Stoiximan Super League

Σερέτης: «Η Φράιμπουργκ αναζητά την ευρωπαϊκή εκτόξευση - Βλέπω Παναθηναϊκό για πρωτάθλημα»!

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Πασχάλης Σερέτης, που έχει περάσει από τη Φράιμπουργκ, σκιαγραφεί στο sport-fm.gr την αποψινή αντίπαλο του Ολυμπιακού, ενώ προβλέπει για πρωταθλητή φέτος τον Παναθηναϊκό!

Το κακό αποτέλεσμα στη Νάντη της Γαλλίας, σε συνδυασμό με τη μέτρια απόδοση του Ολυμπιακού, αναγκάζει τους Πειραιώτες να «κατέβουν» στον αποψινό αγώνα κόντρα στη Φράιμπουργκ με στόχο μόνο τη νίκη!

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Πασχάλης Σερέτης, που αγωνίστηκε στην προσεχή αντίπαλο των Πειραιωτών (1993/1997) και τώρα ασχολείται με το σκάουτινγκ σε Ελλάδα και Γερμανία, όπως ο ίδιος αποκαλύπτει στο sport-fm.gr, έχει περάσει τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του στην πόλη του κρατιδίου Βάδης-Βυρτεμβέργης και σκιαγραφεί με κάθε λεπτομέρεια τη γερμανική ομάδα!

Αναλυτικά η συνέντευξή του στον Ανδρέα Παπαγιαννόπουλο:

Ενθυμούμενος τη ζωή του στη πόλη της Γερμανίας, αλλά και τις μεγάλες νίκες κόντρα σε Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ, αναφέρει «Πέρασα τα καλύτερα μου χρόνια στη Φράιμπουργκ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου. Έχω υπάρξει πρωταγωνιστής σε νίκες όπως αυτή με την Μπάγερν Μονάχου με 5-1 ή κόντρα στην Ντόρτμουντ με 4-0. Τότε ήταν δύσκολο να παίξεις στο εξωτερικό, αγωνιζόμουν ως ξένος, όχι ως κοινοτικός, ξένος… Κάθε ομάδα δικαιούταν μόλις πέντε ξένους και μόνο οι τρεις μπορούσαν να βρεθούν στην ενδεκάδα. Αυτό άλλαξε το 1995, με τον νόμο του Μπόσμαν και άνοιξε η αγορά για πολλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, που έχουν ταλέντο να δοκιμάσουν στο εξωτερικό… Απ' ό,τι γνωρίζω είμαι ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής, που έφυγε από την Ελλάδα (όχι ομογενής) και που έπαιξε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (UEFA 1995/1996) με ξένο σύλλογο. Είναι μια πανέμορφη, περιβαλλοντολογική πόλη, με ένα από τα ωραιότερα πανεπιστήμια. Τώρα πιστεύω δεν θα παραμείνει για πολύ καιρό ακόμα στην πρώτη θέση, αλλά στο κοντινό μέλλον θα μας απασχολήσει περισσότερο».





Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αναλύει το προφίλ της ομάδας και δηλώνει έκπληκτος με τη δουλειά του Στράιχ: «Η Φράιμπουργκ είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους. Θα τον δυσκολέψει περισσότερο από Ναντ και Καραμπάγκ. Είναι καθαρά ομάδα προπονητή. Ο Κρίστιαν Στράιχ είναι προπονητής της πρώτης ομάδας από το 2011. Θυμάμαι όταν έπαιζα εγώ (1993-1997), ήταν (ο Στράιχ) προπονητής στις ακαδημίες της ομάδας (ανέλαβε το 1996). Πρόκειται για έναν προπονητή απίστευτα αγαπητό στον κόσμο. Εκτός από ότι προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας, αποτελεί και μια cult φιγούρα των γερμανικών πάγκων. Έχει περάσει τη φιλοσοφία του στον σύλλογο. Η ομάδα παίζει με μεγάλη ταχύτητα και αμεσότητα, δεν φλυαρεί. Είναι μια ομάδα Bundesliga, δουλεύει πολύ πάνω στις μικρές λεπτομέρειες, που κάνουν τη διαφορά. Θα την παρομοίαζα με τη Βιγιαρεάλ. Οι ξένοι ποδοσφαιριστές της, κάνουν τη διαφορά και έχουν δέσει τρομερά με τους Γερμανούς. Ο Γκρίφο είναι η ψυχή της ομάδας. Έχει μεγαλώσει στη Γερμανία και πρόσφατα κλήθηκε και στην εθνική Ιταλίας».

Στη συνέχεια λέει, σχολιάζοντας και τη μεταγραφή του Μαρσέλο στον Ολυμπιακό: «Γενικά είναι ομάδα που αν την υποτιμήσεις δεν σου χαρίζεται. Φοβάμαι πως ο Ολυμπιακός θα την υποτιμήσει. Ναι, εντάξει, ο Μαρσέλο είναι μια σπουδαία μεταγραφή. Αλλά ο Ολυμπιακός τώρα δεν είναι καλά. Όσους Μαρσέλο και να πάρει, με τη Φράιμπουργκ τα πράγματα θα είναι δύσκολα, δεν είναι Σλόβαν, ούτε Απόλλωνας Λεμεσού. Γνωρίζω καλά τον Ολυμπιακό, θυμάμαι και μια μεγάλη μας νίκη με τον ΠΑΟΚ με σκορ 6-1, στις Σέρρες. Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, αλλά δεν έχουν αλλάξει και πολλά, η ψυχοσύνθεση του συλλόγου είναι η ίδια. Κάπου διάβασα, πως οι μεταγραφές του Ολυμπιακού έχουν τρομοκρατήσει τη Φράιμπουργκ. Ναι, καλά, σκέφτηκα, για να δούμε… Ανεξάρτητα αν θα είναι πρώτη ή όχι τότε στο πρωτάθλημα, οι αγώνες της αν τους πάρεις έναν-έναν μεμονωμένα δείχνουν για πόσο σταθερή ομάδα μιλάμε».

Σερέτης:

Δηλώνει σίγουρος πως η Φράιμπουργκ αναζητά την ευρωπαϊκή εκτόξευση και πως ο σύλλογος αν χρειαστεί θα δώσει περισσότερη προσοχή στο Europa League, παρά στο εγχώριο πρωτάθλημα: «Είναι η ευκαιρία τους αυτή η διοργάνωση. Θέλουν να ακουστούν περισσότερο. Το νέο γήπεδο, οι χορηγοί… όλα δείχνουν πως ψάχνουν την ευρωπαϊκή αναγνώριση, αναζητούν την εκτόξευση… Πιο πολύ θα κοιτάξει το Europa League, παρά το πρωτάθλημα, αν και μπορεί να τα πάει μια χαρά και στα δύο. Πέρυσι παραλίγο να βγουν στο Champions League και έχασαν στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας από τη Λειψία στα τελευταία λεπτά. Επίσης έχουν εξαιρετικές ακαδημίες. Πραγματικά τρομερές, κάθε χρόνο προωθούνται ποδοσφαιριστές στη μεγάλη ομάδα».

Όσον αφορά τη δημοτικότητα της Φράιμπουργκ εντός συνόρων, μιλά για την πιο αγαπητή ομάδα της Γερμανίας: «Ο κόσμος αγαπάει πολύ την ομάδα. Να ξέρετε πως είναι η πιο αγαπητή ομάδα της Γερμανίας. Η πόλη είναι πολύ δεμένη με την ομάδα, από το 1993 και μετά που ξέρω, όλοι οι αγώνες είναι sold out, εξωπραγματικό για μια πόλη 220 χιλιάδων κατοίκων, είναι το καθημερινό τους ξύπνημα».

Τέλος δεν φοβάται να κάνει προβλέψεις για το ελληνικό πρωτάθλημα που… βλέπει Παναθηναϊκό πρωταθλητή: «Φέτος βλέπω Παναθηναϊκό. Ο Γιοβάνοβιτς ήταν τρομερός ποδοσφαιριστής και τώρα ένας εξαιρετικός προπονητής. Έχει βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να φτάσει και πάλι στο υψηλό επίπεδο. Από πέρυσι μιλάμε για τρομερή βελτίωση και η ομάδα έκανε καλές μεταγραφές. Πάντως το ελληνικό πρωτάθλημα πάει προς το χειρότερο. Είμαστε μόνο βιτρίνα, έπρεπε να υπάρχει βάθος στη δουλειά για να φανούν τα αποτελέσματα και στο μέλλον. Τώρα, αν μας βγει η σεζόν, όλα εντάξει, αλλιώς του χρόνου πάλι. Πρέπει να αλλάξει η παιδεία μας και η νοοτροπία μας στο ποδόσφαιρο, αλλά και να φτιάξουμε γήπεδα. Τώρα τελευταία κάτι γίνεται σε αυτόν τον τομέα, αλλά γενικά τα ζώα μου αργά. Η Φράιμπουργκ έφτιαξε το γήπεδο μέσα σε έναν χρόνο. Εδώ οι μεγάλες ομάδες, ακόμα περιμένουν να βγουν οι άδειες».

Σερέτης:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x