Stoiximan Super League

Σούπερ Ξάνθη «σάρωσε» τον Βόλο!

Επέστρεψε και ξέσπασε η Ξάνθη! Μετά την ήττα από την ΑΕΛ, οι Ακρίτες επανήλθαν στις νίκες, επικρατώντας του Βόλου 3-1 και έφτασαν στους 12 βαθμούς! Δεύτερη ήττα για τους νεοφώτιστους.

Άριστα πήρε η Ξάνθη στο τεστ κόντρα στον Βόλο.

Η ομάδα του Κίκο Ραμίρεθ κλήθηκε να δείξει αντίδραση μετά τη βαριά ήττα που υπέστη την προηγούμενη αγωνιστική από την ΑΕΛ και τα πήγε περίφημα, καθώς επικράτησε των νεοφώτιστων 3-1 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.

Οι Ακρίτες, που σημείωσαν την 4η νίκη τους σε πέντε αναμετρήσεις, άνοιξαν το σκορ στο 40’ με γκολ του Τεσέιρα και αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν καλές στιγμές για να ανοίξουν εκείνοι το σκορ, ενώ οι ουσιαστικοί... τίτλοι τέλους έπεσαν στο 56’ με διαγώνιο σουτ του Ντε Αμορίμ μέσα από την περιοχή.

Τα γκολ που διαμόρφωσαν το τελικό σκορ σημειώθηκαν στα τελευταία λεπτά. Αρχικά, στο 89' από ασίστ του Μπαριέντος, ο Φοσέ με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 3-0, ενώ ο Ατιγιάτ με ωραίο απευθείας βολέ στο 91' διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Πλέον, η Ξάνθη την επόμενη αγωνιστική φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Βόλος που υπέστη τη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα, φιλοξενεί τον Ατρόμητο στο Πανθεσσαλικό.

Το ματς

Το προφίλ που έχουν διαμορφώσει σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος δικαίωσαν σε απόλυτο βαθμό, Ξάνθη και Βόλος, κι αυτό διότι και οι δύο ομάδες ήθελαν να παίξουν κυρίως σωστό ποδόσφαιρο και μέσω αυτού να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα.

Έτσι, λοιπόν, σε ένα ανοιχτό ματς οι παίκτες και των δύο έφταναν με σχετική άνεση στην αντίπαλη περιοχή, με τον Βόλο να αιφνιδιάζει, χάνοντας τις πρώτες ευκαιρίες της αναμέτρησης. Αρχικά, στο 13’ έπειτα από στατική φάση, ο Μυστακίδης θέλησε να πλασάρει από τη μικρή περιοχή με το δεξί, αλλά βρήκε αέρα, με την μπάλα να περνά εκτός εστίας, αφού κόντραρε στο αριστερό του πόδι, ενώ στο 20’ ο Δημόπουλος έπιασε ένα γυριστό έπειτα από σέντρα από τα αριστερά, ωστόσο και πάλι η μπάλα πέρασε εκτός εστίας. Η τελευταία καλή στιγμή των φιλοξενούμενων σημειώθηκε στο 27’, όταν ο Κοβάτσεβιτς στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, παραλίγο να τη στείλει στα δίχτυα της ομάδας του.

Από εκείνο το σημείο, χτύπησε το «καμπανάκι» για τους γηπεδούχους, καθώς στο 28’ και στο 29’, Ρενέλα και Ντίρεσταμ έχασαν καλές στιγμές για να ανοίξουν το σκορ και τελικά τα κατάφεραν στο 40’ . Έπειτα από γρήγορο επιθετικό τρανζίσιον, ο Στάρτζεον πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Τεσέιρα εντός περιοχής και ο τελευταίος με αριστερό πλασέ, άνοιξε το σκορ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Ξάνθη ευτύχησε να «τελειώσει» το ματς με την πρώτη της ευκαιρία. Στο 56’, Ντε Αμορίμ και Σόσα, συνεργάστηκαν άψογα από τα αριστερά και ο πρώτος εντελώς ανενόχλητος με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Γκαραβέλη, διαμορφώνοντας το 2-0.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ήταν φανερό ότι τα πόδια των φιλοξενούμενων είχαν «κοπεί» και απλά αναμενόταν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, αφού και αμυντικά η ομάδα του Κίκο Ραμίρεθ ήταν αλάνθαστη, μην αφήνοντας περιθώρια στους παίκτες του Χουάν Φεράντο.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά. Ο Μπαριέντος που είχε περάσει ως αλλαγή, με ωραία κάθετη βρήκε τον επίσης νεοεισελθόντα, Φοσέ, και ο τελευταίος, αφού σημάδεψε το δοκάρι, πήρε ο ίδιος το ριμπάουντ και σε ανυπεράσπιστη εστία έκανε το 3-0 στο 89’.

Από πλευράς Βόλου, δράστης ήταν ο Ατιγιάτ, που με εκπληκτικό τελείωμα με τη μία «εκτέλεσε» τον Άμπαντ, κάνοντας το 3-1 στο 91’.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ξάνθη (4-2-3-1):
Άμπαντ - Ντίρεσταμ, Μαλεζάς, Καρασαλίδης, Σόσα - Κοβάτσεβιτς, Μουλέν - Στάρτζεον, Τεσέιρα (65’ Τέρκι), Ντε Αμορίμ (82’ λ.τ. Μπαριέντος) – Ρενέλα (76' Φοσέ)

Βόλος (4-2-3-1): Γκαραβέλης - Ντεντάκης, Μπασόνγκ, Δημόπουλος, Φεράρι – Τσοκάνης (67’ Μαξ), Μπαλογιάννης (61’ Μάντζης) - Τόρες, Μουνίθ, Μυστακίδης (57’ Ατιγιάτ) – Γέντρισεκ

Το LIVE της αναμέτρησης από το sportfm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x