Ελλάδα

Τοπαλίδης στον ΣΠΟΡ FM: «Κάθε χρόνο στις 4 Ιουλίου λέω χρόνια πολλά στον Ότο Ρεχάγκελ»

Σαν σήμερα, 1η Ιουλίου του 2004, η Ελλάδα απέκλειε την Τσεχία και περνούσε στον τελικό του Euro 2004. Το δεξί χέρι του Ότο Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 9,6 για εκείνες τις μέρες.

Σαν σήμερα η Ελλάδα με το κόρνερ του Τσιάρτα και το γκολ του Δέλλα, έπαιρνε την πρόκριση κόντρα στην Τσεχία, για τον μεγάλο τελικό του Euro 2004. Το δεξί χέρι του Ότο Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για εκείνες τις μαγικές ημέρες στην Πορτογαλία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Τοπαλίδης στους Χρήστο Ρομπόλη και Σωτήρη Ταμπάκο:

Για την πίστη στην ομάδα στο ματς με την Τσεχία: «Μετά το β γύρο ήδη υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός, είχαμε δύσκολους αντίπαλους, αλλά κάτι μας έλεγε μέσα μας ότι μπορούσαμε να περάσουμε, αν και όλα τα προγνωστικά ήταν εναντίον μας. Τα παιχνίδια μας πήγαν όπως τα θέλαμε. Από την αρχή του παιχνιδιού ξέραμε, είχαμε δει από κοντά την Τσεχία με τη Δανία, ήταν το απόλυτο φαβορί, ήταν φορμαρισμένη όμως κατά τη διαρκεια του παιχνιδιού μας πίεζαν για να σκοράρουν νωρίς. Όσο αργούσαν να το κάνουν και όσο πηγαίναμε προς παράταση πιστεύαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε».

Για το αν ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος: «Ναι, όμωως πολλές φορές σε τέτοιο νοκ αουτ παιχνίδι μπορεί το αουτσάιντερ.Στον όμιλο ίσως είχαμε μεγαλύτερο πρόβλημα. Τη βρήκαμε πριν τον τελικό και ήμασταν και εμείς πιο παθιασμένοι. Όμως ναι ήταν ίσως ο πιο δύσκολος αντίπαλος».

Για το ότι οι αντίπαλοι μας υποτιμούσαν: «Σίγουρα, όμως ξενικά το παιχνίδι πέρασαν 10 λεπτά, 20 λεπτά, 40… Δεν μπορούσαν να μας υποτιμούν σε όλο το παιχνίδι. Δεν πίστευαν ότι θα προκριθούμε από τον όμιλο, όμως μετά όλοι θα ήταν πιο επιφυλακτικοί».

Για τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα: «Πριν πάμε στην παράταση συζητάμε με το Ρεχάγκελ τι να κάνουμε. Εγω επέμενα ότι πρέπει να μπει ο Τσιάρτας για μια στημένη φάση. Ένα φάουλ, κάτι. Ο Τσιάρτας ήταν επικίνδυνος σε κάθε στημένη φάση. Όταν σφύριξε τη λήξη, ο Τσιάρτας μπήκε πριν την παράταση. Όλοι έλεγαν ότι ο Τσιάρτας δεν τρέχει, όμως να που τελικά με εκείνον βγήκε το γκολ. Πρέπει να έχεις την τύχη να σου βγαίνουν οι αποφάσεις Σε εκείνο το τουρνουά μας βγήκαν σχεδόν όλες οι αποφάσεις».

Για το ποιο ήταν το κλίμα στην ομάδα: «Πρέπει να πούμε ότι ναι μεν ήμασταν προσεκτικοί, όμως μετά το ματς με τη Γαλλία όλοι οι παίκτες πίστευαν ότι πλέον μπορούμε να πάμε στον τελικό. Κανείς δεν μιλούσε για αποκλεισμό όλοι πίστευαν ότι θα περάσουμε. Το ότι τραυματίστηκε ο Νέντβεντ ήταν θετικό για εμάς. Μας είχαν προβληματίσει στην προετοιμασία του ματς οι παίκτες της Τσεχίας για το πώς θα τους αντιμετωπίσουμε».

Για το αν μιλά με το Ρεχάγκελ τέτοιες μέρες: «Βέβαια. Αυτές τις μέρες κάνει διακοπές σε ένα νησί στη Β. Γερμανία. Κάθε χρόνο στις 4 Ιουλίου του λέω χρόνια πολλά. Όποια εποχή και να μιλήσουμε όμως, πάντα αναφέρουμε την ομάδα μας και πάντα τονίζει ότι εμείς είχαμε την τύχη να έχουμε καλή ομάδα. Ήταν μια ομάδα που δεν την βρήκαμε έτοιμη. Δεν προερχόταν από επιτυχία. Ο Ότο Ρεχάγκελ ήταν καθοριστικός παράγοντας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x