Stoiximan Super League

Παναθηναϊκός: Χρειάζεται περισσότερη βοήθεια από τις αλλαγές

Ο Παναθηναϊκός πληρώνει -εκτός των άλλων- στα τελευταία παιχνίδια το γεγονός ότι οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο του δεν τον βοηθούν!

Η γκέλα στο ματς με τον ΟΦΗ και το δεύτερο συνεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό, έχει πολλές αιτίες, τις οποίες αναλύσαμε σε προηγούμενο κείμενο. Αν σταθεί κάποιος, πάντως, στη μεγάλη εικόνα και ειδικά στα τελευταία ματς, θα παρατηρήσει ότι, εκτός των άλλων, το «τριφύλλι» έχει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα να λύσει: Δεν παίρνει βοήθειες από τις αλλαγές του.

Η ομάδα έδειξε αυτή την αδυναμία στο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη, όταν οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Αυτό συνέβη και στην αναμέτρηση απέναντι στον ΟΦΗ. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, βλέποντας τους παίκτες του να δυσκολεύονται αρκετά, έβαλε στο ματς τους Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, Μπουζούκη και Παλάσιος.

Αν εξαιρέσουμε τον τελευταίο, ο οποίος λογίζεται στις βασικές επιλογές, αλλά την Κυριακή δεν μπορούσε να αγωνιστεί πολύ λόγω των πρόσφατων ενοχλήσεων, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές έρχονται κυρίως από τον πάγκο. Ο Μαουρίσιο αγωνίστηκε βασικός στα δυο πρώτα ματς του πρωταθλήματος απέναντι σε Απόλλωνα και ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο «Βίγια» έχει ξεκινήσει μόνο στον αγώνα με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Κανείς τους δεν έδωσε το κάτι παραπάνω επιθετικά στον Παναθηναϊκό για να έρθει η πολυπόθητη νίκη.

Φυσικά, δεν είναι μόνο τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι απέναντι στον ΟΦΗ. Μέχρι στιγμής το «τριφύλλι» δεν έχει πάρει πολλά από τους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο, με αποτέλεσμα να βασίζεται κυρίως σε ένα ρόστερ 13-14 ποδοσφαιριστών. Αυτό είναι κάτι που προβληματίζει και στον Παναθηναϊκό πρέπει να βρουν τον τρόπο, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη βοήθεια από περισσότερους ποδοσφαιριστές σε μια διάρκεια αγώνων.

Επιστρέφει ο Μακέντα

Η προσοχή όλων στον Παναθηναϊκό στρέφεται στην επόμενη δύσκολη αναμέτρηση, αυτή απέναντι στον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Κυριακή στη Λεωφόρο. Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο εντός έδρας ματς για φέτος για το «τριφύλλι». Στα θετικά για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι το γεγονός ότι αναμένεται να είναι διαθέσιμος ο Φεντερίκο Μακέντα.

Ο Ιταλός είναι πολύ καλύτερα μετά τις θεραπείες που έκανε (ενοχλήσεις στον αστράγαλο) και έπειτα από την επιστροφή σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Ο "Κίκο" θα φορτσάρει μέσα στην εβδομάδα και, αν δεν αλλάξει κάτι, θα είναι στα πλάνα του προπονητή του για το επόμενο παιχνίδι.

Η ομάδα έχει σήμερα ρεπό και από αύριο θα αρχίσει, επί της ουσίας, την προετοιμασία της για το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x