Γενικά

Τέσσερις Αραβικές χώρες ζήτησαν από το Κατάρ να μη διοργανώσει το Μουντιάλ 2022

Αρνητική η απάντηση από το Εμιράτο που κατηγόρησε Αίγυπτο, ΗΑΕ, Σαουδική Αραβία και Μπαχρέιν για μικροπρέπεια και πέρασε στην αντεπίθεση για το εμπάργκο που έχουν επιβάλλει

Από τον περασμένο Ιούνιο το Κατάρ βιώνει ένα πρωτόγνωρο αποκλεισμό καθώς Μπαχρέιν, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διέκοψαν τα διπλωματικές σχέσεις (το ίδιο έκαναν Λιβύη και Υεμένη) και έκλεισαν τα σύνορα τους με το Εμιράτο που πλέον έχει απομονωθεί από ξηράς, κατηγορώντας το για υπόθαλψη και ενίσχυση της τρομοκρατίας.

Αυτή η εξέλιξη πέρα από τις αναταράξεις που δημιούργησε στην ευρύτερη περιοχή και φυσικά στο Κατάρ, προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στα έργα που αφορούν τις κατασκευές των εγκαταστάσεων για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί τον χειμώνα του 2022 στη Ντόχα.

Η Οργανωτική Επιτροπή όλους τους προηγούμενους μήνες φρόντιζε να καθησυχάζει FIFA και ενδιαφερόμενους ότι οι προετοιμασίες προχωρούν κανονικά, ωστόσο η κυβέρνηση του Κατάρ βρέθηκε μπροστά σε ένα νέο πρόβλημα καθώς Μπαχρέιν, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ζήτησαν επισήμως να παραιτηθεί από τη διοργάνωση του Μουντιάλ, αφήνοντας να εννοηθεί πως αν αυτό συμβεί, θα άρουν τον αποκλεισμό της χώρας!

Η απάντηση του Κατάρ δόθηκε σήμερα το μεσημέρι με επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε και η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Οι αδύναμες προσπάθειες τους να συνδέσουν τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τον παράνομο αποκλεισμό της χώρα μας, δείχνει την απελπισία τους να δικαιολογήσουν την απάνθρωπη συμπεριφορά τους. Δεν υπήρχε κανένας νόμιμος λόγος για αυτόν τον παράνομο αποκλεισμό. Κι αυτή η απαίτηση είναι ξεκάθαρη προσπάθεια υπονόμευσης της ανεξαρτησίας μας. Το Παγκόσμιο Κύπελλο όπως και η Εθνική μας κυριαρχία δεν είναι θέματα προς συζήτηση!»

Απ’ ότι φαίνεται πάντως η συγκεκριμένη απαίτηση των τεσσάρων χωρών, είναι η νέα κίνηση στην συγκεκριμένη σκακιέρα, καθώς όπως όλα δείχνουν οι αντίπαλοι του Κατάρ έχουν βάλει ως πρώτη προτεραιότητα τη διοργάνωση του Μουντιάλ, για να «χτυπήσουν» το Εμιράτο.

Και το ερώτημα είναι βέβαια κατά πόσο μπορεί να πληγεί ή να δημιουργηθούν ουσιαστικά προβλήματα σε μια διοργάνωση που θα διεξαχθεί σε 5 χρόνια, αλλά από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι θα διεξαχθεί στο Κατάρ, υπήρχαν (και υπάρχουν) τρομερές αντιδράσεις.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x