Stoiximan Super League

Σπανός: «Δεν δικαιούμασταν κάτι παραπάνω από τον βαθμό»

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Σπανού μετά το Ιωνικός-Αστέρας Τρίπολης.

Στην εμφάνιση του Ιωνικού στάθηκε μετά το τέλος του ματς (1-1) των «κυανόλευκων» με τον Αστέρα Τρίπολης ο Δημήτρης Σπανός, με τον τεχνικό των γηπεδούχων να τονίζει ότι η ομάδα του δεν άξιζε κάτι παραπάνω από τον έναν βαθμό που πήρε. Μάλιστα, ανέφερε ότι οι Αρκάδες ήταν καλύτεροι στα σημεία, αλλά όχι και στο σύνολο του αγώνα.

Ο 52χρονος προπονητής θεωρεί ότι ο Ιωνικός οπισθοχώρησε χωρίς λόγο, ωστόσο υπογράμμισε ότι «εάν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι, τουλάχιστον να μην το χάσεις». Ταυτόχρονα, στάθηκε στην αναγκαστική αλλαγή του Τουράμ, σημειώνοντας -χωρίς να επεκταθεί- ότι γνωρίζουν στις τάξεις της ομάδας του το πού οφείλονται οι πολλοί τραυματισμοί.

Αρχικά, οι δηλώσεις του Δημήτρη Σπανού στην κάμερα της Cosmote TV:



Εν συνεχεία, τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Το αρχικό του σχόλιο για το ματς: «Ήταν ένα παιχνίδι που για εμάς ξεκίνησε ιδανικά. Μπήκαμε δυνατά, ευτυχήσαμε να προηγηθούμε σ' ένα χρονικό σημείο, που θεωρώ ότι το αξίζαμε. Αρχίζαμε και γινόμασταν επιθετικοί. Νομίζω ότι για ανεξήγητο λόγο, αυτό που λέμε η αυτοπροστασία του παίκτη, η ομάδα γύρισε πίσω χωρίς λόγο κι αιτία. Νομίζω ότι εκεί κάπου χάσαμε τα μαρκαρίσματά μας, χάσαμε τη συνοχή μας, την ηρεμία μας. Δεχτήκαμε για δεύτερη αγωνιστική ένα γκολ από στατική φάση και φάουλ, το οποίο τελικά, καλώς ή κακώς, δεν μπορείς να το αποφύγεις απ' αυτή τη θέση.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε με έναν ρυθμό άλλες φορές αργό, άλλες φορές γρήγορο και ίσως μερικές φορές καλύτερο στα σημεία τον Αστέρα. Θεωρώ ότι στα σημεία ήταν καλύτερος, δεν ήταν ολοκληρωτικά καλύτερος. Βλέποντας τα στατιστικά έγιναν 2-3 ευκαιρίες από εμάς, έγιναν άλλες τόσες από τον Αστέρα.

Σε γενικές γραμμές, όμως πρέπει να λέμε την πραγματικότητα. Εγώ σαν προπονητής δεν είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Μας έτυχε και ο τραυματισμός του Τουράμ, που για εμάς είναι πολύ σημαντικός παίκτης. Η προσπάθεια έγινε και όταν γίνεται η προσπάθεια από τα παιδιά, πρέπει να τους λες ''μπράβο'', να συνεχίσουν έτσι. Έχουμε κάτι, που εμείς ως Ιωνικός, ως νεοφώτιστοι πρέπει να το έχουμε: Ένα παιχνίδι που δεν μπορείς να το κερδίσεις, δεν πρέπει να το χάσεις. Τα μαθήματα μάς έχουν γίνει σε προηγούμενα παιχνίδια. Νομίζω ότι από ένα σημείο και μετά όλα έγιναν ρυθμισμένα, εννοώντας ότι θέλαμε να είμαστε σίγουροι για την ισοπαλία και εάν έβγαινε η ευκαιρία για το γκολ -όπως έγινε με τον Άοσμαν- να το πετυχαίναμε. Μπράβο στα παιδιά, συνεχίζουμε, έχουμε ένα παιχνίδι στην Κρήτη. Δουλειά σοβαρότητα και υπομονή
».

Επίσης, ο Δημήτρης Σπανός απάντησε στα:

-για το πόσο επηρέασε τον Ιωνικό η απουσία του Τουράμ και το κατά πόσο θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα, εάν παρέμενε στον αγωνιστικό χώρο: «Δεν μπορώ να πω εγώ εάν ήταν μέσα ο Τουράμ ότι θα μπορούσε να κερδίσει η ομάδα και δεν μπορεί να το πει και κανένας. Όμως είναι άλλη η ομάδα μας με τον Τουράμ. Είναι ένα παιδί, που έχουμε χτίσει πάνω του, δουλεύει πάρα πολύ για την ομάδα κι η ομαδικότητά του είναι εξαιρετική. Μας δίνει πάρα πολλές λύσεις. Άρα, λοιπόν, είναι πολύ μεγάλη απώλεια για εμάς και για το σημερινό παιχνίδι, αλλά και για τα επόμενα που θα λείψει».

-το κατά πόσο ο βαθμός είναι σημαντικός σε συνάρτηση και με τα άλλα σημερινά αποτελέσματα: «Δεν νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς. Απλώς είναι αυτό που είπα πριν. Ένα παιχνίδι, εάν δεν μπορείς να το κερδίσεις, τουλάχιστον να μην το χάσεις. Πάντως σίγουρα η ήττα δεν είναι καλύτερη από την ισοπαλία. Πήραμε τον πόντο. Αυτό μπορούσαμε να πάρουμε αυτή τη στιγμή με την εμφάνιση που κάναμε. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος. Νομίζω όμως το να μπούμε τώρα στη διαδικασία να σκεφτούμε τι έκαναν οι άλλες ομάδες ή τι θα κάνουν αυτές που είναι από πάνω ή από κάτω, νομίζω θα είναι λάθος. Κοιτάμε μόνο την ομάδα μας και να βελτιωνόμαστε εμείς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x