Europa League

Το προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Δείτε το προφίλ των Φιορεντίνα, Λίμπερετς και Καραμπάγκ, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League.

Η Φιορεντίνα είναι το «μεγαθύριο» στο 10ο γκρουπ των ομίλων του Europa League, στο οποίο βρίσκεται και ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Πάουλο Σόουζα τερμάτισε την περσινή χρονιά στην 5η θέση της Serie A κι έτσι πήρε αυτομάτως το εισιτήριο για τα γκρουπ της διοργάνωσης. Οι βιόλα είχαν βρεθεί ξανά στην ίδια φάση απέναντι στον «δικέφαλο του Βορρά» τη σεζόν 2014/15. Τότε είχαν πάρει «διπλό» στην Τούμπα (1-0), ενώ στο ματς του δεύτερου γύρου οι Θεσσαλονικείς είχαν έρθει ισόπαλοι 1-1 στο «Αρτέμιο Φράνκι».

Τη φετινή μεταγραφική περίοδο οι κινήσεις των Ιταλών στην μεταγραφική αγορά είναι πολύ προσεκτικές. Αποκτήθηκαν οι Σαλσίδο (Γουδαλαχάρα), Τέγιο (Μπαρτσελόνα), Μίλιτς (Χάιντουκ), Σάντσες (Άστον Βίλα), Τολέδο (Βελέζ), Χάτζι (Βιτορούλ), Ντάικς (Φίτεσε), Ντραγκόφσκι (Γιαγκελόνια) και Αστόρι (Κάλιαρι), ενώ με εξαίρεση τους Ρονγκάλια και Πασκουάλ δεν υπήρξαν σημαντικές αποχωρήσεις απ’ το ρόστερ της.

Απ’ το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε με την Σλόβαν Λίμπερετς. Οι Τσέχοι την περσινή χρονιά τερμάτισαν στην 3η θέση του εγχώριου πρωταθλήματος κι έτσι πήραν το εισιτήριο για το Europa League. Μπήκαν στην διοργάνωση μέσω του 3ου προκριματικού γύρου ξεκινώντας με το… δεξί τις υποχρεώσεις τους, επικρατώντας εκτός έδρας στην Αυστρία κόντρα στην Αντμίρα (2-1) την οποία και πέταξαν εκτός χάρη στη νίκη τους με σκορ 2-0 και στο δεύτερο ματς στο «Stadion u Nisy». Στην φάση των play-offs συνάντησαν την ΑΕΚ Λάρνακας και δεν αντιμετώπισαν κανένα απολύτως πρόβλημα. Στο πρώτο παιχνίδι νίκησαν 1-0 στην Κύπρο, ενώ στο δεύτερο «σφράγισαν» το εισιτήριο χάρη στο άνετο 3-0. Τα πράγματα για την ομάδα του Γίντριχ Τρπισόφσκι δεν εξελίσσονται ανάλογα στο πρωτάθλημα της Τσεχίας, καθώς μετά από τέσσερις αγωνιστικές έχει μαζέψει μόλις δύο βαθμούς (2 ισοπαλίες και 2 ήττες).

Τέλος, από το τέταρτο pot κληρώθηκε η Καραμπάγκ. Πρόκειται για την πρωταθλήτρια του Αζερμπαϊτζάν τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ τις τελευταίες δύο σεζόν έχει κάνει ντάμπλ σηκώνοντας ισάριθμα Κύπελλα. Το ευρωπαϊκό της όνειρο ξεκίνησε μέσω του Champions League, όμως οι παίκτες του Γκούρμπαν Γκουρμπάνοφ δεν τα κατάφεραν κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν (0-0 εκτός, 1-1 εντός), η οποία τους απέκλεισε στον 3ο προκριματικό γύρο. Έτσι, βρέθηκαν να διεκδικούν μέσω της φάσης των play-offs μία θέση στους ομίλους του Europa. Απέναντί τους βρέθηκε η Γκέτεμποργκ. Οι Σουηδοί επικράτησαν 1-0 στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα τους, όμως είδαν την Καραμπάγκ να ανατρέπει την εις βάρος της κατάσταση στον επαναληπτικό στο Μπακού, όπου επιβλήθηκε με σκορ 3-0. Το πρωτάθλημα στο Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται στην τρίτη στροφή του και η Καραμπάγκ βρίσκεται στην κορυφή έχοντας δύο νίκες και μία ήττα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x