Stoiximan Super League

Προσοχή, «δαγκώνει» και φέτος!

Πανιώνιος, ξανά, για σπουδαία πράγματα! Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου πραγματοποίησε εμφάνιση μεγάλης ομάδας, επικράτησε εύκολα με 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης και έκανε το 2/2 στο πρωτάθλημα.

Έτοιμος ξανά για μεγάλα πράγματα «φώναξε» ο Πανιώνιος. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου μετέτρεψε το παιχνίδι με τον Απόλλωνα σε παράσταση για έναν ρόλο, επικράτησε εύκολα με 2-0 και έχει το απόλυτο μετά από δύο αγωνιστικές στο πρωτάθλημα.

Ο Χατζισαφί (39’) με ωραία κίνηση και διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0 για τον Πανιώνιο, με τον Λάμπρου που ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα να διαμορφώνει με άψογο τελείωμα στο 56ο λεπτό το τελικό σκορ. Κακή εμφάνιση από την Ελαφρά Ταξιαρχία, που παρουσίασε αρκετές αδυναμίες για δεύτερο σερί ματς, ενώ επιθετικά δεν φάνηκε ιδιαίτερα, με τον Καστιγέχος να σπαταλάει την καλύτερη ευκαιρία της ομάδας του στο 35’.

Από ένα δοκάρι για τις δύο ομάδες, με τον Μασούντ στο 9’ για τους γηπεδούχους και τον Ελμπάζ στο 90’+5’ για τους φιλοξενούμενους, που έμειναν στον έναν βαθμό μετά από δύο αγωνιστικές.

Το ματς



Πολύ καλός ο ρυθμός στο ξεκίνημα του αγώνα. Οι δύο ομάδες κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα, δεν έδειχναν να… φοβούνται η μία την άλλη και έπαιζαν ανοιχτά. Ωστόσο, όσο περνούσαν τα λεπτά, ο Πανιώνιος άρχιζε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και από την άλλη οι παίκτες του Απόλλωνα οπισθοχωρούσαν. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς με τον Μασούντ να σημαδεύει το αριστερό δοκάρι της εστίας, ενώ 19’ ο Τσόβιτς έβγαλε το σουτ στην κίνηση που επιχείρησε ο αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή Ντουρμισάι.

Ο Πανιώνιος πατούσε καλύτερα, ήταν πιο απειλητικός και είχε τον έλεγχο του ματς αλλά μετά το πέρας του πρώτου 25λεπτου ο Απόλλων όχι μόνο ανέβηκε αλλά αν οι παίκτες του είχαν καλύτερες επιλογές στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να είχε προηγηθεί. Αρχικά, στο 27’ ο Καστιγέχος προσπάθησε να βάλει το γκολ της χρονιάς, σουτάροντας λίγο κάτω από το κέντρο και από πολύ πλάγια -βλέποντας τον Κότνικ εκτός εστίας- αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οκτώ λεπτά μετά, η Ελαφρά Ταξιαρχία λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ. Ο Βλάχος έκανε το «τσαφ» και έστρωσε στον Καστιγέχος, ο οποίος επέλεξε αντί να εκτελέσει από πλεονεκτική θέση να πασάρει στον Ανιέτε και έδωσε την ευκαιρία στον Βλάχο να διορθώσει το αρχικό του λάθος.

Ότι δεν κατάφερε να κάνει, λοιπόν, ο Απόλλων, το έκανε ο Πανιώνιος. Στο 39ο λεπτό ο Ντουρμισάι έδωσε στον Χατζισαφί, ο οποίος πέρασε σαν… σταματημένους τους Μάατσεν και Παπάζογλου, έκανε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και νίκησε τον Τσόβιτς για το 1-0, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Με διάθεση να πιέσει τους αντιπάλους του και να κυνηγήσει την γρήγορη ισοφάριση μπήκε στην επανάληψη η ομάδα του Άκη Μάντζιου, που αδυνατούσε να δημιουργήσει κινδύνους προς την εστία του Κότνικ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι γηπεδούχοι χτύπησαν ξανά, με τον καλύτερο παίκτη του ματς. Ο Λάμπρου έπαιξε το ένα-δύο με τον Ντουρμισάι, μπήκε στην περιοχή (κι ενώ καλυπτόταν στο βάθος από τον Κοντοέ) και με άψογο τελείωμα έγραψε το 2-0 για την ομάδα του.

Ο Πανιώνιος βρισκόταν αγκαλιά με το τρίποντο, ωστόσο δεν άφησε το πόδι από το γκάζι. Αφού έδωσε την κατοχή στον Απόλλωνα, πίεσε και έψαξε στην κόντρα-επίθεση και τρίτο τέρμα. Στο 65’ ο διαιτητής αρνήθηκε το πέναλτι στον Μασούντ που ανατράπηκε από τον Μπαμπιάρζ και ένα λεπτό μετά ο Λάμπρου πέρασε σαν σταματημένο τον κάκιστο για δεύτερο σερί ματς Κούρο, αλλά ο Τσόβιτς κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Ο ρυθμός του ματς έπεσε στα εναπομείναντα λεπτά, οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη και ο ρυθμός ήταν κάκιστος. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Απόλλων λίγο έλειψε να πετύχει το γκολ της τιμής αλλά το δοκάρι σταμάτησε την προσπάθεια του νεοεισελθόντα Ελμπάζ, ο οποίος δείχνει πως το… έχει, και ένα λεπτό μετά ο Κότνικ με σπουδαία επέμβαση έδιωξε το σουτ του Αλμπάνη, με το 2-0 να μένει μέχρι το φινάλε.

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σαββίδης (63’ Ταπόκο), Μασούρας (87’ Σαραμαντάς), Μασούντ, Λάμπρου, Ντουρμισάι (80’ Γεσίλ).

Απόλλων Σμύρνης (Άκης Μάντζιος): Τσόβιτς, Κοντοές, Παπάζογλου, Μπαρτολίνι, Κούρος (70’ Μενδρινός), Μπαμπιάρζ (87’ Ελμπάζ), Χουάρες, Κονέ, Ανιέτε, Μάατσεν (46’ Αλμπάνης), Καστιγέχος.

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x