Stoiximan Super League

Τα πέναλτι και οι αποβολές υπέρ του Ολυμπιακού στην τελευταία 20ετία

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα -με αφορμή τα παράπονα του Ολυμπιακού για τη διαιτησία- δημοσίευσε η «Ώρα των σπορ». Τα πέναλτι και οι αποβολές υπέρ των Πειραιωτών και το ασύλληπτο ρεκόρ του Τζόρτζεβιτς.

Ένα στατιστικό αφιέρωμα με αν μη τι άλλο ενδιαφέροντα συμπεράσματα έκανε η «Ώρα των σπορ».

Με αφορμή τα παράπονα του Ολυμπιακού για τη διαιτησία, η εφημερίδα προχώρησε σε μια στατιστική καταγραφή της αντιμετώπισης που είχαν οι Πειραιώτες από τους ρέφερι τα προηγούμενα χρόνια.

Αναφέρεται λοιπόν ότι τα πέναλτι που εκτέλεσαν οι «ερυθρόλευκοι» στην εικοσαετία 1996-2016 είναι 161-41 υπέρ τους. Τονίζεται, μάλιστα, ότι μόνο ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε 67 στο ίδιο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 91 αγώνων πρωταθλήματος (από τη σεζόν 2011-12 μέχρι τη σεζόν 2014-15) χωρίς να δοθεί πέναλτι σε βάρος του. Στην ίδια άμυνα ωστόσο στην Ευρώπη (κατά την πενταετία 2011-2016) καταλογίστηκαν 13 πέναλτι σε 44 αγώνες.

Επίσης, οι Πειραιώτες είναι η ομάδα που είχε μακράν τις περισσότερες κερδισμένες αποβολές στην 20ετία, με το σύνολο να είναι 137-45 υπέρ του. Παράλληλα, υπήρξε ένα σερί 74 αγώνων (την τριετία 2011-2014) στο οποίο δεν δόθηκε κόκκινη κάρτα εναντίον του.

Όσο για τα ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ, με τα οποία γίνεται συσχετισμός, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το πέναλτι που κέρδισε πέρυσι η «Ένωση» στο ματς του ΟΑΚΑ ήταν το πρώτο εντός έδρας που της δόθηκε με τους «ερυθρόλευκους» έπειτα από 21 χρόνια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x