Stoiximan Super League

Πάνκα: «Ο Παναθηναϊκός είναι κορυφαίος σύλλογος, ο κόσμος λατρεύει την ομάδα»

Ο 22χρονος εξτρέμ, Ντέιβιντ Πάνκα, που βρίσκεται στο ρόστερ του Παναθηναϊκού Β' και αποτελεί ένα πρότζεκτ για την ομάδα, μίλησε σε ολλανδικό Μέσο για τις πρώτες του εμπειρίες από τη χώρα μας.

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι τον Ντέιβιντ Πάνκα. Πρόκειται για 22χρονο εξτρέμ από την Ολλανδία, ο οποίος αποκτήθηκε με σκοπό να προσφέρει αρχικά στην Β' ομάδα και εν συνεχεία αν μπορεί να καθιερωθεί στην πρώτη.

Παρότι άφησε πολλές υποσχέσεις στα φιλικά παιχνίδια και έδειξε πως μπορεί να αποδειχτεί «λαβράκι», ο Πάνκα τραυματίστηκε και ακόμη δεν έχει να καταφέρει να αγωνιστεί σε επίσημο ματς. Παρόλα αυτά, έχει προλάβει να βιώσει τι σημαίνει Παναθηναϊκός όπως εξομολογήθηκε σε ιστοσελίδα της πατρίδας του.

«Έχεις καλή μεταχείριση όταν ο κόσμος μαθαίνει πως παίζεις στον Παναθηναϊκό. Ο κόσμος λατρεύει την ομάδα, το βλέπεις από τον τρόπο που σου συμπεριφέρονται. Βέβαια, αν βρεις κάποιον οπαδό της ΑΕΚ ή του Ολυμπιακού τα πράγματα είναι λιγότερο φιλικά. Προς το παρόν δεν μου έχει τύχει αυτό, γιατί ζω σε μια περιοχή με Παναθηναϊκούς. Μοιάζει λίγο σαν να βρίσκομαι σε διακοπές κάθε ημέρα, γιατί μένω δίπλα στη θάλασσα», είπε αρχικά σε ολλανδικό Μέσο που μίλησε.

«Δεν ήρθα συγκεκριμένα για την πρώτη ή την δεύτερη ομάδα. Το βιογραφικό μου δεν ήταν το κατάλληλο για να μπω στην πρώτη, το οποίο προφανώς και είναι κατανοητό. Πρέπει να αποδείξω στον εαυτό μου πως μπορώ και αυτό προσπαθώ σε κάθε προπόνηση. Έκανε προπονήσεις και με την πρώτη ομάδα, ήταν φοβερά. Νομίζω πως πηγαίνω στη σωστή κατεύθυνση. Στην ομάδα υπάρχουν κι άλλοι Ολλανδοί ποδοσφαιριστές με καλό βιογραφικό. Ο Σένκεφελντ, ο Αγιούμπ, ο Λούντκβιστ. Ο Αγιούμπ είναι πολύ καλό παιδί, με βοηθάει σε όλα τα πράγματα. Αν δεις που έχει παίξει κάθε παίκτης από αυτούς, τότε καταλαβαίνεις. Είναι ωραίο να παίζεις μαζί τους, είναι έξυπνοι ποδοσφαιριστές και έχουν υψηλό επίπεδο και πιστεύω πως η ποιότητά μου βγαίνει όταν παίζω και εγώ σε υψηλό επίπεδο.

Μπορείς να το συγκρίνεις με τον Άγιαξ και την Αϊντχόφεν, που έχουν υποσχόμενες ομάδες στη δεύτερη κατηγορία. Ήθελα να παίξω 2-3 ματς να δω σε τι κατάσταση είμαι, αλλά το πρωτάθλημα άργησε να ξεκινήσει. Έχω έναν τραυματισμό που ίσως με αφήσει εκτός ως τον Νοέμβριο.

Να δούμε πως θα πάει η όλη κατάσταση μετά τον τραυματισμό μου. Πολλοί ποδοσφαιριστές στη θέση μου μπορεί να φύγουν από τον Παναθηναϊκό τη νέα σεζόν. Οπότε θα τεστάρουν αν μπορώ εγώ να πάρω μία από αυτές τις θέσεις. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Έψαχνα μια ευκαιρία στο εξωτερικό, γιατί στην Ολλανδία πιθανότατα να έπαιζα σε κάποια ομάδα u23. Είμαι σε ηλικία που πρέπει να παίξω κάπω, να καθιερωθώ σε κάποια πρώτη ομάδα. Πήρα ευκαιρίες στην Ολλανδία. Δεν τα κατάφερα, είτε λόγω ατυχίας είτε επειδή έκανα εγώ λάθη. Όχι επειδή δεν έχω ποιότητα, αλλά επειδή έκανα λάθος επιλογές.

Ήθελα να πάω σε έναν σύλλογο που είναι ανταγωνιστικός. Το κατάλαβα εξ αρχής πως πρόκειται για κορυφαίο σύλλογο, θέλουν να μείνω εδώ και να πετύχουμε. Οι προπονήσεις έχουν μεγαλύτερη ένταση, όλα πρέπει να είναι στην εντέλεια, είναι σκληρά αλλά και καλά, μου αρέσει το περιβάλλον»
, ανέφερε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x