Europa League

Το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού, Αϊντχόφεν

Η ιστορική PSV στο δρόμο του Ολυμπιακού.

Μετά τον ΠΑΟΚ στους ομίλους, η Αϊντχόφεν θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στους «32» του Europa League.

Η Αϊντχόφεν έφτασε στους ομίλους αποκλείοντας εκτός έδρας τη σλοβενική Μούρα (5-1) και τη νορβηγική Ρόζενμποργκ (2-0). Στην πρώτη φάση κατέκτησε 12 βαθμούς και την πρώτη θέση, μπροστά από την Γρανάδα. Έχασε από Γρανάδα (1-2) και ΠΑΟΚ (4-1), αλλά κέρδισε τα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια της: δύο φορές την Ομόνοια (1-2 και 4-0) και από μία τον ΠΑΟΚ (3-2) και τη Γρανάδα (0-1). Στο τρέχον ολλανδικό πρωτάθλημα είναι δεύτερη και στο -3 από τον Άγιαξ έχοντας σε 12 αγώνες 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και μία ήττα.

Ιδρύθηκε το 1913, έχει έδρα το «Φίλιπς Στάντιον» (35.000 θεατών) και χρώματα το κόκκινο και το άσπρο. Στο περασμένο πρωτάθλημα ήταν τέταρτη, ενώ το τελευταίο πρωτάθλημα από τα 24 που έχει κατακτήσει ήταν το 2018. Κορυφαίες στιγμές στην ιστορία της ήταν οι κατακτήσεις του Πρωταθλητριών το 1988 και του UEFA το 1978.

Στον πάγκο της βρίσκεται ο Γερμανός Ρότζερ Σμιντ και στο ρόστερ της υπάρχουν παίκτες όπως ο Γερμανός αριστερός μπακ Φίλιπ Μαξ, ο 21χρονος Ολλανδός φορ Ντόνιελ Μάλεν και ο επίσης Ολλανδός δεξιός μπακ Ντένζελ Ντάμφρις. Το μεγαλύτερο όνομα στο ρόστερ της είναι ο Μάριο Γκέτσε, σκόρερ της Γερμανίας στον τελικό του Μουντιάλ του 2014.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x