Stoiximan Super League

Τι βλέπει ο Μαρτίνς για τα δύο άκρα

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος καταγράφει στο sportfm.gr τις σκέψεις που κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού στα άκρα.

Ο Ολυμπιακός στηρίχθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό στους ακραίους του μπακ την σεζόν που ολοκληρώθηκε και όλοι αναγνωρίζουν την συμβολή που είχαν ο Ομάρ (από τα δεξιά) και ο Κούτρης με τον Τσιμίκα (από αριστερά) στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού.

Ήταν τόσο σημαντική η παρουσία των ακραίων μπακ στο πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς που αυτό φάνηκε το διάστημα που ο Πορτογάλος τεχνικός δεν είχε στην διάθεση του τον Ομάρ, λόγω τραυματισμού του Νορβηγού.
Ήταν μια απουσία που είχε στοιχίσει πολύ στους ερυθρόλευκους καθώς ο διεθνής αμυντικός έλειψε από μια σειρά σημαντικών αγώνων, μεταξύ των οποίων και τα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια με τη Ντινάμο Κιέβου για τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Πάμε όμως να δούμε τι βλέπει ο προπονητής των ερυθρόλευκων για τη νέα σεζόν, σε ότι αφορά τους δύο ακραίους αμυντικούς του Ολυμπιακού.

Αυτό που είναι δεδομένο έχει να κάνει με το ότι ο Πορτογάλος κόουτς θα στηρίξει και φέτος πολλά πράγματα στο δημιουργικό κομμάτι στα ακραία μπακ.

Και μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Μαρτίνς θεωρεί πως την επόμενη σεζόν υπάρχουν τα περιθώρια για να έχουν ακόμα καλύτερη εικόνα οι αμυντικοί της ομάδας του.

Ο Μαρτίνς θεωρεί για παράδειγμα ότι ο Κούτρης μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός σε ότι έχει να κάνει με την τελική πάσα και πως μπορεί να αξιοποιήσει καλύτερα την ταχύτητα του.

Γιατί είναι προφανές πως ο Κούτρης είναι παίκτης με καλή μεταβίβαση και οι σέντρες του από την αριστερή πλευρά μπορούν να είναι «ξυράφι» στην αντίπαλη άμυνα.

Ο Μαρτίνς εκτιμά πως με την σωστή δουλειά στις προπονήσεις ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει ακόμα περισσότερα πράγματα από τους ακραίους μπακ, ειδικά τώρα που οι ερυθρόλευκοι έβαλαν στο ρόστερ τους έναν εξαιρετικά έμπειρο εξτρέμ όπως είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι ακόμα πιο δημιουργικός τη νέα σεζόν και το πλάνο του Μαρτίνς περιλαμβάνει μεγαλύτερες απαιτήσεις από τους ακραίους μπακ.

Είναι προφανές ότι μπορούν να τα καταφέρουν με βάση και αυτά που έδειξαν την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x