Stoiximan Super League

Παναθηναϊκός: Στροφή εκ νέου στη Λαμία με μόνο στόχο το «διπλό»

Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει την προετοιμασία του για τη νέα αναμέτρηση με τη Λαμία, στη Φθιώτιδα, για την 6η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Την πολύ αποτελεσματική μέχρι τώρα πορεία του στα playoffs θέλει να συνεχίσει ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι», μετά τη νίκη με 3-1 επί της Λαμίας, που ήταν η 4η σε 5 ματς playoffs, και το διήμερο ρεπό τους, ξεκινούν την προετοιμασία τους για το δεύτερο συνεχόμενο ματς με την ομάδα της Φθιώτιδας, αυτή τη φορά εκτός έδρας (21/04, 17:00).

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ γνωρίζει το μεγάλο πρέπει που υπάρχει σε αυτή την αναμέτρηση, καθώς η Λαμία είναι ο πιο αδύναμος αντίπαλος στα playoffs και το τελευταίο «βατό» ματς πριν από μία σειρά ντέρμπι με ΑΕΚ εκτός, Άρη εντός, ΠΑΟΚ εκτός και Ολυμπιακό εντός.

Να σημειωθεί πως ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας των playoffs, εμφανώς βελτιωμένος σε σχέση με πέρυσι. Πιο συγκεκριμένα, το «τριφύλλι» μετά τη νίκη επί της Λαμίας έφτασε τους 12 βαθμούς, αφού είχαν προηγηθεί οι νίκες κόντρα σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Άρη αλλά και η ήττα από τον ΠΑΟΚ. Αυτή τη στιγμή λοιπόν οι «πράσινοι» έχουν μειώσει τη διαφορά από την κορυφή μόλις στον 1 βαθμό.

Μάλιστα, με έναν ευνοϊκό συνδυασμό αποτελεσμάτων στα άλλα ματς της Κυριακής, οι «πράσινοι» μπορούν να φτάσουν και στην πρώτη θέση μετά την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής. Ωστόσο, για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί μια εμφάνιση ακόμη καλύτερη από αυτή της Λεωφόρου.

Πράγματι, μπορεί ο Παναθηναϊκός να έπαιξε καλά, να έφτιαξε φάσεις και να πήρε τελικά τη νίκη, όμως αυτό δεν αναιρεί ότι βρέθηκε γι’ ακόμη μία φορά πίσω στο σκορ, ενώ το ματς ήταν ισόπαλο μέχρι να το «κλειδώσει» στο 60’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Μπερνάρ.

Ο Τερίμ γνωρίζει πως το ματς στη Λαμία θα είναι ακόμη πιο δύσκολο, επομένως θα χρειαστεί η ομάδα του να δείξει ακόμη καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, αποφεύγοντας λάθη σαν αυτό του Γιάννη Κώτσιρα που έφερε το γκολ του Σλίβκα.

Αυτό που μένει να φανεί, επίσης, είναι αν ο Τούρκος θα πάει σε «κοινή συνταγή» με το ματς της Λεωφόρου. Η καλή παρουσία του Σαμέτ Ακαϊντίν τον βοηθά να χρησιμοποιεί τον Γουίλιαν Αράο ως χαφ, με τον τελευταίο να δημιουργεί ένα πολύ αποδοτικό δίδυμο με τον Άνταμ Τσέριν. Ένα ερωτηματικό είναι επίσης αν θα ξαναχρησιμοποιήσει το δίδυμο Σπόραρ-Ιωαννίδη, ωστόσο όλα αυτά θα απαντηθούν στην πορεία της προετοιμασίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x