Ελλάδα

«Θα δεχτούμε αλλαγές που δεν πλήττουν τον πυρήνα του νομοσχεδίου»

Σε τροποποιήσεις που δεν πλήττουν τον πυρήνα του αθλητικού νομοσχεδίου είναι θετικός ο Σταύρος Κοντονής, όπως δήλωσε, τονίζοντας και πάλι ότι η Κυβέρνηση δεν θίγει το αυτοδιοίκητο, αλλά το αυτόνομο.

Η στάση που δείχνει για να κάνει τροποποιήσεις δεν αποτελούν αναδίπλωση, σύμφωνα με τον Σταύρο Κοντονή. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε στα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και σχολίασε ότι δεν έκανε καμία αναδίπλωση, τονίζοντας ότι θα γίνουν αλλαγές που δεν πλήττουν τον πυρήνα του νομοσχεδίου. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε για σήμερα και θα συνεχιστεί αύριο.

«Θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης λειτουργίας της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ρυθμίζονται από την ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στο πλαίσιο της αυτοδιοίκητης λειτουργίας της και σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της τα οποία είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία και τους κανονισμούς της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας των οποίων είναι μέλος η ΕΠΟ, με τις οποίες συζητώ και θα τους θέσω ακριβώς αυτά τα όρια της. H Κυβέρνηση δεν θίγει το αυτοδιοίκητο αλλά το αυτόνομο», είπε εντός της Βουλής και πρόσθεσε:

«Καμία αναδίπλωση δεν έγινε, συζητάμε. Και θα δεχτούμε πράγματα που δεν πλήττουν τον πυρήνα του νομοσχεδίου».

Οι όποιες αλλαγές θα κατατεθούν στη Βουλή μετά τη συνάντηση που θα έχει με το γενικό γραμματέα της UEFA, Τζάνι Ινφαντίνο, την Τετάρτη. Το επόμενο δεκαήμερο είναι πολύ κρίσιμο, αφού το νομοσχέδιο θα ακολουθήσει τη διαδικασία του κατεπείγοντος, κάτι που σημαίνει ότι έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η διαβούλευση και στην Ολομέλεια θα εισαχθεί 4-5 Μαΐου. Αν δεν υπάρξει τροποποίηση των διατάξεων με τις οποίες διαφωνούν FIFA και UEFA, με την ψήφισή του θα υπάρξει διεθνής ποδοσφαιρικός αποκλεισμός της Ελλάδας.

Ο κ. Κοντονής εκτός της Βουλής, ανέφερε στην κάμερα της ΝΕΡΙΤ: «Έγινε σήμερα μια αναλυτική και διεξοδική συζήτηση στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων. Θέλω να πιστεύω ότι η συζήτηση ήταν κατατοπιστική, αναλύθηκαν πλευρές του νομοσχεδίου και θα υπάρξουν βελτιώσεις στην κατεύθυνση, ότι διατάξεις που μπορούν να συγκροτήσουν μια ευρύτερη συναίνεση, η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να τις πραγματοποιήσει. Όσον αφορά το θέμα του αυτοδιοίκητου, αποδείχτηκε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο διευκρινίστηκε ότι η κυβέρνηση ούτε επιδίωξε, ούτε επιδιώκει, ούτε έχει καμία διάθεση να καταργηθεί το αυτοδιοίκητο καμιάς αθλητικής ομοσπονδίας. Θα συνεχίσουμε τη συζήτηση και με την ελληνική ποδοσφαιρική Oμοσπονδία και με τις διεθνείς ομοσπονδίες την Τετάρτη που θα έρθει ο κ. Ιφαντίνο.

Δυστυχώς δεν θα μπορέσει να έρθει αύριο γιατί συνέβη κάτι δυσάρεστο- πέθανε η μητέρα του Πλατινί και πρέπει να βρίσκεται στη Γαλλία. Επομένως όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι η κυβέρνηση καταβάλει μια εργώδη προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της βίας και της διαπλοκής στον ελληνικό αθλητισμό. Προβλήματα που ευτυχώς και επιτέλους έχουν αναγνωρίσει οι διεθνείς ομοσπονδίες, και σε αυτή την κατεύθυνση ελπίζουμε να βρούμε αρωγούς.

Νομίζω ότι η δήλωση μου όσων αφορά το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, προδιαγράφει ένα πεδίο συνεννόησης και με την ΕΠΟ και με τις διεθνείς ομοσπονδίες. Εκείνο που η ελληνική συνταγματική τάξη δεν μπορεί να ανεχθεί είναι την αυτονόμηση είτε φορέων είτε συλλογικοτήτων. Η αυτονόμηση στο χώρο του αθλητισμού δεν επιτρέπεται. Κανένας δεν μπορεί να υπερβεί το Σύνταγμα
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x