Γενικά

Θέλει αύξηση των ομάδων στο Παγκόσμιο Κύπελλο ο Ινφαντίνο

Αλλαγές στη διεξαγωγή και τη μορφή του Παγκοσμίου Κυπέλλου εξετάζει ο Τζιάνι Ινφαντίνο, που σκέφτεται την αύξηση του αριθμού των ομάδων στην τελική φάση από το 2026.

Σκέψεις για αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέσα στα επόμενα χρόνια, κάνει ο νέος πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, βρίσκεται στο Μοντεβίδεο, όπου στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική, εξέφρασε τις σκέψεις του για επέκταση της διάρκειας της τελικής φάσης των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Εκείνο φαίνεται να εξετάζει ο πρόεδρος της FIFA, ο οποίος φέρεται να είπε πως μέσα στα σχέδια είναι η αύξηση των ομάδων στην τελική φάση της διοργάνωσης, αρχής γενομένης από το 2026.

Οι σκέψεις του Ινφαντίνο είναι οι ομάδες να γίνουν 40, από 32 που είναι σήμερα, ενώ δεν αποκλείεται να δώσει μία επιπλέον θέση στη Λατινική Αμερική, αυξάνοντας τις ομάδες από τέσσερις σε πέντε.

«Πρέπει να ανοίξουμε την τελική φάση σε περισσότερες ομάδες. Η ιδέα αυτή θα μπορούσε να εφαρμοστεί από το 2026. Θα μιλήσουμε γι' αυτό με όλους τους αρμόδιους. Με τους παίκτες και το συμβούλιο της FIFA. Έτσι δεν δίνεις απλά τη δυνατότητα σε περισσότερες ομάδες να συμμετέχουν στη διοργάνωση, αλλά και σε χώρες που θέλουν να κερδίσουν μία θέση εκεί» σχολίασε ο Ινφαντίνο.

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανομανώλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x