Stoiximan Super League

Θωμαΐδης στον bwinΣΠΟΡ FM: «Δεν βλέπω πώς μπορεί να ανανεώσει ο Κλάτενμπεργκ»

Ο Κυριάκος Θωμαΐδης εξέφρασε τις απορίες του για τις κινήσεις του Μαρκ Κλάτενμπεργκ και εκτίμησε πως είναι πολύ δύσκολο να ανανεώσει το συμβόλαιό του και να συνεχίσει στην ΚΕΔ.

Ο Κυριάκος Θωμαΐδης μιλώντας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 τόνισε πως ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ εκτίθεται με τις αποφάσεις του. Τόσο με τις επιλογές του σε ξένους διαιτητές που δεν έχουν την ικανότητα ή την εμπειρία να αντεπεξέλθουν, όσο και με ορισμούς Ελλήνων που κατ' επανάληψη τα έχουν... θαλασσώσει.

«Δεν βλέπω πώς μπορεί να ανανεώσει ο Κλάτενμπεργκ το συμβόλαιό του και να παραμείνει επικεφαλής της ΚΕΔ μετά το τέλος της σεζόν», ανέφερε εξηγώντας τους λόγους που ο Άγγλος αρχιδιαιτητής έχει αποτύχει στο έργο του. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ποια στοιχεία πρέπει να έχει ο αντικαταστάτης του, που δεν μπορεί να είναι άλλος παρά κάποιος ακόμη ξένος, αλλά θα πρέπει να είναι πολύ πιο αποτελεσματικός από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ ή τον Χιου Ντάλας.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Κυριάκος Θωμαΐδης στους Βάιο Τσούτσικα και Τάσο Νικολογιάννη:

«Υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να βγάλει άκρη με την ελληνική διαιτησία; Το πρόγραμμα του Κλάτενμπεργκ δεν είναι ούτε ο Μπέμπεκ, ούτε ο Τρεϊμάνις, αλλά ότι κάθε Σαββατοκύριακο ψωνίζει από το κάτω ράφι της διεθνούς αγοράς. Όταν ψωνίζεις από το κάτω ράφι, αυτομάτως θα έχεις παράπονα. Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα του Κλάτενμπεργκ είναι πως τιμωρεί επιλεκτικά. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε υπήρχαν πέντε ονόματα διαιτητών που τα μούσκεψαν στο χορτάρι ή στο VAR: Σιδηρόπουλος, Μανούχος, Ζαμπαλάς, Καραντώνης και Ευαγγέλου. Και οι πέντε ορίστηκαν στην εμβόλιμη αγωνιστική. Αντί να τους τιμωρήσει, τους όρισε, με τα γνωστά αποτελέσματα, τουλάχιστον για την περίπτωση Καραντώνη. Αν υποθέσουμε ότι ένας διαιτητής δεν πάει καλά σε ένα ματς, τον αφήνεις απέξω για να τον προστατέψεις κιόλας. Ο Κλάτενμπεργκ το κάνει συχνά και με άλλους διαιτητές. Υπό αυτή την έννοια υπάρχει δικαιολογημένος προβληματισμός απέναντι σε έναν αρχιδιαιτητή για τον οποίο έχουν αποσύρει την εμπιστοσύνη τους και οι τέσσερις: πρώτα ο Ολυμπιακός, μετά ο ΠΑΟΚ, ακολούθως ο Παναθηναϊκός κι ανεπισήμως η ΑΕΚ, ίσως μάλιστα πιο σκληρά από όλους», τόνισε και πρόσθεσε:

«Το γεγονός ότι έχει αρχίσει να τον εμπιστεύεται ο Ολυμπιακός δεν σημαίνει ότι μπορεί ο Κλάτενμπεργκ να κάνει αυτό που ο ίδιος λέει, ότι τον ενδιαφέρει η γνώμη της FIFA και της UEFA και όχι των Big 4. Τότε γιατί όταν ήρθε κι έκανε συμβόλαιο χρειάστηκε να τον ψηφίσουν οι Big 4; Εγώ διαφωνώ, θεωρώ πως θα έπρεπε να τον ψηφίζουν και οι 14. Δεν νομίζω ότι ο Κλάτενμπεργκ θα ανανεώσει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι, αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Χρειαζόμαστε ξένο αρχιδιαιτητή τα επόμενα δύο χρόνια, γιατί το πέπλο καχυποψίας παραμένει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όμως ο Κλάτενμπεργκ απέτυχε».

Όσο για τον επόμενο αρχιδιαιτητή; «Απέτυχε ο Κλάτενμπεργκ, απέτυχε ο Ντάλας, απέτυχε και ο Περέιρα. Το πρόβλημα είναι πως μπαίνουν στο ελληνικό περιβάλλον και γίνονται ένα με αυτό. Δεν μένουν στην αποστασιοποίησή τους, τους απορροφά το ελληνικό περιβάλλον και δεν μπορούν να καταλάβουν την ελληνική νοοτροπία. Στην UEFA υπάρχει ένας άνθρωπος που ξέρει την ελληνική πραγματικότητα, ο γενικός γραμματέας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, που οφείλει να πάρει την ευθύνη. Πρέπει να το πάρει πάνω του και να εγγυηθεί για ένα πρόσωπο, το οποίο θα έρθει και θα αποστασιοποιηθεί και από τους Big 4 και από τους Big 5 και από όλους πιθανώς τον πιέζουν για να εξασφαλίσουν πλεονεκτήματα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι ο Κλάτενμπεργκ, είναι αδύνατο πια».

Σχετικά με το τι απαιτείται για να ανανεωθεί η σύμβαση του Μαρκ Κλάτενμπεργκ: «Από τη στιγμή που η πρόσληψη έγινε με την υπερψήφιση εκ μέρους των Big 4, απαιτείται εκ νέου πλειοψηφική στήριξη των Big 4. Αυτό δεν υπάρχει τώρα, είναι 3-1. Αυτή είναι μια άτυπη ντιρεκτίβα, που όμως αυτές οι άτυπες ντιρεκτίβες είναι κάποιες φορές οι πιο τυπικές. Πρέπει να το πάρει πάνω της η UEFA αποκλειστικά, ώστε να πάρει και την ευθύνη. Από τη στιγμή που μας φέρνουν έναν άνθρωπο εδώ, ας πάρουν και την ευθύνη. Ας πάρουν και καμιά ευθύνη οι υπερεθνικοί που μας έφεραν εδώ».

Τέλος για το θέμα της βίας στα γήπεδα είπε: «Η ολιστική μελέτη δεν εφαρμόζεται, ούτε από την ΕΠΟ, ούτε από την κυβέρνηση. Ακούω διαρκώς να λέει η κυβέρνηση να λύσουμε το θέμα της βίας στα γήπεδα και έστειλε τον κ. Γεραπετρίτη στη Νιόν. Μα δεν χρειάζεται να πάει στη Νιόν, αν διαβάσει την ολιστική μελέτη που έχει υπογράψει ο πρωθυπουργός, η FIFA και η UEFA. Εκεί περιλαμβάνεται η σύμβαση του συμβουλίου της Ευρώπης για τη βία, που ως χώρα την αποδεχτήκαμε το 2016 κι ακόμη δεν την έχουμε επικυρώσει στη Ελληνική Βουλή».


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x