Γ' Εθνική

Αυτή δεν ήταν ΑΕΚ…

Καμία σχέση με την ομάδα που έδειξε βελτιωμένη απέναντι στην Ομόνοια δεν είχε σήμερα η ΑΕΚ. Οι γνωστές αμυντικές αδυναμίες έφεραν ήττα απ’ τον Ιωνικό (2-1) και χτύπησαν καμπανάκι ενόψει της πρεμιέρας.

Την προ… Ομόνοιας εικόνα της επανεμφάνισε η ΑΕΚ. Με τις αμυντικές παθογένειες που βγάζουν μάτι από την έναρξη της προετοιμασίας να παραμένουν ανησυχητικά μεγάλες, η «Ένωση» ηττήθηκε 2-1 από τον Ιωνικό.

Τα πολλά λάθη στα μετόπισθεν των «κιτρινόμαυρων» (κι η αδυναμία τους αυτή τη φορά και να δημιουργήσουν) έφεραν μια εμφάνιση που αν μη τι άλλο προβλημάτισε τον Τραϊανό Δέλλα -μια βδομάδα πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Μόνο κέρδος για την «Ένωση» η επάνοδος του Τσιρίλο σε δυνατότερους ρυθμούς (έπαιξε μισή ώρα) και η επιστροφή του Μπρέσεβιτς στα γκολ (είχε ισοφαρίσει ενδιάμεσα στα τέρματα των Δημητρίου και Μπερνιδάκη).

Επεισόδια πριν την σέντρα, έκαναν απαραίτητη την επέμβαση της Αστυνομίας για να σταματήσουν οι συμπλοκές μεταξύ των οπαδών των δυο ομάδων και είχαν ως αποτέλεσμα την έναρξη του αγώνα με μια ώρα καθυστέρηση.

Το ματς

Η άμυνα της ΑΕΚ είναι ούτως ή άλλως προβληματική. Χωρίς απουσίες. Πόσω μάλλον με απόντες τους δυο που κρατούσαν κάπως τα… προσχήματα στα προηγούμενα φιλικά. Με τους Ρόβα-Γεωργέα λοιπόν στον πάγκο (μιας και θα ‘ναι τιμωρημένοι στην πρεμιέρα κι ο Τραϊανός Δέλλας έπρεπε να κάνει δοκιμές) και τον Τσιρίλο ανέτοιμο ακόμα για 90λεπτο, τα μετόπισθεν της «Ένωσης» έμπαζαν. Κι όχι μονάχα με ευθύνη των Τσουκαλά-Τζανετόπουλου που τους αντικατέστησαν.

Διότι ήταν συνολική η αδράνεια στο 36’, που επέτρεψε στον Δημητρίου να πάρει σαν… κύριος την επαναφορά και ν’ ανοίξει το σκορ. Κι ήταν κατά κύριο λόγο ευθύνη του (κακού ξανά) Σταθάκη το ότι ο Μπερνιδάκης έφυγε στην πλάτη του και ξανάδωσε προβάδισμα στον Ιωνικό στο 48’. Το ότι ο Μπρέσεβιτς, δε, επιβεβαίωσε ενδιάμεσα πως «έχει το γκολ» (ισοφαρίζοντας στο 43’ έπειτα από κλέψιμο του Πλατέλλα) πρέπει να 'ταν το μόνο ενθαρρυντικό στοιχείο της ΑΕΚ από το ματς.

Γιατί κατά τ’ άλλα δεν είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας. Δεν είχε ποικιλία στην ανάπτυξη. Δεν είχε τρόπους να φτιάξει μεγάλες ευκαιρίες. Και γενικώς δεν έμοιαζε ομάδα που -αργά ή γρήγορα- θα βρει το δρόμο για τα δίχτυα. Γι’ αυτό και δεν τον βρήκε κιόλας. Ούτε αφότου ο Δέλλας ανακάτεψε την τράπουλα, βάζοντας Ράμα και Γεωργέα (και περνώντας τον Ανάκογλου επιτελικό και τον Ντακόλ μπροστά).

Ενώ λοιπόν ο Τσιρίλο έπαιρνε τουλάχιστον χρόνο συμμετοχής (παίζοντας στο τελευταίο ημίωρο) η σημερινή ΑΕΚ δεν έπαιρνε βελτίωση. Και παρά τις ευκαιρίες που είχε για να ισοφαρίσει (φοβερό σουτ του Ράμα στο δοκάρι στο 74’ κι άλλο ένα του Ντακόλ που απέκρουσε στο τέλος ο Μακρυωνίτης) δεν τα κατάφερε. Κάνοντας πισωγύρισμα σε σχέση με την Ομόνοια και εμφανές ότι θα χρειαστεί θεαματική βελτίωση στην άμυνα για να βγάλει χωρίς προβλήματα ακόμα και τη φετινή χρονιά.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΙΩΝΙΚΟΣ (Μάρκος Δήμος): Μπαμπανιώτης, Καμβίσης, Τσακίρης, Νικολακόπουλος, Δημητρίου, Σιμιτζής, Βασιλείου, Παπασπύρος, Περνιδάκης, Χρυσάφης, Μπεκατώρος

Στον πάγκο έμειναν οι: Ατματζίδης, Κουλακάρης, Κατσαβριάς, Μακρυωνίτης, Πολυχρόνης, Κουμουλίδης, Μακρής, Σταμπούλογλου, Μαργιέλης, Τσερκάνι, Σκαφτούρος

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Βούρας, Πεταυράκης (70’ Τσουμάγκας), Τζανετόπουλος (62’ Τσιρίλο), Σταθάκης, Τσουκαλάς, Κορδέρο (72’ Ρόβας), Ανάκογλου (82’ Γροντής), Πόποβιτς (62’ Γεωργέας), Ντακόλ, Πλατέλλας (87’ Καζβιρόπουλος), Μπρέσεβιτς (62’ Ράμα)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ντούνης, Αργυρίου, Μούργκα, Τσεβάς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσαμούρης
ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Γήπεδο Νίκαιας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x