Stoiximan Super League

Ο ανεβασμένος ΠΑΟΚ κοιτάει από σήμερα τη Γάνδη

Η ομάδα με την καλύτερη συγκομιδή στο β’ μέρος της σεζόν ήταν ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν παραμένει αήττητος στο πρωτάθλημα, και πλέον στρέφει την προσοχή του στο πρώτο ματς με την Γάνδη στην Τούμπα.

Έργο Λουτσέσκου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πορεία του ΠΑΟΚ στο β’ μέρος της σεζόν, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ο Ρουμάνος τεχνικός, παρότι στην αρχή έψαχνε να βρει εκ νέου τα πατήματά του στον «Δικέφαλο του Βορρά», κατάφερε να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα και εκείνη να τον βγάλει ασπροπρόσωπο από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Σε αυτό το διάστημα οι Θεσσαλονικείς έμειναν σε 14 ματς αήττητοι, έχοντας 10 νίκες και 4 ισοπαλίες, εκ των οποίων οι τρεις ήταν με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα (1-1), στο γήπεδο του Άρη (0-0) και το πρόσφατο 1-1 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, που η ομάδα έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Τσιγγάρα για πάνω από εβδομήντα λεπτά.

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα με το μεγαλύτερο θετικό πρόσημο στο β’ μέρος, αφού στο πρώτο μισό είχε συγκεντρώσει 22 βαθμούς και ο δεύτερος γύρος ολοκληρώθηκε με +9 (δηλαδή 31 βαθμούς).

Κάπως έτσι έκλεισε η διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στο -12, μία διαφορά που δίνει το προβάδισμα στους Πειραιώτες για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, όμως οι «ασπρόμαυροι» έχουν αποδείξει – πόσω μάλλον με τον Λουτσέσκου στον πάγκο τους – ότι δεν εγκαταλείπουν κανέναν αγώνα μέχρι να φτάσουν στη γραμμή του τερματισμού.

Αυτό θα επιχειρήσουν να κάνουν και μέσα από τη διαδικασία των πλέι οφ, με τους αγώνες να είναι πιο ανταγωνιστικοί και κάθε ματς να μπορεί να κριθεί στις λεπτομέρειες.

Ωστόσο, εκείνο που προέχει πριν από τα πλέι οφ για τον «Δικέφαλο του Βορρά» είναι ο πρώτος αγώνας με την Γάνδη για τους «16» του Europa Conference League, όπου ο ΠΑΟΚ θέλει να πάρει ένα αποτέλεσμα με το οποίο θα μπορέσει να βάλει τις βάσεις ή και να ελπίζει σε πρόκριση στα προημιτελικά της νεοσύστατης διοργάνωσης της UEFA.

Ο Λουτσέσκου χθες έκανε κάποιες αλλαγές ενόψει του αγώνα με τους Βέλγους, όμως προέκυψε ο τραυματισμός του Σίντκεϊ και χρειάστηκε να μπει ο Βιεϊρίνια. Δεν υπάρχει ανησυχία για τον Βραζιλιάνο, ο οποίος θα είναι κανονικά στη διάθεση του Ρουμάνο για το παιχνίδι της Πέμπτης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x