Stoiximan Super League

Χερμάν Γκρόβα στο sportfm.gr: «Παίκτης με προσωπικότητα και στιλ… Έντσο Φερνάντες ο Έσε»

Ένας εκ των κορυφαίων δημοσιογράφων στην Αργεντινή, ο Χερμάν Γκρόβα, αποτυπώνει μέσω του sportfm.gr το προφίλ του Σαντιάγο Έσε, ο οποίος έπαιξε πρώτη φορά βασικός και άφησε εξαιρετικά δείγματα.

Ο Ολυμπιακός είναι ιδιαίτερα ενεργός και το φετινό καλοκαίρι, με τον Αντόνιο Κορδόν να έχει αναλάβει το... χτίσιμο της νέας ομάδας που θα επιστρέψει στην κορυφή υπό την καθοδήγηση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, αλλά και θα κάνει μια καλή ευρωπαϊκή πορεία.

Τα κομμάτια στο παζλ σιγά σιγά συμπληρώνονται και την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου θα μπούνε και οι πινελιές που απομένουν.

Μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις που έκαναν οι ερυθρόλευκοι στο μεταγραφικό παζάρι, ήταν αυτή του Σαντιάγο Έσε. Μόλις στα 21 του, ο Αργεντινός χαφ αποφάσισε να αφήσει την Ουρακάν στην οποία ήταν αρχηγός (!) και είχε πάνω από 100 εμφανίσεις για να κυνηγήσει το... όνειρο στην Ευρώπη.

Ποιος είναι όμως ο νέος χαφ του Ολυμπιακού; Ασφαλώς και ζητήσαμε να μάθουμε τη γνώμη ενός εκ των κορυφαίων δημοσιογράφων της Αργεντινής, του Χερμάν Γκρόβα, ο οποίος εργάζεται στο Tyc Sports και ήταν αυτός που έβγαλε και την είδηση της οριστικοποίησης της μεταγραφής του. Προσπαθήσαμε λοιπόν, να κλέψουμε λίγο από τον χρόνο του συναδέλφου από τη χώρα του τάγκο, ο οποίος θεωρείται επίσης εκ των κορυφαίων ρεπόρτερ σε μεταγραφικά ζητήματα.

Δημοσιεύουμε, μάλιστα, τη συνέντευξη μία ημέρα μετά το ντεμπούτο του στη βασική ενδεκάδα απέναντι στον Ατρόμητο, στο οποίο έδειξε εξαιρετικά δείγματα και άφησε πολλές υποσχέσεις ενόψει της συνέχειας.



«Πρόκειται για έναν νεαρό και ιδιαίτερα ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, ο οποίος παίζει στον άξονα», ήταν η πρώτη του τοποθέτηση.

«Εδώ τον έχουμε δει κυρίως να χρησιμοποιείται ως ένας box-to-box μέσος, αλλά μπορεί να παίξει και στο “6”. Έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά και είναι εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια. Πραγματικά, είναι ιδιαίτερα ευφυής. Μεγάλο του προσόν επίσης πως είναι άριστος στο τακτικό κομμάτι, δεν χάνει τη θέση του και ξέρει σε ποια σημεία του γηπέδου να κινηθεί. Αντιλαμβάνεται στο έπακρο όσα του ζητάνε κάθε φορά οι προπονητές και τα βγάζει στο χορτάρι.

Θεωρώ από τα όσα έχουμε δει πως είναι ένας ποδοσφαιριστής με περισσότερα επιθετικογενή στοιχεία, νομίζω είναι λιγότερο αμυντικογενής. Ένας box-to-box χαφ ο οποίος είναι καλύτερος επιθετικά από αμυντικά. Έχει εξαιρετικά στοιχεία, τα οποία μπορεί να βελτιώσει ακόμη περισσότερο και να ανεβάσει και άλλο το επίπεδό του».


Σαντιάγκο Έσε - Ολυμπιακός: Η ανάλυση του Αργεντινού χαφ

Για το γεγονός πως ήταν αρχηγός της Ουρακάν, παρότι νεαρός σε ηλικία, ο Αργεντινός ρεπόρτερ τόνισε: «Έχει μεγάλες δυνατότητες ως παίκτης! Είναι ένα παιδί που... γεννήθηκε στην Ουρακάν, μεγάλωσε στην ομάδα, η οικογένειά του έχει μεγάλη ιστορία με τον σύλλογο. Βγάζει χαρακτήρα και προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο παρότι είναι νεαρός, του αρέσει να βγαίνει μπροστά στα δύσκολα για την ομάδα του. Για αυτό ήταν και αρχηγός, παρότι είναι σε μικρη ηλικία».

Ερωτηθείς για το ποια θέση δείχνει να του ταιριάζει καλύτερα, ο Χερμάν Γκρόβα έδωσε το παράδειγμα του συμπατριώτη του που αγωνίζεται στην Τσέλσι, Έντσο Φερνάντες, για να αντιληφθούμε καλύτερα πού ακριβώς παίζει: «Το καλύτερο γι’ αυτόν είναι η ομάδα να παίζει με διπλό πίβοτ (σσ. εννοεί δύο χαφ ο ένας δίπλα στον άλλον). Εφόσον χρησιμοποιείται άλλη διάταξη, όπως για παράδειγμα ρόμβος ή ένα τρίγωνο στον άξονα, τότε αποδίδει καλύτερα στη δεξιά πλευρά (σσ. ως δεξιός εσωτερικός μέσος). Ουσιαστικά, δείτε τον τρόπο παιχνιδιού και τη θέση που παίζει ο Έντσο Φερνάντες, ώστε να αντιληφθείτε πώς ακριβώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί».



Όσο για το που χρήζει βελτίωσης, ο συνάδελφος από την Αργεντινή ήταν ξεκάθαρος: «Νομίζω πως για να παίξει και για να καθιερωθεί σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη, θα πρέπει να βελτιώσει το σκοράρισμά του. Είναι ένα στοιχείο που δεν έχει βάλει αρκετά στο παιχνίδι του και δεν το έχει σε μεγάλο βαθμό ακόμη, αλλά σίγουρα θα πρέπει να δουλέψει σε αυτό για να σκοράρει περισσότερο».

Τέλος, ρωτήθηκε και για το πρώτο βήμα που κάνει στην καριέρα του, ερχόμενος στην Ευρώπη: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ένα πρώτο εξαιρετικό βήμα για τον ίδιο. Θεωρώ δεδομένο πως είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα, πραγματικά. Το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και ο Ολυμπιακός είναι μια τεράστια ευκαιρία γι’ αυτόν και νομίζω πως θα την αρπάξει, δείχνοντας το ποιος είναι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x