Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Η τριάδα που έκανε τη διαφορά, ο Λισγάρας και ο… Κουτσιαύτης

Ο προπονητής της εξέδρας επισημαίνει τα σημεία-κλειδιά από την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο ΠΑΟΚ γκάζωσε στο τελευταίο μισάωρο και επικράτησε με 4-1 του Απόλλωνα Σμύρνης, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από δύο σερί βαθμολογικές απώλειες και μία εβδομάδα πριν την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.

Ο προπονητής της εξέδρας επισημαίνει τα σημεία-κλειδιά από το ματς της Τούμπας:

Η τριάδα, του άξονα, που έκανε τη διαφορά: Ελ Καντουρί, Σβαμπ και Αουγκούστο ήταν οι τρεις που έκαναν τη διαφορά στο ματς. Ουσιαστικά, είχαν υπεραριθμία στον άξονα απέναντι στα δύο χαφ του Απόλλωνα (Φατιόν, Κάστρο), εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός πως ο Μαρτίνες δεν είναι και ο καλύτερος παίκτης στο τακτικό κομμάτι. Σκόραραν και οι τρεις, με το τέρμα του πρώτου να ακυρώνεται για οφσάιντ και προσπάθησε να τρυπήσει τον αντίπαλο με κάθετο ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΟΚ εμφάνισε ξανά αμυντικά προβλήματα: Όταν ο αντίπαλος σου κάνει 2 τελικές και δέχεσαι ένα γκολ, τότε υπάρχει πρόβλημα. Στην ισοφάριση του Παμλίδη, όλη η ανασταλτική λειτουργία είναι κάκιστη. Πρώτα ο Μαρτίνες γυρίζει και σεντράρει αμαρκάριστος, στη συνέχεια ο Παμλίδης έχει φύγει από Τέιλορ και προλαβαίνει Πασχαλάκη. Γενικότερα και στις κόντρες των φιλοξενούμενων η άμυνα δεν ήταν εκεί που έπρεπε, αλλά οι «κυανόλευκοι» τα χαλούσαν στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Δημιούργησε πρωταγωνιστές, έδωσε ρυθμό σε παίκτες: Αν μη τι άλλο, το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ σκόραρε τέσσερα τέρματα με ισάριθμους διαφορετικούς σκόρερ λέει κάτι. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δημιούργησε πρωταγωνιστές μέσα από το παιχνίδι της, ενώ την ίδια ώρα και με το σκορ στο 3-1 ο Ρουμάνος τεχνικός έδωσε χρόνο και ρυθμό σε παίκτες όπως οι Κούρτιτς, Άκπομ, Μουργκ και Ροντρίγκο.

Η αποχώρηση του Λισγάρα «έφτιαξε» τον ΠΑΟΚ: Ο Λισγάρας με τον Ντομίνγκες δημιούργησαν ένα εξαιρετικό δίδυμο, που κατάφερε να αντιμετωπίσει την επιθετική λειτουργία του ΠΑΟΚ και να κρατήσει το ματς σε χαμηλό τέμπο. Από τη στιγμή, όμως, που ο Λισγάρας αποχώρησε, με πρόβλημα στα πλευρά, η άμυνα του Απόλλωνα Σμύρνης χάλασε και αντιμετώπισε ζητήματα τόσο με την μπάλα στο χορτάρι, όσο και στον αέρα, δεχόμενος τρία γκολ στο τελευταίο μισάωρο.

Ο Κουτσιαύτης και το… VAR: Ο Κουτσιαύτης τα έκανε «ρόιδο». Το VAR συμφώνησε σε όλες τις αποφάσεις του, με τα δύο πέναλτι του ΠΑΟΚ να δίνονται «εύκολα», ενώ στη φάση που ο Απόλλων ζήτησε παράβαση του την αρνήθηκε. Δεν τα έχει πάει καλά ούτε στον πειθαρχικό έλεγχο, χάνοντας κόρνερ, φάουλ, κάρτες. Δεν θα φανεί περίεργο αν δικαιωθεί και αυτός τελικά από τον Κλάτενμπεργκ, όπως συνηθίζεται…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x