Stoiximan Super League

«Θωρακίζει» την άμυνα με Γεντβάι ο Παναθηναϊκός!

Σε προφορική συμφωνία για την απόκτηση του Τιν Γεντβάι με τη μορφή δανεισμού ήρθε ο Παναθηναϊκός θωρακίζοντας την άμυνά του με τον Κροάτη στόπερ. Το μεσημέρι στην Αθήνα ο παίκτης.

Βρήκε και φέρνει τον εκλεκτό του για το κέντρο της άμυνας ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» συμφώνησαν με τη Λοκομοτίβ Μόσχας για την απόκτηση του Τιν Γεντβάι, με τον Κροάτη στόπερ να έρχεται το μεσημέρι στην Αθήνα για να τεθεί άμεσα στη διάθεση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο 27χρονος άσος, με το πλούσιο βιογραφικό, θα αποκτηθεί δανεικός για έναν χρόνο από τη ρωσική ομάδα και στην πορεία θα συζητηθεί πιθανή συμφωνία μεγαλύτερης διάρκειας. Ο ίδιος ήθελε να αποχωρήσει από τη χώρα λόγω και του εμπάργκο στις ρωσικές ομάδες για συμμετοχή στην Ευρώπη και ο Παναθηναϊκός τού προσφέρει αυτή την προοπτική.

Μέχρι τώρα έκανε ατομικές προπονήσεις με ειδική άδεια από την Λοκομοτίβ Μόσχας. Ο παίκτης προσγειώνεται στην Αθήνα το μεσημέρι (14:45) με πτήση από το Μόναχο και πιθανώς να βρεθεί απόψε στη Λεωφόρο για το φιλικό με την Χάποελ Μπερ Σεβά.



Ο Γεντβάι, γεννημένος στις 28 Νοεμβρίου του 1995 στο Ζάγκρεμπ, έχει ύψος 1,85μ. και είναι δεξιοπόδαρος. Έχει φορέσει τη φανέλα της Κροατίας 26 φορές και μετρά δύο γκολ (αμφότερα στο 3-2 επί της Ισπανίας για το Nations League στις 16 Νοεμβρίου 2018), ενώ ήταν μέλος της αποστολής της τόσο στο Euro 2016 όσο και στο Μουντιάλ 2018, όταν η «χρβάτσκα» έφτασε ως τον τελικό. Στα προκριματικά του Euro 2020 είχε χρησιμοποιηθεί ως δεξί μπακ αντί του τραυματία Σίμε Βρσάλικο, αλλά δεν επελέγη για την αποστολή στα τελικά της διοργάνωσης.

Το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού έχει αρχίσει την καριέρα του από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (13 συμμετοχές, 1 γκολ) και εν συνεχεία πέρασε από Ρόμα (2 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα), Λεβερκούζεν (109 συμμετοχές, 5 γκολ, 4 ασίστ), Άυγκσμπουργκ (31 συμμετοχές, 2 γκολ), Λοκομοτίβ Μόσχας (41 συμμετοχές, 2 γκολ) και Αλ Αΐν (18 συμμετοχές, 1 γκολ). Έκανε πολύ ακριβές μεταγραφές, δείγμα της ποιότητάς του, καθώς η Ρόμα τον αγόρασε το 2013 για 5 εκατ. ευρώ από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τον πούλησε το 2015 στη Λεβερκούζεν για 7 εκατ. ευρώ, ενώ το 2021 η γερμανική ομάδα τον έδωσε για 4 εκατ. ευρώ στη Λοκομοτίβ Μόσχας. Το τελευταίο εξάμηνο έπαιξε δανεικός στην Αλ Αΐν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μετρώντας 18 συμμετοχές, 1 γκολ και 1 ασίστ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x