Stoiximan Super League

Χιμένεθ: «Ήταν θέμα χρόνου να το γυρίσουμε - Φαντάζομαι πώς θα είναι να παίζει η ΑΕΚ στο νέο γήπεδο»

Την πίστη που είχε ότι η ΑΕΚ θα ήταν αδύνατο να μην γυρίσει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αποκάλυψε ο Μανόλο Χιμένεθ. Η αποθέωση στον Χριστοδουλόπουλο και στον κόσμο της «Ένωσης».

Απόλυτα ικανοποιημένος και πεπεισμένος ότι θα ήταν άδικο να μη νικήσει η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό μετά από τέτοια εμφάνιση παρουσιάστηκε ο Μανόλο Χιμένεθ.

Ο τεχνικός της «Ένωσης» επικαλέστηκε τα στατιστικά και αποκάλυψε τις παροτρύνσεις στους παίκτες του ότι ήταν θέμα χρόνου να γυρίσουν το ματς.

Αφού αποθέωσε λοιπόν τον Χριστοδουλόπουλο, στάθηκε στη μεγάλη συμβολή του κόσμου και τόνισε ότι αναρωτιέται τι θα συμβαίνει όταν θα αγωνίζεται η ΑΕΚ στο καινούργιο της γήπεδο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου:

Για το αν ήταν έκπληξη η αντίδραση της ΑΕΚ μετά το 0-2: «Θα ήταν παράλογο αυτό το αποτέλεσμα, γιατί στα πρώτα 15 λεπτά θα μπορούσαμε να έχουμε βάλει τέσσερα γκολ. Αλλά μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός, με ποιοτικούς παίκτες, δεν πρέπει να της δίνεις την ευκαιρία. Όλα είχαν να κάνουν όσο μας αφορά στο να συνεχίσουμε με την ίδια διάθεση, γιατί ο Ολυμπιακός μας έβαλε δυο γκολ από δυο δικά μας λάθη. Υπήρχε κατοχή 63% και είχαμε 20 σουτ, δεν ήταν δυνατόν να μην κερδίσουμε αυτό το ματς».

Για το αν συμφωνεί με τον Χάσι ότι σημείο-κλειδί: «Το σημείο-κλειδί ήταν όταν πήραν προβάδισμα από ένα πλάγιο άουτ. Μπορούν να προκύψουν πολλά σε ένα ματς. Εμείς ευτυχώς μετά από πολλές ευκαιρίες, καταφέραμε να σκοράρουμε αρκετές φορές για να νικήσουμε».

Για το ότι αμέσως μόλις έδωσε οδηγίες στους παίκτες του στο ημίχρονο δέχθηκαν γκολ και για το «calma» που τους είπε μετά το 2-2: «Ήταν πλήρης έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης γιατί ήταν η πρώτη φάση και υπήρξε λάθος τοποθέτηση δυο παικτών. Είχαμε πει πώς θα παίξουμε και με την πρώτη έγινε το λάθος και δεχθήκαμε το γκολ. Ευτυχώς ξέραμε πώς να αντιδράσουμε. Στο 2-2 ζήτησα ψυχραιμία γιατί το παιχνίδι ήταν στα πόδια μας και το ελέγχαμε. Έπρεπε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και ήταν θέμα χρόνου να σκοράρουμε ξανά. Το πιο δύσκολο για να το ελέγξεις στο ποδόσφαιρο είναι το άγχος και ο υπερβολικός ενθουσιασμός».

Για το αν σκέφτεται το +5 της ΑΕΚ επί του περσινού πρωταθλητή: «Μένει πολύ ακόμα στο πρωτάθλημα. Είχα πει πριν το παιχνίδι πως είτε χάσουμε, είτε κερδίσουμε δεν εγγυάται τίποτα για το μέλλον. Αυτό που θα κάνω τώρα είναι να πιω δυο μπύρες και μετά θα σκεφτώ την Αούστρια».

Για τον Χριστοδουλόπουλο: «Είναι ένας επιθετικός με απίστευτες ικανότητες. Είναι ένας παίκτης που παρόλο που βρίσκεται σε μια ηλικία, έχει πολύ χρόνο μπροστά του. Γνώρισα τον Λάζαρο ως παίκτη του Παναθηναϊκού, μου άρεσε από τότε. Μετά από πολλές συζητήσεις, φτάσαμε σε μια συμφωνία. Ότι έχει πολύ περισσότερο ποδόσφαιρο μπροστά του από όσο έχει δείξει. Ελπίζω μετά απ’ αυτές τις λέξεις να μην το πάρει πάνω του γιατί θα τον ξαναβάλω στη θέση του».

Για το πώς έπεισε τους παίκτες του να πιστέψουν στην ανατροπή: «Στη διάρκεια του ημιχρόνου και της διακοπής τους έδειξα τα στατιστικά. Ήταν θέμα χρόνου, με άκουσαν, το πίστεψαν και το έκαναν. Ακόμα και αν δεν νικούσαμε αυτό το ματς, θα ήμουν περήφανος για τους παίκτες μου γιατί το προσπάθησαν πολύ. Κάναμε δυο ατομικά λάθη και θα κοιτάξουμε να τα διορθώσουμε από ‘δω και πέρα».

Για την υπεροχή της ΑΕΚ: «Νομίζω ότι η στατιστική μιλά από μόνη της. Δεν την έχω εφεύρει εγώ. Μια ομάδα που κάνει 20 σουτ, από τα οποία 13 εντός εστίας, απέναντι σε μια ομάδα που έκανε μόλις 4, δείχνει ότι σήμερα ήμασταν ανώτεροι. Ψυχολογικά αυτή η νίκη ήταν σημαντική για να συνεχίσουμε τη δουλειά. Είναι σίγουρο όμως ότι η Αούστρια είδε αυτό το παιχνίδι και δεν θα μας επιτρέψει να της κάνουμε κάποια έκπληξη».

Για το αν νιώθει ότι η πίστη στην ομάδα υπάρχει πλέον και στον κόσμο: «Το να παίζεις με τέτοια ατμόσφαιρα είναι απίστευτο. Σκέφτομαι πώς θα είναι να παίζει η ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο. Υπήρξαν παίκτες, όπως ο Μπακάκης, που έπαιξε με σπασμένη μύτη για πολλά λεπτά. Αυτή την ψυχή τη δίνει ο κόσμος. Οι παίκτες το πίστευαν, αλλά όταν χάναμε 0-2 ακούγαμε τον κόσμο που έδινε ώθηση. Όταν κάποιος δίνει τα πάντα δεν έχει να φοβάται τίποτα».

Για την ειδική αναφορά που ήθελε να κάνει: «Θα ήθελα να συγχαρώ όλους για τη μεγάλη νίκη, επειδή είναι ένα ντέρμπι, αλλά θα ήθελα να πω συγκεκριμένα για δυο άτομα. Δεν ξεχνάω ούτε τον Κώστα, ούτε τον Γρηγόρη και τους ευχαριστώ κι εκείνους γι’ αυτό το αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x