Stoiximan Super League

Πάρτι στο «Άιμπροξ» για τον... επίσημο Ολυμπιακό!

Με τον Καρβάλιο να σκοράρει δις και τους «ερυθρόλευκους» να βλέπουν το ματς πιο πολύ σαν ευρωπαϊκό παιχνίδι και όχι σαν φιλικό, ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 της Ρέιντζερς στο «Άιμπροξ» της Γκασκώβης!

Έστησε... φιλικό πάρτι στη Γλασκώβη ο Ολυμπιακός με καλεσμένη τη Ρέιντζερς!

Με τον Καρβάλιο να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής σκοράροντας δύο φορές, αλλά και τους «ερυθρόλευκους» να βλέπουν τη φιλική αυτή αναμέτρηση με τους Σκωτσέζους πιο πολύ σαν... ευρωπαϊκό ματς, ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 της Ρέιντερς στο «Άιμπροξ»!


Κάτι περισσότερο από δύο εβδομάδες πριν ριχτεί στη «μάχη» των προκριματικών του Europa League, η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο, παίζοντας ώριμα, στρωτά και κυρίως έξυπνα καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, κυριαρχώντας πλήρως στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μια πιο έτοιμη ομάδα!

Στο… μυαλό του κόουτς:

Ο Ντιέγκο Μαρντίνεθ παρέταξε τον Ολυμπιακό σε ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι με σύστημα 4-3-3. Κάτω από την εστία βρέθηκε ο Πασχαλάκης, με τους Κίνι και Ροντινέι να αποτελούν τους δύο ακραίους αμυντικούς και τους Ρέτσο και Ντόη να συνθέτουν το δίδυμο στα στόπερ. Στην τριάδα των χαφ ξεκίνησαν οι Βιθέντε Ιμπόρα, Μαντί Καμαρά και Καρβάλιο, με τους Φορτούνη και Μασούρα να αγωνίζονται στα «φτερά» και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς:

Μόνο σε φιλική αναμέτρηση δεν θύμιζε η σοβαρότητα και η προσήλωση με την οποία μπήκε ο Ολυμπιακός στο «Άιμπροξ» της Γλασκώβης. Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο του ματς, στο οποίο η Ρέιντζερς ήλεγξε τον ρυθμό, η συνέχει άνηκε εξ ολοκλήρου στους «ερυθρόλευκους»!

Η πρώτη καλή στιγμή του ματς άνηκε στους Σκωτσέζους, με τον Πασχαλάκη να βγάζει εντυπωσιακά την «οβίδα» του Ράσκιν από μακριά, πέφτοντας σωστά στην αριστερή του γωνία. Από το δεκάλεπτο και μετά, οι Πειραιώτες πήραν τα ηνία του αγώνα, κυκλοφορώντας σωστά και αρκετά γρήγορα την μπάλα. Η πρώτη απειλή για την ελληνική ομάδα ήρθε στο 23ο λεπτό, με τον Μαντί Καμαρά να πιάνει μια αδύναμη κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη.

Ρέιντζερς-Ολυμπιακός 1-1

Δύο λεπτά αργότερα και κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ρέιντζερς απείλησε με ωραία ενέργεια του Λάμερς που άδειασε τους Κίνι-Ιμπόρα, με τον Πασχαλάκη να βγάζει και αυτόν τον κίνδυνο. Με τον Ροντινέι να είναι διαρκώς μια απειλή από τα δεξιά, ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να δημιουργήσει από εκείνη την πλευρά. Στο 39’, ο Κίνι με ένα μακρινό σουτ κέρδισε το κόρνερ, από το οποίο ο Καρβάλιο με ωραία «κομπίνα» βρήκε τον Φορτούνη έξω από τη μεγάλη περιοχή, το σουτ του αρχηγού όμως ήταν πολύ άστοχο.

Τελικώς, ότι δεν μπόρεσε να κάνει στο 40’ ο Έλληνας μεσοεπιθετικός, το έκανε στο 44ο λεπτό, εξαργυρώνοντας έτσι το καλό πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού! Συγκεκριμένα, μετά από κυκλοφορία της μπάλας για τουλάχιστον 1-2 λεπτά (!),ο Κίνι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά για τον Ελ Αραμπί, εκείνος του έδωσε πάλι με τον Ισπανό να κάνει το σουτ, την μπάλα να φτάνει στον Φορτούνη και εκείνος με ένα ωραίο βολέ με το εξωτερικό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Ρέιντζερς-Ολυμπιακός 1-1

Με τον ίδιο… ζήλο και πάθος μπήκαν οι «ερυθρόλευκοι» στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο, με τον Μαρτίνεθ να συνεχίζει με την ίδια ενδεκάδα. Στο 47’, λίγο έλειψες να γίνει το 2-0 όταν το σουτ του Φορτούνη έφυγε αρκετά μέτρα άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, στη μοναδική ίσως ολιγωρία της άμυνας του Ολυμπιακού, η Ρέιντζερς έκλεψε την μπάλα σε έναν νευραλγικό χώρο, με τον Πασχαλάκη στη συνέχεια να ανατρέπει εντός περιοχής τον Κάλντγουελ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ταβερνιέ, με τον αρχηγό των γηπεδούχων να κάνει το 1-1 στο 52’.

Μια εξέλιξη που όχι μόνο δεν... χάλασε το μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού, αντιθέτως τους πείσμωσε να πιέσουν ακόμα περισσότερο. Και τελικώς το κατάφεραν στο 56ο λεπτό, όταν από μαγική μπαλιά του Μαντί Καμαρά ο Μασούρας βρήκε με κεφαλιά τον Ελ Αραμπί στη μικρή περιοχή, με τον Μαροκινό φορ να μην μπορεί με διπλή προσπάθεια να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, κάτι το οποίο έκανε ο ερχόμενος σαν «τρέιλερ», Καρβάλιο!



Στο 61', η Ρέιντζερς είχε μια καλή στιγμή με το πλασέ του Σίμα να βγάζει για ακόμη μία φορά ο εξαιρετικός και σταθερός σήμερα Πασχαλάκης. Έξι λεπτά μετά, ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει, με την κεφαλιά του Μασούρα να περνά ελάχιστα άουτ. Στο 70', οι «ερυθρόλευκοι» πήραν... αέρα δύο τερμάτων με σκόρερ και πάλι τον Καρβάλιο! Ο Πορτογάλος χαφ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με σουτ στην κίνηση έπειτα από ωραία κούρσα και γύρισμα του Ροντινέι από τα δεξιά, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-1!

Ρέιντζερς-Ολυμπιακός 1-3

Κάπου εκεί, ο Ολυμπιακός χαλάρωσε αρκετά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η Ρέιντζερς να σπαταλήσει αρκετές ευκαιρίες στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, τόσο με τον Ματόντο (79', 80'), όσο και με το λάθος του Μπα στο 90'. Ωστόσο και στις τρεις αυτές περιπτώσεις ο Πασχαλάκης ήταν εκεί για να κρατήσει το τελικό 3-1!

Δείτε το Live του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x