Stoiximan Super League

«Εκτέλεσε» τον Βόλο και έφυγε… ξέγνοιαστος για διακοπή ο ΠΑΟΚ!

Με «μαέστρο» τον Ζίβκοβιτς και με δύο γκολ από το σημείο του πέναλτι, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 του Βόλου στην Τούμπα και ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Εύκολο βράδυ είχε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα απέναντι στον Βόλο. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου, επικράτησε με σκορ 3-0 για την 13η αγωνιστική, με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι από τον Ολιβέιρα και τον Αουγκούστο και υπέροχο γκολ του Ζίβκοβιτς και ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας της Super League. Στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας πλέον η ομάδα του Κώστα Μπράτσου μετά και την ισοπαλία μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ.

Στο μυαλό των κόουτς:

O Ραζβάν Λουτσέσκου, παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-1-3. Στην εστία ήταν ο Κοτάρσκι, ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τον Σάστρε, τον Ίνγκασον, τον Κουλιεράκη και τον Ράφα Σοάρες. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν ο Ντάγκλας Αουγκούστο με τον Φελίπε Σοάρες και ο Ελ Καντουρί μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Στην επίθεση ο Κωνσταντέλιας κινούνταν αριστερά, ο Ζίβκοβιτς δεξιά, ενώ στην κορυφή βρέθηκε ο Νέλσον Ολιβέιρα.

Στην αντίπερα όχθη ο Κώστας Μπράτσος με το… κλασσικό 4-3-3. Ο Κότνικ κάτω από τα γκολ ποστ, ενώ στην άμυνα έπαιξαν, Άλχο, Πίρινεν, Εσκοβάλ και Λούνα. Στον άξονα, Ματίγια, Μεταξάς και Μπαριέντος, ενώ η επιθετική τριπλέτα αποτελούνταν από τον Ντέλετιτς, τον Φερνάντες και τον Οζέγκοβιτς.

Το ματς


Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε έχοντας την κατοχή με την πρώτη τελική να καταγράφεται στο 5’ όταν η κεφαλιά του Ελ Καντουρί κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Κότνικ. Στο 6ο λεπτό οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με γκολ του Φελίπε Σοάρες ωστόσο κατόπιν ελέγχου VAR, το γκολ δεν μέτρησε αφού στην αρχή της φάσης προηγήθηκε φάουλ επάνω στον Μπαριέντος. Στο 13’ ο Βόλος απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Κοτάρσκι, με τον Ματίγια να σουτάρει δυνατά και τον πορτιέρε του ΠΑΟΚ να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 21’ βγήκε η πρώτη κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του κυρίου Γκάμαρη, μετά από φάουλ του Μεταξά στον Αουγκούστο. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ολιβέιρα επιχείρησε να πετύχει ένα εκπληκτικό γκολ από το κέντρο όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 24’ ο Φερνάντες εξαπέλυσε ένα χαμηλό φαλτσαριστό σουτ, με τον Κοτάρσκι να διώχνει σε κόρνερ.

Η πίεση του ΠΑΟΚ απέφερε καρπούς με τον Ολιβέιρα να ανατρέπεται από τον Κότνικ και να κερδίζει πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος ο Πορτογάλος για το 1-0 στο 28ο λεπτό.

Με την συμπλήρωση του ημιώρου ο ΠΑΟΚ πήρε ηχηρό προβάδισμα με ένα απίθανο γκολ του Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος με τρομερό σουτ έκανε το 2-0 χωρίς να κοιτά την εστία με εξαιρετικό γυριστό σουτ. Το ματς ισορρόπησε και στο 43’ ο Βόλος έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπαριέντος κέρδισε πέναλτι. Ο Οζέγκοβιτς πήρε την κεφαλιά, ο Κουλιεράκης προέταξε το χέρι του και μετά από έλεγχο VAR ο κύριος Γκάμαρης υπέδειξε πέναλτι. Ο Μπαριέντος εκτέλεσε, όμως έστειλε την μπάλα άουτ μετά από μια κακή εκτέλεση. Ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε τίποτα και ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια με το 2-0.

Όπως ήταν φυσιολογικό το μομέντουμ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν υπέρ του ΠΑΟΚ, με την πρώτη απειλή για την εστία του Κότνικ να έρχεται στο 49'. Ο Αουγκούστο έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Άλχο, άλλαξε πορεία και ο τερματοφύλακας του Βόλου έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το 3-0 με τον MVP της αναμέτρησης Αντρίγια Ζίβκοβιτς να πιάνει ένα υπέροχο σουτ και τη μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Βόλος «ξεμύτισε» στο 55' με τον Μεταξά να σουτάρει και την μπάλα να καταλήγει άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Κωνσταντέλιας με μια από τις γνωστές επελάσεις του από την αριστερή πτέρυγα, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Ματίγια. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στον κύριο Γκάμαρη, με τον τελευταίο να εξετάζει τη φάση στο VAR και να υποδεικνύει εν τέλει την εσχάτη των ποινών.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντάγκλας Αουγκούστο στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και κάνοντας το 3-0 για την ομάδα του στο 62'. Στο 65΄ο Ζίβκοβιτς προσπάθησε να βρει με σέντρα σουτ τον Ολιβέιρα όμως ο Πορτογάλος δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας η οποία κατέληξε άουτ.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ επιτέθηκε ξανά από τα δεξιά με τον Σάστρε να μπαίνει στην περιοχή και να κάνει το γύρισμα όμως ο Άλχο με προβολή έδιωξε.

Ο Βόλος, έκανε αισθητή την παρουσία του στο 82' με τον Νοκέρ που είχε περάσει νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο, να κάνει ωραία ενέργεια από τα δεξιά και το σουτ που εξαπέλυσε να φεύγει άουτ.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με το 3-0 να μένει ως το τέλος και τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει την τρίτη διαδοχική του νίκη στη φετινή Super League 1, που τον φέρνει στην 3η θέση της βαθμολογίας.

ΜVP


Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ήταν ένας πραγματικός… μαέστρος για τον ΠΑΟΚ. Εξαιρετική ηρεμία στο παιχνίδι του, μοίραζε το παιχνίδι στους συμπαίκτες του και δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους αμυντικούς του Βόλου. Αποκορύφωμα το υπέροχο γκολ του στο 30’ με απίθανο γυριστό σουτ χωρίς να βλέπει την εστία του Κότνικ.

Η σφυρίχτρα


Ο διαιτητής της αναμέτρησης Ανδρέας Γκάμαρης, πήρε αρκετές λανθασμένες αποφάσεις ενώ όταν χρειάστηκε να επέμβει κατέφυγε στο VAR. Ωστόσο οι υποδείξεις και των τριών πέναλτι της αναμέτρησης ήταν σωστές ενώ μοναδικό «μελανό» σημείο της διεύθυνσης του ήταν το οφσάιντ στον Οζέγκοβιτς που έβγαινε μόνος με την εστία όταν το σκορ ήταν στο 2-0.

ΠΑΟΚ(Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι- Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες- Αουγκούστο (84' Ντάντας), Φιλίπε Σοάρες (73' Σβαμπ) , Ελ Καντουρί (73' Μπίσεσβαρ)- Κωνσταντέλιας (84' Κουαλιάτα), Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (73' Μπ. Τόμας)

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ - Άλχο, Πίρινεν, Εσκοβάλ, Λούνα (87' Λυμπεράκης) - Μπαριέντος(66' Μπατόκιο), Ματίγια, Μεταξάς - Φερνάντες (66' Nοκέρ), Οζέγκοβιτς(66' Κούτσιας), Ντέλετιτς (78' Φερνάντεθ).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x