Stoiximan Super League

ΠΑΟΚ: Ο λόγος που η Τούμπα είχε κάκιστο αγωνιστικό χώρο

Η επιστημονική εξήγηση για την κακή κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας στο ματς του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν, αλλά ένα ελαφρυντικό για την ήττα-σοκ που γνώρισε ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από τον ΠΑΣ Γιάννινα (0-1) ήταν η κάκιστη κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

Ο χλοοτάπητας δεν ήταν χαλί, αλλά… χάλι, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου να δυσκολεύονται ακόμη και να κάνουν κοντρόλ ή απλές πάσες, όπως και να αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ψηλές μπαλιές.

Πού οφείλεται αυτή η τραγική εικόνα όμως; Ο Αντώνης Γκριμότσης, επιστημονικός υπεύθυνος της Grassform που έχει την ευθύνη παρακολούθησης των γηπέδων, σημείωσε στην ιστοσελίδα της Super League: «Τα θερμόφιλα γήπεδα (Άρης, Γιάννενα, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, ΟΦΗ, Βόλος, Ατρόμητος) βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και είναι απαλλαγμένα από ασθένειες. Τα ψυχρόφιλα γήπεδα (ΟΑΚΑ, ΠΑΟΚ, Τρίπολη, Λαμία, Ιωνικός, Απόλλωνας) πιέστηκαν από τις παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες και θα επανέλθουν σε πλήρη δραστηριότητα όταν οι θερμοκρασίες σταθεροποιηθούν κάτω από τους 25 βαθμούς Κελσίου».

Και πρόσθεσε: «Οι εργασίες βελτίωσης και συντήρησης συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, με τους αρμόδιους φορείς της Grassform να υποδεικνύουν, με επιστημονικά αδιάβλητες μετρήσεις, τις παρεμβάσεις που απαιτούνται, ώστε οι ομάδες να είναι σε θέση να πραγματοποιούν τα απαιτούμενα έργα, είτε αυτά αφορούν σε επισπορές, απομάκρυνση ζιζανίων, είτε σε παρεμβάσεις στα συστήματα άρδευσης και αποστράγγισης».

Εκτιμάται πως ο αγωνιστικός χώρος της Τούμπας θα είναι, καιρού επιτρέποντος, σε πολύ καλύτερη κατάσταση στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι, με την ΑΕΚ στις 26 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ υπάρχουν τρεις εκτός έδρας υποχρεώσεις, με Λίνκολν στο Γιβραλτάρ (16/9), Αστέρα στην Τρίπολη (19/9) και Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (22/9).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x