Stoiximan Super League

Σε… αναμμένα κάρβουνα

Τις επόμενες κινήσεις τους για το θέμα της ρύθμισης των χρεών ετοιμάζουν στον ΠΑΟΚ, καθώς φαίνεται πως δεν σβήνονται τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις.

Το θέμα που απασχολεί περισσότερο αυτές τις ημέρες τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, λόγω και της διακοπής του πρωταθλήματος είναι αυτό που «καίει» περισσότερο γενικότερα στην εποχή Ιβάν Σαββίδη. Αυτό των χρεών προς το Δημόσιο.

Το βράδυ της Παρασκευής ψηφίστηκε στη βουλή το νέο νομοσχέδιο, που αφορά τη για οφειλές σε 100 δόσεις. Αυτό που περίμεναν στην ΠΑΕ εδώ και καιρό, αλλά και σε διάφορες επιχειρήσεις είναι ότι με την καταβολή όλου του ποσού θα σβήνονται όλα τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις.

Ωστόσο, στον «Δικέφαλο του Βορρά» κρατούσαν… μικρό καλάθι από την πρώτη στιγμή για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως και περίμεναν να πάρουν στα χέρια τους το τελικό κείμενο για να γίνουν πιο σοφοί. Από την προσπάθεια πολλών επιχειρήσεων αποδείχθηκε ότι μέρος των προσαυξήσεων διατηρείται και προσαρμόζεται στο βασικό κεφάλαιο, με το ποσό του χρέους να φουσκώνει.

Το πρωτογενές χρέος του ΠΑΟΚ είναι 10,5 εκατομμύρια ευρώ και με αυτά τα δεδομένα πολλαπλασιάζεται. Από τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης έχουν ζητήσει διευκρινίσεις και ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Αυτές θα είναι:

1) Συζήτηση και ενημέρωση με τους αναπληρωτές υπουργούς Βαλαβάνη και Μάρδα για το καίριο ζήτημα που αφορά χιλιάδες επιχειρήσεις, έτσι ώστε να αντιληφθούν οι κυβερνητικοί ότι με αυτά τα δεδομένα ούτε η συγκεκριμένη ρύθμιση θα πετύχει.

2) Αναμονή για 7-8 μέρες ώστε να προκύψει η εγκύκλιος του υπουργείου.

3) Αν αυτή ξεκαθαρίζει το τοπίο και το χρέος της ΠΑΕ παραμείνει στο αρχικό 10,4, ο ΠΑΟΚ αποσύρει όλες τις εφέσεις που έχει κάνει στα διοικητικά δικαστήρια και μέσα σε μία εβδομάδα πληρώνει το χρέος.

4) Αν η εγκύκλιος διατηρήσει το πρόβλημα και το πρωτογενές κεφάλαιο φθάνει στα 31 εκατομμύρια, τότε στον ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένοι να δουν και πάλι τη ρύθμιση Ορφανού, στην οποία δεν μπήκαν το 2007.

«Ελπίζουμε από την επαφή που έχουμε και με τους ανθρώπους του υπουργείου ότι θα γίνουν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και θα λυθεί το θέμα για να μπορεί να κλείσει ο ΠΑΟΚ αυτή την υπόθεση. Οτι εμείς ως στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ασχολούμαστε τόσο πολύ με τη ρύθμιση δείχνει τη δεδομένη βούληση και τη διάθεση του μεγαλομετόχου να κλείσει η υπόθεση», είπε χθες ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ, Δημήτρης Πανοζάχος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x