Stoiximan Super League

Η κριτική του ΠΑΟΚ: Καλοί οι τρεις… σωματοφύλακες, αλλά δεν αρκούσαν για νίκη

Ο έλεγχος των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, αλλά και του Πάμπλο Γκαρσία στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.

Η κριτική του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο «δικέφαλος του Βορρά» ήρθε 0-0 σε ένα μέτριο ματς με το «τριφύλλι», το οποίο θα μπορούσε και να χάσει και να πάρει, αλλά το αποτέλεσμα του αφήνει πιο πολύ γλυκιά γεύση. Το sport-fm.gr περνάει από ακτίνες Χ την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία.

Η βαθμολογία με άριστα το 10:

Πασχαλάκης (8): Ακόμη ένα καλό παιχνίδι στο τελευταίο διάστημα για τον Πασχαλάκη. Μπορεί να μην δέχθηκε… βομβαρδισμό φάσεων από τον Παναθηναϊκό, αλλά τις λίγες φορές που χρειάστηκε να επέμβει έκανε σωστά τη δουλειά του, σε φάσεις που δεν ήταν εύκολες. Βαρέλα και Ελ Καντουρί έχουν μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι, αλλά έτσι όπως κύλησε η αναμέτρηση, ίσως να είναι ο πλέον καθοριστικός. Μην ξεχνάμε ότι με λίγες και καλές φάσεις έγινε το βαρύ 3-0 της Λεωφόρου.

Βιεϊρίνια (5): Τον έχουμε συνηθίσει σε άλλα καθήκοντα σε τέτοια ματς και με περισσότερες πρωτοβουλίες. Αγωνίζεται και πάλι σε μια θέση που δεν ξέρει καλά, ως τρίτος στόπερ, ενώ δεν είναι και στην πρώτη του νιότη. Τα πήγε καλά σε γενικές γραμμές, αλλά δεν μπορεί να πάρει υψηλό βαθμό, κάνοντας σωστά τα βασικά. Έμοιαζε να περισσεύει σε αυτό το σημείο του γηπέδου σε αρκετά μεγάλο διάστημα, καθώς ήταν σφιχτός ξανά ο Παναθηναϊκός.

Βαρέλα (8): Μακράν ο κορυφαίος της άμυνας του ΠΑΟΚ, κάνοντας εμφάνιση από τα παλιά. Με αρκετές πρωτοβουλίες στο παιχνίδι και καθοριστικές επεμβάσεις. ΟΚ, δεν ήταν και πάλι πολύ επιθετικός ο Παναθηναϊκός, αλλά οι φάσεις που έβγαλε ήταν επικίνδυνες. Ο Βαρέλα έχει απομακρύνει δις προ του Μακέντα και αν περνούσε η μπάλα ο Ιταλός θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά. Η δεύτερη, στο γύρισμα του Ενγκμπακοτό, είναι καθοριστική.

Μιχαηλίδης (5): Έκανε τα βασικά, συμπληρώνοντας τον Βαρέλα που ηγήθηκε στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Κακός δεν ήταν, αλλά την προηγούμενη περίοδο που έπαιζε βασικός, είχε περισσότερη συμμετοχή στο παιχνίδι με παραπάνω πρωτοβουλίες.

Λύρατζης (6): Τίμια προσπάθεια για έναν παίκτη που δεν έχει πολλές παραστάσεις από τέτοια παιχνίδια και εμφανίστηκε σχεδόν από το πουθενά στην ενδεκάδα. Έδειξε θέληση να δώσει ενέργεια, αλλά και ισορροπία στη δεξιά πλευρά. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να κριθεί αυστηρά. Το πρόσημο δεν ήταν αρνητικό.

Αουγκούστο (5): Συμπαθητική παρουσία από τον Αουγκούστο. Θετικό το πρόσημο, αλλά περιμένεις περισσότερες πρωτοβουλίες από παίκτη με την ποιότητά του.

Τσιγγάρας (6): Για ένα ημίχρονο έκανε καλή δουλειά. Έτρεξε, πάλεψε και θέλησε να βγάλει και μπροστά τον ΠΑΟΚ, όπως στη φάση του Σφιντέρσκι στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο έγινε αλλαγή ώστε να βάλει περισσότερη ποιότητα και εμπειρία ο Γκαρσία με το ματς στο 0-0.

Μπάμπα (5): Σχετικά ισορροπημένη παρουσία που βοήθησε ώστε να μείνει πίσω ο Μολό για να μην δημιουργήσει όσο ρήγματα έχει συνήθως από τα πλάγια. Του έλειψαν τα πολλά ανεβάσματα, ίσως και λόγω εντολής.

Τζόλης (4): Τον έχουμε συνηθίσει πολύ καλύτερο και ειδικά σε τέτοια ματς. Φάνηκε ότι δεν είναι στο καλύτερό του φεγγάρι. Παρότι πήρε προσπάθειες, κινούμενος κυρίως αριστερά, δεν κατάφερε επί της ουσίας να απειλήσει. Έδειξε ότι δεν έχει και καθαρό μυαλό (έχοντας κακές τελικές και γενικώς κακές αποφάσεις) αυτήν την περίοδο. Η κίνηση του Γκαρσία να τον περάσει εκτός στο 55’, με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει γκολ, δείχνει πολλά. Βάσει δυνατότητων ο παίκτης που απογοήτευσε περισσότερο από πλευράς ΠΑΟΚ.

Ελ Καντουρί (8): Πολύ καλός στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο πέρασε εκτός λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό. Έκανε πολλές δουλειές στα α’ μέρος, ήταν συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα, κυκλοφορούσε καλά την μπάλα και ήταν αυτός που έδινε τέμπο στην ομάδα του. Σε ένα διάστημα στο οποίο οι γηπεδούχοι είχαν μια πολύ καλή στιγμή προήλθε από τα πόδια του, όπως από αυτόν ξεκινάει και η φάση με τον Σφιντέρσκι και γενικότερα σχεδόν ό,τι καλό έκανε ο ΠΑΟΚ επιθετικά είχε τη δική του συμμετοχή. Φάνηκε η απουσία του στο δεύτερο μέρος. Αν έβγαζε το δεύτερο μέρος στα ίδια επίπεδα θα είχε και πιο υψηλό βαθμό.

Σφιντέρσκι (5): Μέτρια παρουσία από τον Πολωνό. Ξεκίνησε κεφάτος στο παιχνίδι, βγήκε και αρκετά έξω από το κουτί που συνήθως είναι το πεδίο δράσης του. Έδειξε διάθεση να συνεργαστεί με Τζόλη αρκετές φορές, αλλά έμεινε στη θέληση. Δεν υπήρχε καλός συγχρονισμός με τα επιθετικά ατού της ομάδας του. Μια από τις δύο καλές στιγμές του ΠΑΟΚ πρώτο μέρος είχε αυτόν εκφραστή, αλλά άργησε να φέρει την μπάλα καλά στο πόδι του και πέρασε ο κίνδυνος. Αρκετά λογική η αντικατάστασή του μετά την ανάπαυλα.

Κρμέντσικ (6): Εμφανίστηκε πιο απειλητικός από τον… προκάτοχό του, αλλά τις ευκαιρίες που του έκατσαν δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Σίγουρα απασχόλησε πολύ παραπάνω την άμυνα του Παναθηναϊκού από τον Πολωνό. Δεν δείχνει να έχει εύκολο το γκολ και αυτό κάποιες φορές κοστίζει.

Σβαμπ (6): Έδωσε ποιότητα με την είσοδό του, ενώ απείλησε και μέσω στατικών φάσεων. Καλή παρουσία από τον Αυστριακό.

Ίνγκασον (5): Μπήκε στο 80’ και δεν μπορεί να κριθεί σοβαρά. Έκανε τα απαραίτητα σε γενικές γραμμές.

Μουργκ (5): Ό,τι έκανε επιθετικά το έκανε μέσω στατικών φάσεων, ενώ σε κανονική ροή δεν έδωσε πράγματα. Το κόρνερ του έφερε την ευκαιρία με την κεφαλιά του Σβαμπ, αλλά από εκεί και πέραν τίποτα το ιδιαίτερο.

Λάμπρου (4): Πέρασε και δεν ακούμπησε. Πήρε αναγκαστικά τη θέση του κορυφαίου έως τότε του ΠΑΟΚ, Ελ Καντουρί, αλλά δεν έδωσε πράγματα επιθετικά. Ελάχιστες πρωτοβουλίες, σχεδόν ακίνδυνος.


Πάμπλο Γκαρσία (6): Αν ο κύριος σκοπός του ήταν να μην χάσει ο ΠΑΟΚ, που δεν… χαλάστηκε με την ισοπαλία, τότε τα πήγε καλά, με τη βοήθεια του Πασχαλάκη που κράτησε το «μηδέν» όταν χρειάστηκε. Αν είχε στο μυαλό του και τη νίκη, τότε κάποιες επιλογές του έπιασαν και άλλες όχι. Διατηρεί σύστημα με τρεις αμυντικούς κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό που δεν έβγαλε πολλές φάσεις, με αποτέλεσμα να περισσεύουν σε ένα σημαντικό διάστημα Βιεϊρίνια και Μιχαηλίδης. Η αλλαγή του Κρμεντσικ του βγαίνει σε γενικές γραμμές, όπως και του Σβαμπ. Ορθώς περνάει εκτός του Τζόλη, ενώ είναι άτυχος με τον Ελ Καντουρί και ο Λάμπρου που παίρνει τη θέση του δεν βοήθησε. Έχει το ελαφρυντικό ότι δικαιολογημένα μέχρι ενός σημείου έκανε φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα, καθώς ακολουθεί η ρεβάνς με την ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x