Ελλάδα

Το παιδί στο επίκεντρο στο πρώτο περιφερειακό συνέδριο αναπτυξιακού ποδοσφαίρου

Πλούσια θεματολογία με επίκεντρο το παιδί είχε το πρώτο περιφερειακό συνέδριο αναπτυξιακού ποδοσφαίρου, που έγινε 23-25 Φεβρουαρίου στην Άμφισσα.

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή μικρών και μεγάλων φίλων του ποδοσφαίρου ολοκληρώθηκε το τριήμερο 23-25 Φεβρουαρίου στην Άμφισσα το 1ο περιφερειακό συνέδριο αναπτυξιακού ποδοσφαίρου «Το μέλλον παίζεται στο δικό μας γήπεδο».

Το συνέδριο συνδιοργάνωσε η ΕΠΟ με την ΕΠΣ Φωκίδας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών και την επιστημονική συμβολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στις ποικίλες εκδηλώσεις του συνεδρίου, που φιλοξενήθηκαν σε αίθουσες του Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας, στο μεγάλο αμφιθέατρο του τμήματος περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Άμφισσα, αναπτύχθηκε πλούσια θεματολογία με επίκεντρο το παιδί.

Επιφανείς προσκεκλημένοι της ομοσπονδίας, πανεπιστημιακοί, καθώς και επιστημονικοί συνεργάτες της ΕΠΟ, ανέλυσαν φλέγοντα ζητήματα διαχρονικού προβληματισμού, τα οποία απασχολούν παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς όπως η ψυχική υγεία, τα φαινόμενα εκφοβισμού, η παιδική παχυσαρκία.

Κατά την ημέρα επιλόγου του συνεδρίου, ο διατροφολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της ΕΠΟ, Γιάννης Κωτσής, ανέλυσε το φαινόμενο της παιδικής παχυσαρκίας, ενώ ακολούθησε ο τεχνικός διευθυντής εκπαίδευσης της ΕΠΟ, Κώστας Τσάνας, παρουσιάζοντας την αξία και τη σημασία της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου γυναικών στην Ελλάδα και το στρατηγικό πλάνο περαιτέρω ανάπτυξης του. Στο κλείσιμο του συνεδρίου υπήρξαν ομιλίες πανεπιστημιακών για θέματα τραυματισμών σε παιδιά και εφήβους.

Η έκπληξη του συνεδρίου με την ανάγνωση του παραμυθιού «Πανχελωνιακός εναντίον Λαγουδένιας Λαίλαπας» από τους πρωταθλητές Ευρώπης το 2004, Τάκη Φύσσα, Βασίλη Λάκη και τη δημοσιογράφο Έλενα Παπαδοπούλου, το οποίο ανήκει στην εργογραφία του κορυφαίου Έλληνα συγγραφέας Ευγένιου Τριβιζά, προσέφερε ενθουσιασμό στους μικρούς και μεγάλους φίλους του ποδοσφαίρου που το παρακολούθησαν.



Άκρως εποικοδομητική και πολύτιμη για όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, υπήρξε και η συζήτηση, υπό τον συντονισμό του δημoσιογράφου Στέφανου Αβραμίδη, με θέμα την ψυχική υγεία στο ποδόσφαιρο, η οποία αναπτύχθηκε από τον πρωταθλητή Ευρώπης το 2004, Ντέμη Νικολαΐδη και τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Ηλία Κυριακίδη, οι οποίοι ανέλυσαν τα φαινόμενα διαταραχών ψυχικής υγείας στον χώρο του ποδοσφαίρου.



Η πρωτοβουλία της διεξαγωγής του συνεδρίου ανήκει στη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, η οποία επενδύει έμπρακτα σε μεγάλο βαθμό στις αναπτυξιακές ηλικίες, προκειμένου να διασφαλίσει το ισότιμο παιχνίδι στο μέλλον και να δώσει σε όλους την ευκαιρία της συμμετοχής, μέσα σ’ ένα ποιοτικό περιβάλλον και μακριά από οιασδήποτε μορφής διαχωρισμό και καταστάσεις που τροφοδοτούν τη βία. Και αυτή η επένδυση είναι ίσως η πιο σημαντική για το μέλλον του αθλήματος στη χώρα μας, γιατί όλες οι διεθνείς έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι όταν οι νέοι έχουν θετικές εμπειρίες από τις πρώτες τους επαφές με το παιχνίδι, τότε είναι πιο πιθανή η ενασχόλησή τους με αυτό ως ποδοσφαιριστές, προπονητές, επαγγελματίες, εθελοντές και φίλαθλοι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x