Stoiximan Super League

Πέτριτς: «Με ήθελαν και το καλοκαίρι»

Ευτυχισμένος που θα αγωνιστεί σε έναν τόσο σπουδαίο σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός, δήλωσε σε κροατική ιστοσελίδα ο Μλάντεν Πέτριτς, που αποκάλυψε ότι υπήρχε ενδιαφέρον και το καλοκαίρι.

Τις πρώτες εντυπώσεις του μετά από μερικές μέρες στην Ελλάδα μετέφερε στην ιστοσελίδα «Jutarnji.hr» το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Μλάντεν Πέτριτς.

Ο Κροάτης επιθετικός αποκάλυψε ότι υπήρχε ενδιαφέρον του «τριφυλλιού» και το καλοκαίρι για να τον εντάξει στο δυναμικό του, δήλωσε ευτυχισμένος που θα φορέσει την «πράσινη» φανέλα και επανέλαβε ότι ένας από τους πρωταρχικούς του στόχους είναι να επιστρέψει στην εθνική Κροατίας και να βρεθεί στην αποστολή που θα ταξιδέψει το καλοκαίρι στη Βραζιλία.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μλάντεν Πέτριτς:

Η Γουέστ Χαμ είναι παρελθόν και ο Παναθηναϊκός είναι το παρόν, όπου περιμένουν αρκετά από σένα...

Ναι, η παρουσία μου στην Γουέστ Χαμ είναι πλέον παρελθόν, είμαι σε μια νέα ομάδα όπου με περιμένουν νέες προκλήσεις. Υπέγραψα με την ελληνική ομάδα για 1,5 χρόνο και πιστεύω ότι θα εξαντλήσω το συμβόλαιο μου. Προς το παρόν μένω στο ξενοδοχείο, όμως σύντομα θα πάω σε διαμέρισμα, ώστε να έρθει και η οικογένεια μου στην Ελλάδα, καθώς αυτή την στιγμή είναι στο Λονδίνο επειδή η κόρη μου πηγαίνει στο νηπιαγωγείο.

Πως νιώθεις μέχρι τώρα στην ομάδα;

Όλα είναι μια χαρά μέχρι τώρα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Με έχουν βοηθήσει αρκετά οι Πράνιτς και Σίφο (σ.σ. Σίλντενφελντ), όπως και ο Μάρκους Μπεργκ με τον οποίο γνωριζόμαστε από το Αμβούργο.

Τα ελληνικά ΜΜΕ πως αντιμετώπισαν την άφιξη σου;

Απ' ότι έχω δει και όπως μου έχουν πει, έγραψαν αρκετά για την συμφωνία μου με τον Παναθηναϊκό.

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πάντα σημαντικές, οι δικές σου ποιες είναι;

Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα πολύ καλά οργανωμένο σύλλογο. Παρά το γεγονός ότι το τελευταία χρόνια είχε κάποια οικονομικά προβλήματα, έχει πολύ καλή οργάνωση. Πρόσφατα πήγα και στο νέο προπονητικό κέντρο της ομάδας που είναι άνετο και μοντέρνο. Όσον αφορά την ομάδα είναι νεανική και πολλά υποσχόμενη.

Το Σάββατο παρακολούθησες την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο;

Ναι είδα τον αγώνα, ήταν ντέρμπι και το σημαντικό είναι ότι η ομάδα μου πήρε τους τρεις βαθμούς. Ήταν πολύ καλός αγώνας και είμαι πολύ χαρούμενος που ο Παναθηναϊκός νίκησε με γκολ του Πράνιτς.

Γιατί αποφάσισες να συνεχίσεις την καριέρα σου στον Παναθηναϊκό;

Ήθελαν να με αποκτήσουν πριν πάω στην Γουέστ Χαμ, όμως εκείνη την περίοδο δεν ήθελα να μετακομίσω με την οικογένεια μου, ήθελα να παραμείνω στο Λονδίνο. Στην πορεία διαπίστωσα ότι δεν ήμουν από τις πρώτες επιλογές του αγγλικού συλλόγου και έπρεπε να σκεφτώ το μέλλον μου. Ο Παναθηναϊκός ήταν συνέχεια στο μυαλό μου, επικοινωνήσαμε, οι δύο πλευρές είπαν τι θέλουν και φθάσαμε πολύ γρήγορα στην συμφωνία.

Έπαιξε ρόλο και η Ελληνίδα σύζυγος σου;

Όλα έπαιξαν ρόλο, όμως δεν ήταν αυτός ο κύριος λόγος για την τελική μου απόφαση. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι ήταν αρκετά ενημερωμένοι, γνώριζαν για την καταγωγή της γυναίκας μου και μου έκαναν ανάλογες ερωτήσεις. Γνώριζαν ότι έχουμε ένα κατάστημα με ρούχα στην Ζυρίχη και ότι η σύζυγος μου έχει συνεργασία με διάφορα περιοδικά μόδας. Όμως δεν ήταν αυτοί οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, ο Παναθηναϊκός είναι ένας σπουδαίος σύλλογος, με σημαντική ιστορία και κάθε ποδοσφαιριστής θα ήταν ευτυχισμένος να παίζει σε αυτή την ομάδα.

Σε τι κατάσταση είσαι αυτή την στιγμή, σωματικά και ψυχολογικά;

Ψυχολογικά είμαι πολύ καλά, ειδικά μετά την λύση του συμβολαίου μου με την Γουέστ Χαμ. Σωματικά θα είμαι σύντομα στο επιθυμητό επίπεδο. Δουλεύω καθημερινά σε υψηλό επίπεδο και μόλις αρχίσω να αγωνίζομαι και να σκοράρω όλα θα είναι καλά.

Στην Γουέστ Χαμ σου δόθηκαν ελάχιστες ευκαιρίες να αγωνιστείς...

Έτσι είναι δυστυχώς. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που έφυγα. Νομίζω ότι πήρα την σωστή απόφαση για το μέλλον μου. Αρχικά μου είχαν υποσχεθεί ότι θα παίζουν με δύο επιθετικούς και εγώ θα έχω την μία θέση, όμως τελικά ήταν μια υπόσχεση και τίποτα άλλο. Έχουν στο δυναμικό τους και τον Άντι Κάρολ που πήραν από την Λίβερπουλ και μόλις είναι υγιής θα του έδιναν χρόνο συμμετοχής, οπότε τα πράγματα θα ήταν ακόμη δυσκολότερα για μένα. Η λογική απόφαση ήταν να φύγω.

Αρκετές φορές έχεις δηλώσει ότι θέλεις να επιστρέψεις στην Εθνική ομάδα και να βρεθείς στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας…

Πάντα είχα την επιθυμία να φοράω την φανέλα με το εθνόσημο. Θα προσπαθήσω, για την ακρίβεια θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να με καλέσουν στην Εθνική ομάδα. Αυτός είναι ένας από τους πρωταρχικούς μου στόχους, να είμαι στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Γνωρίζεις ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στην επιθετική γραμμή της Εθνικής Κροατίας. Σε φοβίζει αυτό;

Γνωρίζω για τον ισχυρό ανταγωνισμό που υπάρχει και αυτό θα ωφελήσει την Εθνική. Εγώ δεν φοβάμαι για τον ανταγωνισμό που θα έχω είτε στον Παναθηναϊκό, είτε στην Εθνική ομάδα, αντίθετα αυτό είναι μεγαλύτερο κίνητρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x