Stoiximan Super League

Νίκη-ανάσα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, έμπλεξε ο Παναιτωλικός!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε ανατροπή στην ανατροπή κόντρα στον Παναιτωλικό, παίρνοντας νίκη ανάσας (3-2), ενώ οι Αγρινιώτες μπαίνουν σε μπελάδες, καθώς πλέον βρίσκονται στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη.

Έκανε ανατροπή στην ανατροπή και πήρε νίκη παραμονής κόντρα στον Παναιτωλικό ο ΠΑΣ Γιάννινα (3-2)!

Η ομάδα του Θανάση Στάικου έβγαλε αντίδραση μετά το 2-1 των Αγρινιωτών και πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, με το οποίο ανέβηκε στους 27 βαθμούς, δύο περισσότερους από τον προτελευταίο Ιωνικό. Εξαιρετική η παρουσία των Παμλίδη και Εραμούσπε, οι οποίοι ήταν καθοριστικοί για την ομάδα τους.

Πλέον, ο ΠΑΣ θα παίξει τρεις ακόμη «τελικούς», προκειμένου να προσπαθήσει να σώσει τη χρονιά και να παραμείνει στην κατηγορία. Από την άλλη, οι Αγρινιώτες μπαίνουν σε μπελάδες, καθώς πλέον βρίσκονται μόλις στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη.

Το σύνολο του Γιάννη Αναστασίου παρέμεινε το μοναδικό που δεν έχει πάρει ούτε βαθμό στα playouts, και αν δεν πετύχει νίκη στο επόμενο παιχνίδι, τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά. Πολύ καλή εμφάνιση του Χουάνπι, ο οποίος αρχίζει να δείχνει την τεράστια ποιότητά του, αλλά και την εξαιρετική τεχνική του κατάρτιση.

Στο μυαλό των κόουτς:

Με 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του ο Θανάσης Στάικος, με τον Τσιντώντα στην εστία, τους Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκη και Πήλιο στην άμυνα, τους Τζίνο, Λιάσο, Παμλίδη στον άξονα και τους Ροσέρο, Μπάλαν και Μορέιρα στην επίθεση.

Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο Γιάννης Αναστασίου για τον Παναιτωλικό, με τον Ανέστη κάτω από τα δοκάρια, τους Αποστολάκη, Λάρσον, Μλάντεν, Στάγιτς στην άμυνα, τους Μάρτενσον, Ξενιτίδη και Ντίας στον χώρο τους κέντρου και τους Κολοβό, Χουάνπι και Καρέλη στην επίθεση.

Το ματς

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση, αλλά η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στον Παναιτωλικό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Μλάντεν, με το ψηλοκρεμαστό πλασέ που επιχείρησε να περνά πάνω από την εστία του Τσιντώτα. Ο ΠΑΣ απάντησε άμεσα στις ευκαιρίες, αλλά το σουτ του Παμλίδη εκτός περιοχής κατέληξε στα χέρια του Ανέστη.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 11’. Ο Παμλίδης έκανε την κούρσα προς την περιοχή του Παναιτωλικού και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Τζίνο, αλλά το πλασέ που επιχείρησε ο Ουρουγουανός, κατέληξε αδύναμα στα χέρια του Ανέστη.

Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα, ο ΠΑΣ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Πήλιος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ροσέρο έστρωσε με το στήθος στον Παμλίδη, ο οποίος με ένα φοβερό σουτ εκτός περιοχής, νίκησε τον Ανέστη για το 1-0!

Η απάντησε του Παναιτωλικού, όμως, δεν άργησε να έρθει, καθώς δέκα λεπτά αργότερα έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Στάγιτς έκλεψε την μπάλα και έδωσε στον Ξενιτίδη, που μπήκε στην περιοχή και έστρωσε στον Χουάνπι, ο οποίος με ένα φανταστικό πλασέ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Τσιντώτα για το 1-1!

Η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος άνηκε στον ΠΑΣ. Στο 39’, οι γηπεδούχοι έφυγαν στην κόντρα μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μορέιρα βρήκε τον Παμλίδη, αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση κατέληξε δίπλα από το δοκάρι του Ανέστη. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με το 1-1.

Ο Παναιτωλικός απείλησε με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, αλλά το σουτ του Καρέλη πέρασε πάνω από την εστία του Τσιντώτα. Ωστόσο, δέκα λεπτά αργότερα, οι Αγρινιώτες πήραν το προβάδισμα. Μετά από υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Χουάνπι, ο Καρέλης μπήκε στην πορεία της μπάλας και με κοντινή προβολή έκανε το 1-2!

Ωστόσο, η απάντηση για τον ΠΑΣ ήρθε σχεδόν άμεσα. Στο 62’ το σύνολο του Στάικου κέρδισε πέναλτι. Ο Ανέστης απέκρουσε την εκτέλεση του Εραμούσπε και την προσπάθεια του Παντελάκη στη συνέχεια, στη συνέχεια το σουτ του Παμλίδη κατέληξε στα σώματα, με την μπάλα να επιστρέφει στα πόδια του και με δεύτερο σουτ να νικά τον τερματοφύλακα των Αγρινιωτών, για το 2-2!

Ο ΠΑΣ Γιάννενα ήταν αποφασισμένος για να φέρει ξανά τούμπα τα δεδομένα. Στο 74’ η ομάδα της Ηπείρου είχε δοκάρι. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ και το κακό διώξιμο του Χουάνπι, η μπάλα έφτασε με περιπετειώδη τρόπο στον Εραμούσπε, ο οποίος την έστειλε στο αλουμίνιο της εστίας των φιλοξενούμενων.

Τρία λεπτά αργότερα όμως, ο ΠΑΣ πέτυχε το πολυπόθητο γκολ. Ο Μάρτενσον έκανε χέρι μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ο Εραμούσπε ανέλαβε ξανά την εκτέλεση και αυτή τη φορά ήταν εύστοχος για το 3-2!

Στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν άψογα το προβάδισμά τους, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να απειλήσουν την εστία του Τσιντώτα. Έτσι, ο ΠΑΣ πήρε μία τεράστιας σημασίας νίκη με 3-2, με τον Παναιτωλικό να μπλέκει για τα καλά, μιας και βρίσκεται μόλις στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη.

MVP: Ο Παμλίδης ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, όντας κινητικός και πολύ κεφάτος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Πέραν αυτού, πέτυχε δύο πανέμορφα τέρματα, τα οποία ήταν καθοριστικά για την ομάδα του, με τον τίτλο του MVP να είναι αδιαμφισβήτητα δικός του.

Η σφυρίχτρα: Ο κ. Κατοίκος είχε καλή παρουσία στο παιχνίδι, ενώ οι αποφάσεις του στα δύο πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι φαίνεται να είναι σωστές. Βέβαια, στη δεύτερη περίπτωση, η οποία ήταν δύσκολη, χρειάστηκε και η συνδρομή του VAR. Κατά τα άλλα, έκανε και σωστή χρήση των καρτών, ενώ άφηνε το παιχνίδι να εξελιχθεί, όταν αυτό κατέστη δυνατό.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Τζίνο, Λιάσος (51' Μπιλμπάο), Παμλίδης, Ροσέρο (87' Μπορταγκαράι), Μπάλαν, Μορέιρα (82' Τζίμας).

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Μλάντεν, Στάγιτς (68' Αναστασόπουλος), Μάρτενσον (84' Πέδρο), Ντίας, Χουάνπι (84' Σενγκέλια), Κολοβός (84' Μπουζούκης), Ξενιτίδης (71' Ντουάρτε), Καρέλης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x