Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Η νίκη του Μπότο και η επαναλαμβανόμενη σύμπτωση στον Παναθηναϊκό

Με… υπογραφή Σάστρε ο ΠΑΟΚ κατάφερε να γυρίσει ένα ματς που δεν του πήγαινε, ενώ ο Παναθηναϊκός που πλέον έχει «χαλασμένο» μυαλό πρέπει να προβληματιστεί για όλα.

Επεισοδιακό αποδείχθηκε ακόμα ένα ντέρμπι στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, με τους γηπεδούχους να επικρατούν χάρη στην άμυνά τους που έκανε και τη δουλειά των μεσοεπιθετικών, ενώ οι «πράσινοι» πρέπει να βρουν άμεσες λύσεις τόσο αγωνιστικά, όσο και εκτός γηπέδου.

Ο προπονητής της εξέδρας από το sport-fm.gr κράτησε σημειώσεις από το ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη και καταγράφει τα συμπεράσματά του.

Τα συμπεράσματα του προπονητή της εξέδρας:

Νίκη με υπογραφή Μπότο:
Πριν ολοκληρωθεί το 2021, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωνε τη συμφωνία του με τον Ζοσέ Μπότο για το πόστο του νέου αθλητικού διευθυντή και ενδεχομένως η σημερινή νίκη επί του Παναθηναϊκού στην Τούμπα να έχει σε μεγάλο βαθμό την υπογραφή του. Ο λόγος είναι ο Ζοάν Σάστρε, που αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή της θητείας του και με το «καλημέρα» πήρε θέση βασικού και σήμερα έκρινε το ντέρμπι. Δεν είχε μόνο το γκολ, αλλά είχε και συμμετοχή στο πρώτο γκολ. Με την απόκτηση του 24χρονου μπακ, ο ΠΑΟΚ δείχνει να έχει βρει μια σταθερή λύση για άκρα της άμυνάς του.

Πίεση μεν, ανούσιος δε…: Μπορεί ο Ράζβαν Λουτσέσκου κατά την προσφιλή του τακτική να έβαλε εναντίον του Παναθηναϊκού, αλλά η ουσία είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες κόντρα στο «τριφύλλι». Είχε το δοκάρι με τον Τσόλακ στο πρώτο ημίχρονο από στατική φάση και στο δεύτερο ημίχρονο πέρα μιας επιθετικότητας, ο Μπρινιόλι ήταν ουσιαστικά θεατής. Η ισοφάριση προκύπτει πάλι από μία στατική φάση στην οποία η ευθύνη είναι κυρίως της αμυντικής συμπεριφοράς του Παναθηναϊκού που δεν «καθαρίζει» μια… σκοτωμένη φάση, ενώ στο δεύτερο γκολ απλά υποκλίνεσαι στην εκτέλεση του Σάστρε.

Το μυαλό του Παναθηναϊκού έχει χαλάσει: Μετά τα όσα έγιναν στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ, το «τριφύλλι» μένει για δεύτερο συνεχόμενο ματς με τρομερά παράπονα από τη διαιτησία. Φαίνεται από τις αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών (με αποκορύφωμα τις δηλώσεις του Βέλεθ) ότι το μυαλό τους έχει χαλάσει και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς καλείται πλέον να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση, σε συνδυασμό με τα καθημερινά αγωνιστικά ζητήματα.

Σούπερ στο πρώτο, χάθηκε στο δεύτερο: Όσο για το καθαρά αγωνιστικό ζήτημα, ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε διαβασμένος, ψύχραιμος και τρομερά συγκεντρωμένος στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να πετύχει το γκολ, να χάσει μια μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Σάντσεθ και να διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι. Ωστόσο, το δεύτερο ημίχρονο αποτέλεσε μια διαφορετική ιστορία. Όπως παραδέχθηκε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, οι παίκτες του έχασαν πλήρως τον έλεγχο (γεγονός στο οποίο συνετέλεσε το ξεχαρβάλωμα της μεσαίας γραμμής σε σημείο να επιστρατευθεί ο Αγιούμπ) και την αυτοπεποίθησή τους και φαινόταν ότι έπαιζαν με τη… φωτιά. Όσο κι αν ήταν διαφορετικά τα ματς, ο Παναθηναϊκός δέχθηκε ανατροπή στο Ηράκλειο, το ίδιο συνέβη και στην Τούμπα, οπότε υπάρχει συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x