Βέλγιο

Το σήκωσε η Γκενκ!

Η Γκενκ είναι η φετινή πρωταθλήτρια Βελγίου μετά το 1-1 με την Αντερλεχτ στις Βρυξέλλες για την ένατη αγωνιστική των πλέι οφ της Jupiler League.

Η Γκενκ ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Αντερλεχτ στο «Κονστάν Βαν Ντε Στοκ» για την ένατη αγωνιστική των πλέι οφ της Jupiler League και κατέκτησε μαθηματικά τον τέταρτο τίτλο της, μία αγωνιστική πριν το φινάλε της σεζόν την ερχόμενη Κυριακή. Έτσι, επέστρεψε στην κορυφή του βελγικού πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρονιά και θα αγωνιστεί στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, αφήνοντας τους πρωτευουσιάνους να αγωνιούν για την πέμπτη θέση την τελευταία αγωνιστική.

Ο Χέινεν έκανε το 0-1 στο 11’, η Αντερλεχτ πίεσε και ισοφάρισε με τον Μπολασί στο 65’, όμως η Γκενκ άντεξε και κατέκτησε τον τίτλο.

Σε αυτό βοήθησε και η ήττα της Κλαμπ Μπριζ με 0-2 από τη Σταντάρ στη Λιέγη, με τους «μπριζουά» να διαμαρτύρονται για κανονικό γκολ και να αγωνίζονται στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έδωσε στους γηπεδούχους το «εισιτήριο» για το επόμενο Europa League.

Εκεί θα αγωνιστεί και η Αντβέρπ, παρά την ήττα από τη Γάνδη 1-2 στην Αμβέρσα, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους στην αγωνία για την πέμπτη θέση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x