαίτερα σε ποδοσφαιριστές είναι κάτι που συνηθίζει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Το έκανε και σήμερα. Προς το τέλος της άσκησης του πρέσινγκ, ο Σέρβος κάλεσε κοντά του τον Ντάνιελ Μαντσίνι. Του έδειχνε στο χαρτί αυτά που ήθελε από τον ίδιο για το πως πρέπει να κινείται στον χώρο και τι πρέπει να κάνει στη θέση που βρίσκεται. Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Σέρβος προπονητής είχε συνομιλία με τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς, αναλύοντάς του την άσκηση και τι ζητάει απ' αυτόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x