Σκωτία

Το σήκωσε και αυτό η Σέλτικ!

Νέο τρόπαιο για τη Σέλτικ, που κατέκτησε το 18ο Λιγκ Καπ της ιστορίας της και τρίτο σερί στον συγκεκριμένο θεσμό, επικρατώντας με 1-0 της Αμπερντίν στον τελικό της Γλασκώβης!

Το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς είναι γεγονός για τη Σέλτικ!

Οι «Κέλτες» επικράτησαν στον τελικό του Λιγκ Καπ Σκωτίας απέναντι στην Αμπερντίν με 1-0 στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης, έδρα των "καθολικών", χάρη στο γκολ του Κρίστι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και έτσι έφτασαν τις 18 κατακτήσεις στον συγκεκριμένο θεσμό στην ιστορία τους και παράλληλα την τρίτη διαδοχική.

Αρκετά δυνατά μπήκε στο πρώτο ημίχρονο η Σέλτικ με σαφή διάθεση να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Άλλωστε, η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι τέτοια που δεν επέτρεπε στην Αμπερντίν να «ξεμυτίσει» πολύ από το δικό της μισό. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να απειλήσει ουσιαστικά τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μέχρι εκείνο το σημείο αμύνονταν καλά.

Παρόλα αυτά, βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα λίγο πριν πάνε στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, «παγώνοντας» τους φίλους της Αμπερντίν. Συγκεκριμένα, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μπογιατά θα βρει με μια βαθιά μπαλιά στην "πλάτη" της άμυνας τον Ράιν Κρίστι, με τον Σκωτσέζο να νικά τον Λιούις με δεύτερη προσπάθεια και να δίνει το σύνθημα για έξαλλους πανηγυρισμούς στους φιλάθλους των «Κελτών».

Με διάθεση να «κλειδώσει» από νωρίς τη νίκη και το τρόπαιο μπήκε και στο δεύτερο 45λεπτο η Σέλτικ. Μάλιστα, στο 53’ έφτασε μια «ανάσα» από το δεύτερο τέρμα, όταν μετά από χέρι του Μπολ ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι, σε μια φάση πάντως αρκετά οριακή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σινκλέρ, με το Άγγλο τερματοφύλακα να του λέει «όχι» με μια φανταστική απόκρουση. Στη συνέχεια, η Σέλτικ διαχειρίστηκε το υπέρ της σκορ, μιας και δεν απειλήθηκε καθόλου από τους φιλοξενούμενους και έτσι έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου τροπαίου της χρονιάς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x