Ελλάδα

Ταμπάκος: «Δεν πρόκειται να βγει μπροστά η ΕΠΟ για τον προπονητή-Όλα δείχνουν πως φεύγει ο Πογέτ»

Ο Σωτήρης Ταμπάκος μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για την επόμενη μέρα στην Εθνική ομάδα μετά την αποτυχία πρόκρισης στο Euro, τη διοίκηση της ΕΠΟ που… νίπτει τας χείρας της και το θέμα του προπονητή.

Την εκτίμηση πως η ΕΠΟ δεν πρόκειται να πιάσει την… καυτή πατάτα για τον προπονητή της Εθνικής ομάδας μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου έκανε ο Σωτήρης Ταμπάκος μέσω του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 προαναγγέλλοντας την αποχώρηση του Γκουστάβο Πογέτ.

«Σίγουρα είναι μια νέα αποτυχία, αλλά δεν πρέπει να τα διαλύσουμε όλα. Το συμβόλαιο του Πογέτ λήγει σε λίγες μέρες, υπάρχουν εκλογές τον Ιούνιο, αλλά η ΕΠΟ δεν πρόκειται να πάρει την ευθύνη και να πει αν θέλει ή όχι τον Πογέτ για την επόμενη μέρα. Όπως όλα δείχνουν δεν θα συνεχίσει ο Ουρουγουανός. Θα φύγει από την Ελλάδα τις επόμενες μέρες, είναι βασικός υποψήφιος για τον πάγκο της Ιρλανδίας. Μόλις ολοκληρωθεί και τυπικά το συμβόλαιό του, θεωρώ πως θα αναλάβει την Ιρλανδία. Θα υπάρχει ένα κενό μέχρι τον Ιούνιο. Η ομοσπονδία θα βγει στην αγορά με τον τεχνικό διευθυντή, Κώστα Κωνσταντινίδη, θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις στον επόμενο πρόεδρο της ΕΠΟ και μετά θα αποφασιστεί ο εκλεκτός, αφού περάσει από την επιτροπή εθνικών ομάδων. Για την ώρα δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι για τον Κώστα Κωνσταντινίδη και τον Τάκη Φύσσα, για τις θέσεις που έχουν, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, καθώς έχουν συμβόλαιο», ανέφερε.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη πως «… ο Πογέτ θα έπρεπε να παραμείνει, καθώς εξέλιξε την Εθνική ομάδα και θα μπορούσε μαζί του να έχει μια ανάλογη πρόοδο. Οι παίκτες φαίνεται πως τον θέλουν. Στην πτήση της επιστροφής ο Τζαβέλλας είχε τετ-α-τετ με τον κ. Μπαλτάκο και του εξέφρασε αυτή την άποψη. Ζήτησε να μην γκρεμίσουμε αυτό που χτίζουμε τα τελευταία χρόνια με τον Ουρουγουανό».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή εικόνα της Εθνικής ομάδας είπε: «Σίγουρα η ομάδα θα μπορούσε να ήταν πιο τολμηρή στο επιθετικό παιχνίδι. Είχε την κατοχή της μπάλας, 60-40, αλλά δεν μετρά αυτό γιατί η υπεροχή δεν μετουσιώθηκε σε φάσεις, παρά μόνο σε ελάχιστες στιγμές. Ο Σανιόλ αιφνιδίασε τον Πογέτ, γιατί η Γεωργία έδωσε την μπάλα και περίμενε την Εθνική ομάδα κλείνοντας τους χώρους. Ο Πογέτ δεν ρίσκαρε, ίσως να είχε κάποια πράγματα στο μυαλό του αλλά οι αναγκαστικές αλλαγές να τον φρέναραν».

Ακούστε το ηχητικό:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x