Σε μια από τις πιο δύσκολες (αν όχι την πλέον δύσκολη) πρεμιέρες του, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στον σύλλογο, ο Παναθηναϊκός πέρασε με 1-0 από την Ξάνθη, πραγματοποιώντας πολύ γεμάτη εμφάνιση, παρά το γεγονός ότι δεν επετεύχθη με ευρύ σκορ.
Ό, τι είχε σχεδιάσει ο Γιώργος Δώνης, «βγήκε» μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Τι είχε πει όμως ο 48χρονος τεχνικός στους παίκτες του; Πριν από το ματς (σύμφωνα με την «Πράσινη») τους είπε: «Να προσπαθούμε να έχουμε την κατοχή της μπάλας και όταν τη χάνουμε, να κάνουμε άμυνα από τη μεγάλη ζώνη». Επίσης, ο έμπειρος κόουτς είπε επίσης: «Να αλλάζουμε πλευρά με διαγώνιες πάσες και να χτυπάμε στην πλάτη των μπακ». Κάτι που κατάφεραν σε σημαντικό βαθμό οι παίκτες του και κατάφεραν να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα.
Σε ό,τι αφορά το αμυντικό κομμάτι, ο Γιώργος Δώνης έριξε μεγάλο βάρος στην αντιμετώπιση του Γέντρισεκ, που αγωνίστηκε αριστερά, αν και πέρυσι τον είδαμε πολύ στην κορυφή. Η εντολή που είχε δοθεί ήταν ο Πούγγουρας και ο Κουλιμπαλί να μην αφήνουν τον Σλοβάκο να παίρνει μπάλα και να μην τον αφήνουν να πλησιάζει στον μοναδικό φορ των γηπεδούχων, Ματίας Κάστρο.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, άλλαξαν κάπως τα δεδομένα στον αμυντικό τομέα. Ο Κάστρο βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και πήγε κορυφή ο Γέντρισεκ. Έτσι, οι τρεις αμυντικοί του Παναθηναϊκού είχαν να αντιμετωπίσουν μόλις έναν επιθετικό επί της ουσίας.
Ακόμη, ο Μίλαν Ράσταβατς, ο τεχνικός της Ξάνθης προσπάθησε να χτυπήσει πάνω στο γεγονός ότι ο Ινσούα είχε κάρτα από το 6’ και στο δεύτερο μέρος έβαλε τον Ντουρίσκοβιτς από τα δεξιά (τα αριστερά της άμυνας του Παναθηναϊκού), ώστε να του πάρει τη δεύτερη κάρτα και να μείνουν με δέκα οι φιλοξενούμενοι. Ωστόσο, ο Γιώργος Δώνης έβαλε στο παιχνίδι τον Στάικο που βοήθησε αρκετά τον Αργεντινό μπακ στο μαρκάρισμα.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






