Ιταλία

Το φαινόμενο «Ντιγκουαΐν» και τα «φονικά» δίδυμα

Πάουλο Ντιμπάλα και Γκoνζάλο Ιγκουαΐν, αποτελούν το νέο επιθετικό δίδυμο της Γιουβέντους που κάνει τους οπαδούς της να ονειρεύονται και την υπόλοιπη Ευρώπη να ανησυχεί.

Το νέο ζευγάρι στην επίθεση της «Μεγάλης Κυρίας», σημείωσε συνολικά την περσινή σεζόν πάνω από 50 τέρματα και η συνεργασία τους υπόσχεται ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Αθροίζοντας τα γκολ που σημείωσαν οι δύο Αργεντινοί, βρίσκονται πίσω σε αριθμό μόνο από τους Μέσι- Σουάρεζ και Ρονάλντο-Μπενζεμά.

Περιμένοντας την επισημοποίηση της μετακίνησης του «Πιπίτα» από τη Νάπολι στο Τορίνο, Ντιμπάλα και Ιγκουαΐν, κάνουν τους φίλους της «Juve» να ονειρεύονται, με τις προσδοκίες να είναι τεράστιες. Και όχι άδικα. 55 γκολ σημείωσαν την περασμένη σεζόν οι δύο άσσοι στην Serie A, 36 o Γκονζάλο με τη φανέλα των «παρτενοπέι» και 19 ο Πάουλο με τους «μπιανκονέρι». Το «μήνυμα» στους «μεγάλους» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στάλθηκε. Η συνύπαρξη των δύο στοχεύει στο τρόπαιο του Champions League.

Η «λάμψη» των Μέσι-Σουάρεζ

Το «φονικό» δίδυμο της Μπαρτσελόνα, το πλέον προβεβλημένο στην Ευρώπη και όχι άδικα, κατάφερε να βρει δίχτυα την περασμένη σεζόν στην Πριμέρα, ούτε λίγο ούτε πολύ, 66 φορές! Σαράντα γκολ σημείωσε ο Σουάρεζ και άλλα 26 προσέθεσε ο Μέσι. Στην περίπτωση των «μπλαουγκράνα» βεβαίως, δεν μπορούμε να παραλείψουμε τη συνεισφορά του Νεϊμάρ με 24, με την τριάδα γνωστή και ως MSN να φτάνει συνολικά τα 80!

Η «εγγύηση» Ρονάλντο-Μπενζεμά

Οι δύο βασικοί σκόρερ της «βασίλισσας», της χάρισαν 59 γκολ, με τον Πορτογάλο σούπερ σταρ να πετυχαίνει 35 και τον 29χρονο Γάλλο 24. Υπάρχει βέβαια και ο Μπέιλ, η παρουσία του οποίου δημιουργεί και εδώ μία «τριανδρία», με τον Ουαλό να προσθέτει ακόμα 19, σε μία επίθεση που έφτασε μέχρι την κορυφή της Ευρώπης.


Οι βασικοί Γιόνας-Μήτρογλου

Μία σπουδαία σεζόν ήταν η περσινή για τους δύο επιθετικούς της Μπενφίκα. Ο Γιόνας έκλεισε το πρωτάθλημα με 32 τέρματα, ενώ ο «δικός» μας Κώστας Μήτρογλου έφτασε τα 20. Συνολικά 52, μόλις επτά λιγότερα από το δίδυμο της Ρεάλ Μαδρίτης!

Οι «κανονιέρηδες» Μίλερ- Λεβαντόφσκι

Ο Πολωνός επιθετικός Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι παραβίασε τις αντίπαλες εστίες στη Μπουντεσλίγκα 30 φορές, ενώ ο Τόμας Μίλερ έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ άλλες 20. Ένα ζευγάρι 50 γκολ σε μία χρονιά, το καλύτερο που κυκλοφορεί στα γερμανικά γήπεδα.

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x