Κανείς δεν θέλει να χάνει έναν τίτλο. Πόσω μάλλον η ΑΕΚ, που καρτερεί εδώ και 40 χρόνια ένα νταμπλ και φέτος έφτασε τόσο κοντά στην επίτευξή του. Στις τάξεις της «Ένωσης» είναι λογικό να υπάρχει απογοήτευση μετά την ήττα με 2-0 από τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου, αφού πρώτοι οι ίδιοι οι παίκτες αναγνώρισαν πως δεν παρουσίασαν το πραγματικό τους πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο.
Όπως παραδέχτηκε και ο Μανόλο Χιμένεθ, η επαναφορά στην πραγματικότητα μετά τις… δύο φιέστες για το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια δεν ήταν εύκολη και δεν έγινε πραγματικότητα. Ήταν εμφανές και από τα τελευταία ματς πρωταθλήματος πως οι «κιτρινόμαυροι» δεν ήταν σε καλή κατάσταση, βρισκόμενοι στη μέθη του τίτλου. Ίσως, δε, να έπαιξε ρόλο και η φυσιολογική κόπωση από μια χρονιά που τους βρήκε να δίνουν «τελικούς» από τον Αύγουστο μέχρι και το Μάιο, κρατώντας τρία καρπούζια στην ίδια μασχάλη μέχρι και το Φεβρουάριο και έχοντας να αντιμετωπίσουν σημαντικές απώλειες λόγω τραυματισμών.
Κάπως έτσι έληξε η σεζόν για την ΑΕΚ. Και μπορεί η τελευταία εντύπωση να ήταν αρνητική δίνοντας δικαιώματα στην πλευρά του ΠΑΟΚ να ισχυρίζεται πως ήταν η καλύτερη ομάδα, ωστόσο ό,τι συνέβη χθες δεν χαλά τη συνολική παρουσία της «Ένωσης». Μιας ομάδα που με μικρότερο μπάτζετ από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα, να έχει την πιο σταθερή πορεία σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, να ολοκληρώσει χωρίς ήττα το πρωτάθλημα μετά τις 23 Οκτωβρίου (στο 0-1 από τον Ατρόμητο) και τις ευρωπαϊκές τις υποχρεώσεις από τα προκριματικά του Champions League απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και να μη χάσει κανένα ντέρμπι με εξαίρεση το χθεσινό.
Από σήμερα ουσιαστικά οι «κιτρινόμαυροι» (πλην των διεθνών) είναι… ελεύθεροι υπηρεσιών μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας στα τέλη Ιουνίου, αρχικά στην Ελλάδα και εν συνεχεία όπως πέρσι στο Κίελτσε. Ο Μανόλο Χιμένεθ έδωσε διήμερο ρεπό και οι προπονήσεις θα συνεχιστούν τυπικά για λίγο, αλλά στην ουσία η... δουλειά έχει τελειώσει.
Τις επόμενες μέρες θα τεθούν επί τάπητος σημαντικά θέματα του σχεδιασμού, με πρώτο την ανανέωση της συνεργασίας με τον Μανόλο Χιμένεθ που μοιάζει τυπική διαδικασία. Όσον αφορά στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, δεν έχει προγραμματιστεί κάποιο ραντεβού, με την πλευρά του παίκτη να ζητά νέο συμβόλαιο με υψηλές αποδοχές και την ΑΕΚ να επιμένει πως έχει σε ισχύ συμφωνία με 320.000 ευρώ για μια ακόμη χρονιά και πως αν τη σεβαστεί θα συζητήσουν για επέκταση την επόμενη περίοδο. Επέκταση συμβολαίου θα κληθούν να συζητήσουν και παίκτες που μένουν ελεύθεροι το 2019, όπως οι Μπακάκης, Σιμόες, Γκάλο, Μπάρκας, Μπακασέτας και Βράνιες. Όσον αφορά στον Μάρκο Λιβάγια, έχει αποφασιστεί να ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του από τη Λας Πάλμας, με την οποία θα γίνει κουβέντα για τη δύσκολη παραμονή του Σέρχιο Αραούχο, ενώ θα γίνει κουβέντα και με την Ουντινέζε για να παραμείνει ο Παναγιώτης Κονέ.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






