Stoiximan Super League

Το αφιέρωμα της Σεντ Ετιέν για την ΑΕΚ

Με τίτλο «5 πράγματα τα οποία πρέπει να γνωρίζετε για την ΑΕΚ», η Σεντ Ετιέν φιλοξενεί αφιέρωμα στην επίσημη ιστοσελίδα της για την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια.

Τα αφιερώματα για την ΑΕΚ συνεχίζονται στην Γαλλία. Τρεις μέρες πριν το πρώτο ματς στο «Ζοφρουά Γκισάρ», ήρθε και η σειρά της Σεντ Ετιέν. Οι «στεφανουά» φιλοξενούν στην επίσημη ιστοσελίδα τους θέμα με τίτλο «5 πράγματα τα οποία πρέπει να γνωρίζετε για την ΑΕΚ».

Αναλυτικά:

5: Τα χρόνια της απουσίας της ΑΕΚ από την Ευρώπη, έπειτα από την τελευταία της συμμετοχή το 2011. Ύστερα από την οικονομική κρίση που χτύπησε την Ελλάδα το 2009, τόσο το εθνικό πρωτάθλημα όσο και οι ομάδες πέρασαν δύσκολες στιγμές κυρίως λόγω των οικονομικών. Η ΑΕΚ υποβιβάστηκε το 2013, σχεδόν χρεοκόπησε. Σε τρία χρόνια, ανέβηκε την… σκάλα, επέστρεψε στην Ευρώπη χάρη και στην κατάκτηση του Κυπέλλου λίγους μήνες πριν κόντρα στον Ολυμπιακό (2-1).

10:
Ο αριθμός των εθνικοτήτων που υπάρχουν στα αποδυτήρια της ΑΚ. Εκτός από τους Έλληνες, στον αθηναϊκό σύλλογο υπάρχουν παίκτες από Ουρουγουάη, Βραζιλία, Σουηδία, Ουκρανία, Μαυροβούνιο, Τσεχία, Πορτογαλία, Ισπανία και Βενεζουέλα. Ο Πατίτο Ροντρίγκες, είναι Αργεντινός επιθετικός που σύντομα θα ενισχύσει αυτή την κοσμοπολίτικη ομάδα, που καθοδηγείται από τον Τιμούρ Κετσπάγια!

5: Ο αριθμός των νικών σε ισάριθμα φιλικά για τους παίκτες του Κετσπάγια στην προετοιμασία. Αν και αντιμετώπισαν υποδεέστερους αντιπάλους, δεν δέχτηκαν ούτε γκολ. Το πρωτάθλημα ξεκινάει στις 21 Αυγούστου.

0:
Ο αριθμός των προκρίσεων της ΑΕΚ σε διπλά ματς απέναντι σε γαλλικές ομάδες. Παρά τα 198 ευρωπαϊκά παιχνίδια, ο αθηναϊκός σύλλογος δεν τα κατάφερε ποτέ κόντρα στις Μονακό, Μαρσέιγ, Παρί και Λιλ (σ.σ σε αυτή την περίπτωση εννοούν ότι την χρονιά του 2006-07 δεν κατάφερε να προκριθεί μέσω της 2η θέσης). Απ’ την μεριά μας, έχουμε καταφέρει να περάσουμε δύο φορές απέναντι σε Έλληνες (Άρης και Ολυμπιακός).

29: Οι τίτλος της ΑΕΚ από το 1924, όταν και ιδρύθηκε. 11 Πρωταθλήματα, 15 Κύπελλα, 2 Σούπερ Καπ και 1 Λιγκ Καπ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x