Stoiximan Super League

Λουτσέσκου: «Έχουμε έλλειψη αυτοπεποίθησης - Υπάρχει πίεση προς όλους»

Οι δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη στην Τούμπα.

Στην έλλειψη αυτοπεποίθησης και τις συγκυρίες που επικρατούν τη δεδομένη στιγμή στο πρόγραμμα του ΠΑΟΚ, απέδωσε την ήττα από τον Άρη ο Ράζβαν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης τόνισε ότι τα αποτελέσματα και τα συνεχόμενα ματς έχουν δημιουργήσει μια πίεση στην ομάδα του, ενώ αναφέρθηκε στο ροτέισον, αλλά και στην επικείμενη διακοπή για τις εθνικές ομάδες που ίσως είναι ευεργετική.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο 55χρονος κόουτς των «ασπρόμαυρων»:

Για το τι δεν πήγε καλά και ήρθε η ήττα: «Καταλαβαίνω πως είναι απογοητευτικό, σαν προπονητής με μεγάλη εμπειρία καταλαβαίνω τη στιγμή, τελειώνει μία διαδικασία που στράγγισε τις δυνάμεις μας. Βρισκόμαστε σε ένα σημείο χωρίς ένταση, οι αξιολογήσεις μας δεν είναι απόλυτα σωστές, αυτό φέρνει την έλλειψη αυτοπεποίθησης. Σε τέτοια παιχνίδια πρέπει με έναν συνδυασμό, μία στατική φάση να σκοράρεις και να μην κάνεις λάθος όπως έγινε με μας σήμερα. Βλέπουμε ότι παίκτες δεν μπορούν να δημιουργήσουν με τον τρόπο που θέλουμε, οι ευκαιρίες μας είτε δεν βρήκαν στόχο, είτε πήγαν πάνω στον τερματοφύλακα. Όταν το μυαλό δεν είναι απόλυτα οκ έχεις αργές αντιδράσεις, τα πράγματα λειτουργούσαν διαφορετικά το προηγούμενο διάστημα. Είχαμε ένταση στις ενέργειές μας. Είναι θετική η διακοπή για να μπορέσουμε να δουλέψουμε πολύ πιο μαζικά με την ομάδα, δουλεύαμε σε γκρουπ 10-11 ποδοσφαιριστών μαζί με την αποκατάστασή τους. Όλο αυτό μπορεί να εξομαλυνθεί με τη δουλειά που μπορεί να γίνει».

Για την κατάσταση με τα συνεχόμενα ντέρμπι που ακολουθούν: «Είχαμε το πιο δύσκολο πρόγραμμα, μας κατανάλωσε πάρα πολύ ενέργεια, είναι πολύ σημαντική η διακοπή. Την Πέμπτη θα πρέπει να βρούμε το κίνητρο και την ενέργεια για να αλλάξουμε το εις βάρος μας αποτέλεσμα, από εκεί και πέρα θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε με περισσότερη ένταση. Σε λιγότερο από έναν μήνα παίξαμε 4-5 ντέρμπι συν δύο ευρωπαϊκά, καμία ομάδα δεν είχε το πρόγραμμά μας, ειδικά την τριάδα των ντέρμπι σε 10 μέρες που μας πήραν ενέργεια. Δεν θέλω να βρίσκω δικαιολογίες για τον προγραμματισμό ή οτιδήποτε. Αυτή είναι η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, αν δούμε το σημείο που βρισκόμαστε ίσως να μην το περίμενε κανείς, δεύτεροι αυτή τη στιγμή με ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Να γυρίσουμε πιο φρέσκοι από τη διακοπή με διάθεση να παρουσιάσουμε κάτι τελείως διαφορετικό».

Για το γεγονός ότι δεν έκανε ροτέισον στα τελευταία σερί δύσκολα παιχνίδια που έδωσε η ομάδα: «Όλοι οι παίκτες είναι κουρασμένοι γιατί ακολουθούν την ίδια διαδικασία και δουλειά. Αν αναλύσουμε ακριβώς τις αλλαγές που έγιναν, θα βρείτε 1-2 διαφορετικές αλλαγές, τα παιχνίδια είναι τελείως διαφορετικών συνθηκών, κάναμε αυτό που έπρεπε τηρουμένων των αναλογιών γι' αυτά τα παιχνίδια».


Για το αν αισθάνεται ότι πρέπει να μπουν καινούργια στοιχεία στον ΠΑΟΚ καθώς φαίνεται προβλέψιμος: «Είμαστε προβλέψιμοι το δέχομαι, αυτή η καθυστέρηση στις ενέργειές μας, ότι δεν υπάρχει ένταση, ότι παίκτες κομβικοί στη δημιουργία δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Σήμερα σε μία λάθος αξιολόγηση δεχθήκαμε το γκολ, σε ένα σημείο που θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε υπό άλλες συνθήκες. Θα δουλέψουμε για να επαναφέρουμε την ενέργειά μας και θα μας δώσει πνοή. Να σας θυμίσω πού βρισκόμασταν το καλοκαίρι και πού σήμερα. Υπάρχει πίεση προς όλους, ήμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε. Να ανασυνταχθούμε για να επιστρέψουμε σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x