Champions League

Τα φώτα σε Λονδίνο και Μόναχο

Συνεχίζονται σήμερα οι ρεβάνς της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Σειρά παίρνουν τα ζευγάρια Τσέλσι-Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου-Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Μετά τις χθεσινές προκρίσεις Ρεάλ Μαδρίτης και Πόρτο στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτοχο βρίσκουν σήμερα δύο ακόμα εισιτήρια για τους «8» του θεσμού.

Τσέλσι-Παρί Σεν Ζερμέν (1-1)

Ανοιχτούς λογαριασμούς ανάμεσα στις δύο ομάδες αφήνει το σκορ του πρώτου μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με το ματς να αποτελεί, για τους φιλοξενούμενους της Παρί, μια άτυπη ρεβάνς για τον περσινό τους αποκλεισμό από τους «μπλε» στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Σε καλό «φεγγάρι» βρίσκονται στα εγχώρια πρωταθλήματα τους οι δύο ομάδες. Η μεν Τσέλσι παραμένει πρωτοπόρος της Πρέμιερ Λιγκ, ούσα αήττητη από την Πρωτοχρονιά, η δε Παρί επέστρεψε στις νίκες την τελευταία αγωνιστική, αγνοώντας όμως την ήττα από τις 10/1. Στο απουσιολόγιο του Ζοζέ Μουρίνιο βρίσκεται μόνο ο Τζον Όμπι Μίκελ, ενώ ο Λοράν Μπλαν θα στερηθεί τις υπηρεσίες των τραυματιών Οριέ και Λούκας.

Όπως προαναφέρθηκε οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και πέρυσι, αυτή τη φορά για τους «8», με την Παρί να κερδίζει στην έδρα της με 3-1, αλλά να χάνει στο Λονδίνο με 2-0 και να μένει εκτός. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2004-05, όταν για τη φάση των ομίλων η Τσέλσι είχε επικρατήσει με 3-0 στο Παρίσι, ενώ είχε παραχωρήσει «λευκή» ισοπαλία στο Στάμφορντ Μπριτζ. Εκείνη ήταν η πρώτη σεζόν του Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο των Λονδρέζων. Πέρα από τα ματς μεταξύ Τσέλσι και Παρί, η παράδοση σε αγγλικό έδαφος δεν είναι ευνοϊκή για τους Γάλλους, καθώς μετρούν συνολικά στο «Νησί» δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες, ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Πιθανές συνθέσεις

Τσέλσι (4-2-3-1): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς, Ραμίρες, Αζάρ, Φάμπρεγας, Γουίλιαν, Κόστα

Παρί Σεν Ζερμέν (4-3-3): Σιρίγκου, Φαν ντερ Βιλ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μάξγουελ, Βεράτι, Νταβίντ Λουίζ, Ματουιντί, Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς, Λαβέτσι

Μπάγερν Μονάχου-Σαχτάρ Ντόνετσκ (0-0)

Το εν λόγω ζευγάρι είχε εξαρχής ξεκάθαρο φαβορί τη Μπάγερν Μονάχου, κάτι που ωστόσο δεν φάνηκε στο πρώτο παιχνίδι στην Ουκρανία. Σήμερα τα πράγματα αναμένονται αρκετά δύσκολα για τους φιλοξενούμενους, καθώς οι Βαυαροί έρχονται με «φόρα» από τη Μπουντεσλίγκα στην οποία βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, σκοράροντας κατά ριπάς.

Είναι χαρακτηριστικό πως από το μεταξύ τους παιχνίδι στο Κίεβο και έκτοτε, η ομάδα του Γκουαρντιόλα έχει σκοράρει 13 γκολ σε τρεις αγωνιστικές. Από την άλλη η Σαχτάρ είναι δεύτερη στο πρωτάθλημα της Ουκρανίας και προέρχεται από ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική, την πρώτη της απώλεια από τις 9 Νοεμβρίου του 2014 και μετά. Στο απουσιολόγιο του Γκουαρντιόλα βρίσκονται ο τιμωρημένος Τσάμπι Αλόνσο και οι τραυματίες Αλκάνταρα και Τσάβι Μαρτίνες, ενώ ο Λουτσέσκου δεν θα έχει στη διάθεση του μόνο τον Ουκρανό μέσο Βιτάλι Βίτσενετς.

Η αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Κίεβο, ήταν η πρώτη μεταξύ των δύο ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης. Κόντρα σε ουκρανικές ομάδες γενικότερα η Μπάγερν Μονάχου μετρά μόνο νίκες στην έδρα της, έχοντας επικρατήσει τέσσερις φορές της Ντιναμό Κιέβου. Στον αντίποδα, η Σαχτάρ, σε 7 επισκέψεις της στην Γερμανία μετρά 2 νίκες, μια ισοπαλία και 4 ήττες.

Πιθανές Συνθέσεις

Μπάγερν Μονάχου (4–2-3-1): Νόιερ - Ραφίνια, Μπόατενγκ, Μπάντστουμπερ, Μπερνάτ - Αλάμπα, Σβάινσταϊγκερ - Ρόμπεν, Μίλερ, Ριμπερί - Λεβαντόφσκι.
Σαχτάρ Ντόνετσκ (4-4-1-1): Πιατόφ - Σρνα, Κούτσερ, Στεπανένκο, Σεβτσούκ - Ντόουγκλας Κόστα, Φρεντ, Ιλσίνιο, Τάισον - Άλεξ Τεϊσέιρα - Λουίζ Αντριάνο

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x