Stoiximan Super League

Τούμπαρε την ΑΕΚ και τα δεδομένα ο ΠΑΟΚ!

Παρά την απουσία του κόσμου, το ματς στην Τούμπα ήταν ντέρμπι με τα όλα του! Η ΑΕΚ αυτοκτόνησε στο δεύτερο και ο ΠΑΟΚ της γύρισε -όπως και στο πρωτάθλημα- το ματς με γκολάρα του Μυστακίδη (2-1).

Τη νίκη που ήθελε για να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα στην μάχη των πλέι-οφ πήρε ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά», όπως και στο πρωτάθλημα, έκανε την ανατροπή απέναντι στην ΑΕΚ (2-1) και πλέον ανέβηκε στην κορυφή μαζί με τον Παναθηναϊκό.

Η ειδική βαθμολογία

1. ΠΑΟΚ 3
2. Παναθηναϊκός 3
3. ΑΕΚ 2
4. Πανιώνιος 1


Μοιρασμένο το πρώτο ημίχρονο στο ματς. Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν καλύτερα κι άγχωσαν την αντίπαλη άμυνα. Το παιχνίδι πήρε φωτιά στο 16’ όταν ο Μάνταλος άλλαξε την απόφασή του, δεν έδωσε πέναλτι στην ΑΕΚ (χέρι του Λέοβατς) κι έπειτα από υπόδειξη του βοηθού σφύριξε -σύμφωνα με την μετάδοση της Nova- επιθετικό φάουλ του Τζεμπούρ. Επιθετικό φάουλ δεν φαίνεται να υπάρχει πουθενά. Ο Κολοβέτσιος είναι ακάλυπτος αλλά η μπάλα πάει κατευθείαν στο χέρι του Λέοβατς, άρα ο διαιτητής κακώς άλλαξε απόφαση. Στη συνέχεια ο «δικέφαλος του Βορρά» ανέβηκε κι έφτιαξε ευκαιρίες, όμως ο Μπαρόχα ήταν σε ετοιμότητα. Αντίθετα, ο Γλύκος τα έκανε… μαντάρα στο 44’ και ο Γιόχανσον άνοιξε το σκορ πριν το τέλος του πρώτου μέρους.

Έχοντας το προβάδισμα η Ένωση μπήκε αρκετά συντηρητικά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε αρκετά να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, όμως ο Γκάρι Ροντρίγκες έδωσε την λύση στην ομάδα του με υπέροχο σουτ στο 61’. Το ματς στη συνέχεια χάλασε κι ενώ όλα έδειχναν πως η ισοπαλία θα μείνει μέχρι το τέλος, ο Μυστακίδης άλλαξε τα δεδομένα. Ο νεαρός επιθετικός, λίγο μετά την είσοδό του, εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Τζαβέλλα αλλά και την χαλαρότητα του Σοϊλέδη κι με εξαιρετική κεφαλιά κρέμασε τον Μπαρόχα (83’) χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Μπάχαλο στο τέλος με τους παίκτες των δύο ομάδων να έρχονται στα χέρια.

Το ματς:



Η αγωνιστική απραξία «γέμισε» με όρεξη τους παίκτες και των δύο ομάδων, που μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι. Η ΑΕΚ είχε κάπως καλύτερη κυκλοφορία και δημιούργησε αρκετά προβλήματα κυρίως από τα άκρα. Τα νεύρα από τα δυνατά μαρκαρίσματα ήταν πολλά και τα αίματα άναψαν για τα καλά στο 16’ όταν ο Μάνταλος υπέδειξε αρχικά πέναλτι για χέρι του Λέοβατς στην περιοχή, όμως στη συνέχεια άλλαξε την απόφασή του, αφού ο βοηθός είχε σηκώσει το σημαιάκι του για επιθετικό φάουλ του Τζεμπούρ (σύμφωνα με το συνδρομητικό κανάλι).

inner

Η ένταση έδειξε πως ξύπνησε τον ΠΑΟΚ, που κέρδισε μέτρα στο γήπεδο κι άρχισε να εκδηλώνει με μεγάλη ευκολία επιθέσεις, οι οποίες προέρχονταν από συνεργασίες των Ροντρίγκες και Πέλκα. Η Ένωση παρότι κλείστηκε αρκετά, φρόντισε να κρατάει σε εγρήγορση την αντίπαλη άμυνα με τις στημένες φάσεις. Μια-δυο-τρεις και η ζημιά στην άμυνα της ομάδας του Ίβιτς έγινε. Ο Γλύκος έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Γιόχανσον άνοιξε το σκορ, σπρώχνοντας απλά την μπάλα στα δίχτυα, στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (44’).

Με το 1-0 στην τσέπη η ΑΕΚ θέλησε να ρίξει τον ρυθμό και να μην επιτρέψει στον ΠΑΟΚ να βρει χώρους. Αρχικά, το πλάνο των φιλοξενούμενων έδειχνε αρκετά πετυχημένο, όμως στη συνέχεια οι Θεσσαλονικείς βρήκαν λύσεις για να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Η ομάδα του Ίβιτς μπήκε στην περιοχή από τα άκρα και με υπέροχο σουτ του καλύτερού της παίκτη, Γκάρι Ροντρίγκες, βρήκε απάντηση.

inner

Το γκολ δεν αποσυντόνισε την Ένωση που κέρδισε εκ νέου μέτρα στο γήπεδο και πλησίασε την εστία του Γλύκου, χωρίς όμως να τον απειλήσει ιδιαίτερα. Με το πέρασμα των λεπτών το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο κέντρο, όμως το τέμπο δεν ήταν γρήγορο λόγω των πολλών λαθών και από τις δύο πλευρές στην μεσαία γραμμή. Ενώ όλα έδειχναν πως δεν μπορεί να αλλάξει κάτι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, ο Μυστακίδης ανέτρεψε τα δεδομένα. Ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο ματς, ο νεαρός επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική μπαλιά του Τζαβέλλα αλλά και την έλλειψη προσοχής από τον Σοϊλέδη και με όμορφη κεφαλιά νίκησε τον Μπαρόχα (83’). Η ΑΕΚ πάλεψε στα τελευταία λεπτά, όμως με εξαίρεση μια κεφαλιά του Τζεμπούρ (86’), ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει τη νίκη.

Οι συνθέσεις:



ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Πέλκας (67’ Κάτσε), Ζάιρο (82' Μυστακίδης), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης

Στον πάγκο: Βελλίδης, Σκόνδρας, Χατζηισαΐας, Χαρίσης, Κοροβέσης

ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ (58’ Σοϊλέδης), Κολοβέτσιος, Αρθο, Σιμόες, Γιόχανσον (87' Πέκχαρτ), Βάργκας (70’ Κορδέρο), Μπαρμπόσα, Αραβίδης, Τζεμπούρ

Στον πάγκο: Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Μπουονανότε

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας)

Γήπεδο: Τούμπα

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x