Stoiximan Super League

Πρώτο «διπλό» με εντολές Γιοβάνοβιτς για πίεση και συνοχή στον Παναθηναϊκό

Το πρώτο τους διπλό επί κυπριακού εδάφους έπαιξαν στην απογευματινή προπόνηση οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Αποστολή: Διονύσης Δεσύλλας.

Ποικιλία είχε το απογευματινό πρόγραμμα του Παναθηναϊκού στο δημοτικό στάδιο της Πέγειας στην Κύπρο με τους "πράσινους" να συνεχίζουν τη δουλειά επί κυπριακού εδάφους για δεύτερη μέρα.

Η προπόνηση ήταν αφιερωμένη, αρχικά, στα τελειώματα και στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές έπαιξαν το πρώτο τους διπλό στη Μεγαλόνησο. Στο πρώτο "κομμάτι" του προγράμματος, η εντολή ήταν για σέντρες από αριστερά και δεξιά με τρεις ποδοσφαιριστές να κάνουν διαφορετικές κινήσεις στην περιοχή και να "εκτελούν" τον τερματοφύλακα. Από αριστερά σέντρα έβγαζαν οι Χουάνκαρ, Σαβιέρ και Κυριόπουλος, ενώ από δεξιά ήταν οι Κώτσιρας, Σάντσες και Βαγιαννίδης. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδινε συνεχώς εντολές για σωστές κινήσεις και μοίραζε "μπράβο", όποτε έβλεπε είτε καλές σέντρες από τα άκρα, είτε σωστά τελειώματα. Και δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Σέρβος ικανοποιήθηκε με αυτό που είδε.



Στο δίτερμα που ακολούθησε μισό γήπεδο οι ομάδες ήταν οι παρακάτω:

Πορτοκαλί: Χριστογεώργος, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Κουρμπέλης (Σιδεράς), Τσόκαϊ, Χουάνκαρ, Κυριόπουλος, Μπερνάρ, Βαγιαννίδης, Σαβιέρ, Καμπετσής.

Μπλε: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάντσες, Μάγκνουσον, Σάρλια, Ρούμπεν, Τσέριν, Συμεωνίδης, Παλάσιος, Κρυπαράκος, Σπόραρ.

Οι "μπλε" ήταν και οι νικητές με σκορ 3-2, χάρη στα γκολ των Τσέριν, Σπόραρ και Παλάσιος. Για τους "πορτοκαλί" και τα δυο τέρματα σημείωσε ο Καμπετσής.

Κατά τη διάρκεια του διπλού ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδινε εντολές στους ποδοσφαιριστές του για build up και σωστή πίεση. Ζητούσε όταν μια ομάδα αναπτύσσεται με τρεις παίκτες, να πιέζουν από την άλλη τρεις.

Επίσης, τόνιζε στους ποδοσφαιριστές του τη σημασία της σωστής και γρήγορης κίνησης για να "σπάσει" η πίεση, αλλά και του συγχρονισμού. Ο έμπειρος κόουτς επανέλαβε πολλές φορές την αντίληψη που πρέπει να έχουν όλοι για να υπάρχει ομαδικότητα και συνοχή στο παιχνίδι και ζητούσε ο κάθε ένας να σκέφτεται την κίνηση του συμπαίκτη του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x