Stoiximan Super League

Χαμένοι και οι δύο!

Σε… άβολη ισοπαλία υποχρεώθηκαν Κέρκυρα και ΠΑΣ Γιάννινα! Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, αποτέλεσμα που δεν βολεύει ούτε την με για την παραμονή, ούτε τον δε για την πεντάδα.

Ούτε η Κέρκυρα, ούτε ο ΠΑΣ Γιάννινα χάρηκαν με τη μεταξύ τους ισοπαλία (1-1)!

Η ομάδα του Μαντζουράκη έχασε την ευκαιρία να αποσπαστεί… για τα καλά από τη ζώνη του υποβιβασμού και τον Απόλλωνα Σμύρνης (στο +3 με ματς περισσότερο), ενώ αυτή του Πετράκη απέτυχε να σκαρφαλώσει στην πεντάδα και πλέον είναι στο -2 από Ξάνθη και Πανιώνιο.

Οι Φαίακες άνοιξαν το σκορ στο 21' με... ολίγον τι τυχερό τρόπο, χάρη σε σουτ του Παμλίδη, ενώ η απάντηση ήρθε δέκα λεπτά αργότερα με γκολάρα για... Όσκαρ από τον Σκόνδρα, ο οποίος «έπαθε» Ζλάταν και βρήκε δίχτυα με... ψιλοκρεμαστό τακουνάκι!

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές του ματς της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Το ματς

Ο ΠΑΣ μπήκε στο ματς με στόχο να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να προσπαθήσει να φτιάξει παιχνίδι. Την ίδια ώρα η Κέρκυρα έκανε… υπομονή, περίμενε στο δικό της μισό τους φιλοξενούμενους και έψαχνε κάποια αντεπίθεση ή κάποιο στημένο για να απειλήσει την εστία του Βελλίδη. Όπως δηλαδή δημιουργήθηκαν και οι πρώτες φάσεις στο παιχνίδι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Αντέτζο έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο, ενώ λίγο αργότερα οι Φαίακες ξεδιπλώθηκαν ωραία στον αιφνιδιασμό, η μπάλα έφτασε στον Κρητικό, ο οποίος έπιασε «φωτοβολίδα» από μακριά, μην βρίσκοντας στόχο… για λίγο!

Οι παίκτες του Μαντζουράκη ήταν πιο ψυχωμένοι στον αγωνιστικό χώρο κι αυτό έβγαζε μάτι… Και τελικά πέτυχαν αυτό που ήθελαν, έστω και με αρκετή δόση τύχης. Ο Ρόλε έδωσε κάθετα για τον Παμλίδη, αυτός «μπούκαρε» ωραία στην περιοχή του ΠΑΣ, σούταρε από πλάγια θέση και για… καλή του τύχη, η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Μιχαήλ (που ήθελε να διώξει), πήρε ύψος και «κρέμασε» τον Βελλίδη για το 1-0 στο 21’. Η Κέρκυρα έδειξε να ελέγχει την κατάσταση, δεν αισθανόταν «απειλές» από τους Ηπειρώτες, αλλά ένα… κινηματογραφικό γκολ την «ξέρανε»! Στο 34’, ο Σκόνδρας… ντύθηκε Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και ισοφάρισε για τον «Άγιαξ της Ηπείρου»! Μετά από εκτέλεση κόρνερ, έπιασε ένα ασύλληπτο… ψιλοκρεμαστό τακουνάκι και διαμόρφωσε το 1-1 μέσα σε θερμά χειροκροτήματα για τον τρόπο που βρήκε δίχτυα. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, αφού δεν υπήρξαν άλλες… συγκινήσεις ως το τελευταίο σφύριγμα του Παπαπέτρου.

Η Κέρκυρα έδειξε πιο κεφάτη στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, χωρίς όμως να μπορεί να κάνει φάσεις. Ναι μεν έβγαζε πάθος, ναι μεν έδειχνε διάθεση να διεκδικήσει στα ίσα το τρίποντο, αλλά αδυνατούσε να απειλήσει τον Βελλίδη. Τα λεπτά περνούσαν με το θέαμα να είναι πολύ κακό και τον ΠΑΣ να έχει… κάτσει πάρα πολύ. Ακόμα και το δοκάρι που πήγε να μας «ξυπνήσει» στο 62’, ήρθε… από το πουθενά! Ο Σκόνδρας έκανε σέντρα από τα δεξιά (σαν κόρνερ ουσιαστικά) με τη μπάλα να σταματά στην οριζόντια δοκό του ΠΑΣ και το 1-1 να μην αλλάζει…

Οι δύο προπονητές ανακάτεψαν την τράπουλα, έκαναν τις κινήσεις τους από την σκακιέρα, αλλά η εικόνα του ματς παρέμεινε η ίδια, αφού οι δύο «μονομάχοι» έδειχναν ανήμποροι να λύσουν το γόρδιο δεσμό και να ανακτήσουν τα ηνία. Η κλεψύδρα άδειαζε και είναι αλήθεια πως μετά το 70-75’ ο ΠΑΣ άρχισε να ανεβάζει στροφές και να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κούραση που είχε βγάλει η Κέρκυρα. Το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και να δημιουργούνται αρκετές υποψίες ευκαιριών. Και λέμε υποψίες γιατί η τελική προσπάθεια ή η τελική πάσα ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε να δούμε νέα δεδομένα στην αναμέτρηση. Ενδεικτικό το γεγονός πως η μοναδική μεγάλη φάση σε όλο το δεύτερο μέρος ήρθε στο 80’ (πλην του… τυχερού δοκαριού στο 62’). Και μιλάμε για, πραγματικά, μεγάλη φάση… Ο ΠΑΣ βγήκε «σφαίρα» στην αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Νικολιά, ο οποίος όμως σημάδεψε άουτ στο τετ-α-τετ με τον Γιαννακόπουλο και το 1-1 δεν άλλαξε ποτέ…

Κέρκυρα: Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Κρητικός, Ζορμπάς (66’ Μυτίδης), Παμλίδης, Σπίνουλας, Σιόντης, Ρόλε (90+2’ Μενσά), Μπαλάφας (81’ Αρτυματάς), Γρομητσάρης

Στον πάγκο της Κέρκυρας: Κουτζαβασίλης, Κόντος, Γεωργακόπουλος, Γκράσι

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Βιδάλ, Κόντε, Μπετρά (71’ Χέλκβιστ), Σκόνδρας, Μιχαήλ, Καρανίκας, Μανθάτης (74’ Νικολιάς), Χαλκιαδάκης (82’ Γιάκος), Γαρουφαλλιάς, Αποστολόπουλος

Στον πάγκο του ΠΑΣ: Γιαννίκογλου, Μπέριος, Λίλα, Μπουκουβάλας

Διαιτητής: Παπαπέτρου
Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος, Βασιλόπουλος
Γήπεδο: ΔΑΚ Κέρκυρας


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x