Stoiximan Super League

Το «αύριο» του Ολυμπιακού ξεκίνησε…

Ο Μαρινάκης είπε πως όλα θα γίνουν γρήγορα φέτος, γιατί πολύ απλά ο Ολυμπιακός έχει έναν ξεκάθαρο στόχο μέσα στο καλοκαίρι. Να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε χθες την κατάκτηση του 44ου πρωταθλήματος στην ιστορία του και οι παίκτες του είχαν κάθε λόγο να χαίρονται για την κούπα, στο φινάλε μιας δύσκολης χρονιάς. Τώρα οι “ερυθρόλευκοι” έχουν μπροστά τους τον ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, έχοντας βέβαια ως μοναδικό στόχο την πρόκριση στον τελικό. Οι πειραιώτες έχασαν στο πρώτο ματς με 2-1, γνωρίζουν ότι απέναντι τους θα βρεθεί σε θέση φαβορί η “Ένωση”, αλλά απ' την άλλη πλευρά οι “ερυθρόλευκοι” δεν έχουν τίποτε να χάσουν και αναμένεται να πάρουν πολλά ρίσκο.

Ένα στοιχείο πάντως που παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, έχει να κάνει με τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Και το σημείο στο οποίο πρέπει να εστιάσει κάποιος, αφορά την αποκάλυψη του Μαρινάκη πως σε δεκαπέντε μέρες θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις, που θ' αφορούν την ενίσχυση των “ερυθρόλευκων”. Για να υπάρξουν λοιπόν ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες δεκαπέντε μέρες, σημαίνει ότι οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού έχουν κάνει κινήσεις που αφορούν το σχεδιασμό της ομάδας για την επόμενη σεζόν. Κι όχι μόνο έχουν γίνει κουβέντες κι επαφές, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις έχουν επιτευχθεί και συμφωνίες. Τούτο λοιπόν δείχνει πρώτα απ' όλα, ότι ο Ολυμπιακός έμαθε από τα λάθη του περασμένου καλοκαιριού, όταν δεν έκανε τις μεταγραφικές κινήσεις που έπρεπε στο σωστό χρόνο και το πλήρωσε με τον αποκλεισμό του από τη Χάποελ Μπερ Σεβά. Ο Μαρινάκης είπε άλλωστε πως όλα θα γίνουν γρήγορα φέτος, γιατί πολύ απλά ο Ολυμπιακός έχει έναν ξεκάθαρο στόχο μέσα στο καλοκαίρι. Να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να πάρει απόφαση για τον προπονητή κι εν συνεχεία για παίκτες που θα έχουν βασικό ρόλο στον τρόπο παιχνιδιού. Και για τα δύο αυτά ζητήματα έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα κι απλά απομένει η ανακοίνωση των αποφάσεων της διοίκησης του Ολυμπιακού.

Είναι επίσης ξεκάθαρο πως μέχρι να παίξουν οι “ερυθρόλευκοι” στον γ΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, στα τέλη του Ιούλη, θα έχουν αλλάξει αρκετά πρόσωπα στο ρόστερ, σε αντίθεση με ότι έγινε το περασμένο καλοκαίρι. Μέχρι λοιπόν τα μέση του Ιούλη, οι πειραιώτες θα έχουν κάνει τις πιο βασικές τους κινήσεις και όπως τόνισε ο πρόεδρος των “ερυθρόλευκων”, αρχές Μαΐου θα γίνουν και οι πρώτες ανακοινώσεις.

Θα ρίξει χρήμα για μεταγραφές

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά για να το πετύχει θα χρειαστεί σημαντική μεταγραφική ενίσχυση. Οι θέσεις που θα κληθεί να πάρει παίκτες η πειραϊκή ομάδα είναι αρκετές κι αυτό σημαίνει ότι θ' απαιτηθούν και πολλά χρήματα. Εδώ έρχεται και η πιο σημαντική είδηση για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού κι αφορά τη διάθεση της διοίκησης του συλλόγου να δαπανήσει ένα πολύ σημαντικό ποσό για μεταγραφές. Η απόφαση είναι ειλημμένη και θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως οι “ερυθρόλευκοι” θα κινηθούν δυναμικά στο μεταγραφικό “παζάρι”. Αν τα λάθη που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι έγιναν μάθημα στους ανθρώπους του Ολυμπιακού, τότε οι πρωταθλητές θα έχουν κάνει το πρώτο σημαντικό βήμα για το “χτίσιμο” μιας καλής ομάδας.

Το ζητούμενο βέβαια δεν είναι μόνο να διατεθεί ένα μεγάλο ποσό για την υλοποίηση μεταγραφών, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να διατεθούν σωστά τα χρήματα αυτά. Γιατί αν τα λεφτά πάνε σ' επιλογές που δε θα έχουν να προσφέρουν στον Ολυμπιακό, τότε οι πειραιώτες δε θα έχουν να κερδίσουν κάτι. Αν όμως οι “ερυθρόλευκοι” κινηθούν σωστά και γρήγορα τότε θα μπορέσουν με “ψαγμένες” επιλογές να κάνουν τη διαφορά στο ρόστερ της επόμενης περιόδου. Παντού μπορεί να υπάρχει ένας νέος “Μιραλάς”, ένας νέος “Μιλιβόγεβιτς” ή ένας νέος “Φουστέρ”. Είναι λοιπόν και θέμα σωστού σκάουτινγκ και ο Ολυμπιακός καλείται να δώσει μεγάλη βαρύτητα στον συγκεκριμένο τομέα.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού είναι πως οι “ερυθρόλευκοι” θα είναι σύντομα σε θέση να κάνουν ανακοινώσεις, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο “αύριο”. Και με βάση τα όσα είπε ο πρόεδρος των “ερυθρόλευκων” μετά το χθεσινό ματς, ξεκινά σύντομα ένα πολύ “θερμό” καλοκαίρι και σε μεταγραφικό επίπεδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x