Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Η έλλειψη της «μπούκας» που στοίχισε στον ΠΑΟΚ κόντρα στον εξαιρετικό ΠΑΣ

Ο προπονητής της εξέδρας επισημαίνει πέντε σημεία από την πρεμιέρα με το «αριστερό» για τον ΠΑΟΚ και το… μάγκικο διπλό του ΠΑΣ Γιάννινα.

Η νέα στήλη του sport-fm.gr επισημαίνει πέντε σημεία-κλειδιά από το «διπλό» (0-1) του ΠΑΣ Γιάννινα επί του ΠΑΟΚ για την πρώτη αγωνιστική της Super League 1.

* H ανάγκη για την... μπούκα από τα άκρα: Ο Ρασβάν Λουτσέσκου επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με δύο δεκάρια, τους Καγκάβα και Μπίσεσβαρ, οι οποίοι άλλαζαν συχνά θέσεις. Παίκτες, οι οποίοι έχουν την «κάθετη», ωστόσο δεν φημίζονται για τα «μπουκαρίσματά» τους. Ειδικά απέναντι σε μια πολύ καλά στημένη και οργανωμένη ομάδα, όπως αυτή που παρουσίασε ο ΠΑΣ, χρειάζεται διείσδυση από τα άκρα από έναν καθαρόαιμο εξτρέμ, φαντασία, ταχύτητα. Στοιχεία, μερικά εκ των οποίων προσπάθησε σε αρκετές περιπτώσεις να τα προσφέρει και ο Βιεϊρίνια, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι με την είσοδό του ο Μιτρίτσα μπόρεσε να δημιουργήσει κινδύνους εφορμώντας από τα άκρα.

* Ο καταλυτικός Σβαμπ: Δεν χρειάζεται να δει κανείς πολλά παιχνίδια του ΠΑΟΚ, προκειμένου να διαπιστώσει την επίδραση του Αυστριακού μέσου στο παιχνίδι της ομάδας του. Για ακόμα μία αναμέτρηση αποτέλεσε το «Α» και το «Ω» στον τομέα της δημιουργίας για τον «δικέφαλο του Βορρά». Πραγματική... όαση στον χώρο του κέντρου, ο Σβαμπ παρήγαγε τις περισσότερες φάσεις με το εξαιρετικό του αριστερό πόδι. Το θέμα είναι να μπορούν να αξιοποιήσουν τις πάσες του και οι συμπαίκτες του.

* Το εξαιρετικό στήσιμο του ΠΑΣ Γιάννινα από τον Ηρακλή Μεταξά: Δεν γίνεται να μην πάνε τα εύσημα και στους νικητές και στον «αρχιτέκτονά» τους. Πόσω μάλλον, όταν η δυσκολία του ΠΑΟΚ να σκοράρει, αποτέλεσε προϊόν και του εξαιρετικού αγωνιστικού και τακτικού πλάνου των φιλοξενούμενων. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έπαιζε με τις γραμμές του κοντά, με τα απαραίτητα ντουμπλαρίσματα, αφήνοντας έτσι ελάχιστους χώρους στους παίκτες του Λουτσέσκου. Η τελευταία δημιούργησε φάσεις, ωστόσο λίγες ήταν οι πραγματικά αξιόλογες.

* Ακόμα ένα παιχνίδι που τον πληγώνει ο τερματοφύλακάς του: Ο ΠΑΣ οφείλει εν πολλοίς τη νίκη του στο τραγικό λάθος του Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Το αρνητικό για τον ΠΑΟΚ -πέρα, προφανώς, από την απώλεια των βαθμών- είναι ότι αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά ότι δεν μπορεί να έχει τη δέουσα εμπιστοσύνη στους πορτιέρε του. Δεν είναι το πρώτο ματς που τον «κρεμάνε» οι τερματοφύλακές του.

* Οι ελλείψεις του ΠΑΟΚ: Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν και δικαιολογίες, τις οποίες μπορεί να επικαλεστεί ο ΠΑΟΚ και αυτές αφορούν κυρίως τις απουσίες που κλήθηκε να διαχειριστεί. Οι Ελ Καντουρί και Ζίβκοβιτς, οι οποίοι έχουν αποδείξει πόσο χρήσιμοι είναι για την ομάδα τους δεν έπαιξαν, ενώ οι Σίντκλεϊ και Μιτρίτσα δεν βρίσκονται ακόμα στο 100% τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x