Stoiximan Super League

Έτοιμος να γράψει ιστορία ξανά ο ΠΑΟΚ: Ο δρόμος για το Champions League

Ο ΠΑΟΚ μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχει μπροστά του την πρόκληση να περάσει από τα προκριματικά του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του. Τα… δύο «μαξιλαράκια».

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος, που πανηγυρίστηκε μέχρι τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, έχει και παράπλευρα κέρδη για τον ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει μπροστά του την πρόκληση να βρεθεί για πρώτη φορά στο Champions League με την ανανεωμένη μορφή του.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα ξεκινήσει την προσπάθειά της από τον δεύτερο προκριματικό γύρο, μαθαίνοντας τον αντίπαλό του στις 19 Ιουνίου, ενώ θα παίξει στις 23-24 και 30-31 Ιουλίου. Ο ΠΑΟΚ θα είναι σίγουρα στους ισχυρούς κεφαλαιοποιώντας το ranking των 37.000 βαθμών που έχει συγκεντρώσει και τον φέρνει δεύτερο σε βαθμολογία μεταξύ των ισχυρών των προκριματικών.

Στον δεύτερο προκριματικό υπάρχουν δώδεκα πιθανοί αντίπαλοι, που είτε έχουν προκριθεί απευθείας στον συγκεκριμένο γύρο, είτε θα προκύψουν από ζευγάρια του πρώτου προκριματικού. Οι σίγουροι πιθανοί αντίπαλοι είναι όλοι του… χεριού του: Ελσίνκι (Φινλανδία), Φλόρα Ταλίν (Εσθονία), Στεάουα (Ρουμανία), Κλάκσβικ (Νησιά Φερόε), Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία). Λίνκολν (Γιβραλτάρ), TNS (Ουαλία). Ρίγα (Λετονία), Πετροκούμπ (Μολδαβία), Γιαγκελόνια ή Σλασκ Βρότσλαβ (Πολωνία).

Εφόσον ο ΠΑΟΚ προκριθεί στον τρίτο γύρο (κλήρωση στις 22 Ιουλίου, παιχνίδια στις 6-7 και 13 Αυγούστου), θα είναι ξανά ισχυρός και θα έχει έξι πιθανούς αντιπάλους. Οι επικρατέστεροι, εφόσον δηλαδή προκριθούν από τον δεύτερο γύρο, είναι οι Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία), Λουντογκόρετς (Βουλγαρία), Σπάρτα Πράγας (Τσεχία), Μάλμε (Σουηδία), ΑΠΟΕΛ (Κύπρος), Μίντιλαντ (αν πάρει το πρωτάθλημα Δανίας) ή Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία).

Στα playoffs (κλήρωση στις 5 Αυγούστου, αγώνες 20-21 και 27-28 του μήνα) το έργο του ΠΑΟΚ θα είναι πιο δύσκολο αλλά όχι… βουνό. Υποψήφιοι αντίπαλοι είναι Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν), Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία), Μακάμπι Τελ-Αβίβ (Ισραήλ) και Γαλατάσαραϊ (Τουρκία).

Αν ο ΠΑΟΚ κάνει την υπέρβαση και μπει στο νεοσύστατο League Stage, θα είναι στην κλήρωση της 29ης Αυγούστου και θα παίξει οκτώ αγώνες από τις 17 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 29 Ιανουαρίου. Οι 36 ομάδες συμμετέχουν ουσιαστικά σε μια βαθμολογία (αν και καθεμιά παίζει οκτώ ματς) και βάσει της κατάταξης οι οκτώ πρώτες ομάδες προκρίνονται στους «16». Οι ομάδες από τις θέσεις 9 ως 24 θα δώσουν διπλά νοκ άουτ παιχνίδια, τύπου playoffs, για να προκριθούν στους «16», ενώ οι ομάδες στις θέσεις 25-34 αποκλείονται. Μάλιστα, από την ερχόμενη σεζόν μετά το φθινόπωρο δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία σε παρακάτω διοργάνωση για όσες ομάδες δεν συνεχίζουν.

Σημειώνεται πως ο ΠΑΟΚ έχει και δύο «μαξιλαράκια» για το καλοκαίρι: αν ο «Δικέφαλος του Βορρά» αποκλειστεί σε έναν από τους καλοκαιρινούς προκριματικούς, θα μεταφερθεί στο Europa League, ενώ αν αποκλειστεί σε δύο, θα μετακομίσει στο Conference League. Ο μόνος τρόπος για να μη βρεθεί ο ΠΑΟΚ το φθινόπωρο σε ομίλους είναι να έχει 3/3 αποκλεισμούς το καλοκαίρι, πράγμα πολύ δύσκολο να συμβεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x