Stoiximan Super League

Τι αναφέρει το κατηγορητήριο για την ΑΕΚ, τους τέσσερις ανθρώπους της, αλλά και τον ΟΦΗ!

Το sport-fm.gr αποκαλύπτει για τι ακριβώς κατηγορούνται η ΠΑΕ ΟΦΗ, η ΠΑΕ ΑΕΚ και οι Κονέ, Γ. Παπαδημητρίου, Χ. Παπαδημητρίου και Παπαδόπουλος.

Σε απολογία για την προσεχή Παρασκευή κάλεσε –όπως είναι ήδη γνωστό- το Πειθαρχικό Όργανο της Super League την ΠΑΕ ΑΕΚ και την ΠΑΕ ΟΦΗ, καθώς και τέσσερα πρόσωπα συνδεόμενα με την Ένωση και ειδικότερα τους Παναγιώτη Κονέ, Γιάννη Παπαδημητρίου, Χρήστο Παπαδημητρίου και Γιάννη Παπαδόπουλο.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις από fake ρεπορτάζ που δημοσιεύονται τις τελευταίες ώρες, είναι ότι στο κατηγορητήριο δεν υπάρχει καμία αναφορά για άσεμνες χειρονομίες προς τους οπαδούς του ΟΦΗ από τους Κονέ και Παπαδημητρίου.

Η κλήση βασίζεται στην έκθεση του παρατηρητή, ο οποίος αναφέρει δύο έντονες φραστικές επιθέσεις προς τον διαιτητή από τα τέσσερα προαναφερόμενα πρόσωπα.

Η πρώτη στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου στη φυσούνα, όπου είπαν προς τον διαιτητή: «Δεν σέβεσαι την ΑΕΚ. Άντε γ…σου καρ….η».

Η δεύτερη μετά το τέλος του αγώνα, όπου του είπαν: «Πώς γίνεται να φεύγεις χωρίς να κλείσεις το φύλλο αγώνα; Φεύγεις σαν κλέφτης»!

Τα παραπάνω, αν το Πειθαρχικό Όργανο δεχτεί ότι συνέβησαν, επισύρουν πρόστιμο και απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικό χώρο και αποδυτήρια για τουλάχιστον 15 ημέρες. Επιπλέον, πρόστιμο επιβάλλεται και στην ΠΑΕ ως συνυπεύθυνη για την συμπεριφορά των ανθρώπων της.


Προπηλακισμοί και εισβολή στην αγωνιστικό χώρο για τον ΟΦΗ!

Από την άλλη, το κατηγορητήριο είναι σχετικά βαρύ για τον ΟΦΗ και με βάση τα άρθρα του Πειθαρχικού Κώδικα για τα οποία έχει κληθεί, τον περιμένει συνολικά ένα αρκετά μεγάλο πρόστιμο.

Οι Κρητικοί θα απολογηθούν κατ’ αρχάς για τον προπηλακισμό των μελών του Δ.Σ. της ΑΕΚ (σ.σ. «σπρωξίματα και ύβρεις» έχει γράψει συγκεκριμένα ο παρατηρητής), όταν οι τελευταίοι σηκώθηκαν να πανηγυρίσουν το δεύτερο γκολ της Ένωσης.

Επισημαίνεται στην έκθεση δε, ότι στο σημείο δεν υπήρχε ούτε αστυνομία, ούτε σεκιούριτι του ΟΦΗ ώστε να προστατευτεί το Δ.Σ. της ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι αυτό είχε επισημανθεί στην πρωινή σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας!

Υπάρχει, μάλιστα, ξεχωριστή παρατήρηση στην έκθεση, ότι τα μέτρα ασφαλείας από την γηπεδούχο ΠΑΕ και την αστυνομία ήταν ελλιπή, παρά την ειδική μνεία που έγινε στην πρωινή σύσκεψη για την ασφάλεια του Δ.Σ. της ΑΕΚ αλλά και την πιθανή είσοδο φιλάθλων.

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, ο ΟΦΗ κατηγορείται και για το ότι μετά το τέλος του αγώνα, έξι φίλαθλοί του εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και εξύβρισαν το Δ.Σ. της ΑΕΚ, το οποίο εκείνη τη στιγμή πήγαινε προς τα αποδυτήρια με αστυνομική συνοδεία.

Συνολικά, το κατηγορητήριο για τον ΟΦΗ περιλαμβάνει υβριστικά συνθήματα, άναμμα καπνογόνων και φωτοβολίδων, ρίψη αντικειμένων, επεισόδιο στις κερκίδες και είσοδο φιλάθλων χωρίς αυτή (η είσοδος) να συνοδεύεται από βιαιοπραγίες ή φθορές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x